Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Zmrazování > Zamrazena zelenina

Zamrazena zelenina


host - xxx.xxx.54.27 (?)
8.11.2011 8:06

Mimo to, co píše paní Lída ještě dělám špenát, neseji zahradní lebedu, zvládne to přesevem sama po celé zahradě a na jaře je třeba uvolnit místo, likvidovat - povařím, přecedím, vymačkám, pomelu, zamrazím - totéž na podzim s novozélandským (čtyřboč), kapustu jen nechám přejít varem, používám nejen do karbenátek, ale také na polévky a kapustu jako "omáčku". Fazolky (lusky) nakrájet na velikost dle zvyklostí, přejít varem - do polévek, pod maso, na omáčku. Kopr, zelené natě, bylinky, nesekám, oberu, operu, v mikrotenovém pytlíku stočím do válečku (hodně pevně) a zmrazené ukrajuji dle potřeby. Jde zamrazit cuketa, podušené nebo povařené (nutno-syrové jsou fuj) houby, nedozrálá fazolová zrna, cukrová i jiná kukuřice, zahradní bob-blanšírovat, zamrazit, použití dle zvyklostí - bezva na farmářské fazole. Otrhané, zamrazené květní stvoly z česneku - lze použít do do vývarových polévek. Elena

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka

Zamrazena zelenina


quasimodo (3) - xxx.xxx.188.243 (?)
7.11.2011 23:31, počet návštěv: 19665
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Je "okurkova" sezona, takez si dovolim otevrit tema o zamrazovani zeleniny. Jakou zeleninu a jak je vhodne mrazit? MAm velky suplikovy mrazak, ktery je z 90% nevyuzity, tak bych pristi rok zasadil neco cim v nem "ucpu diry". Nekdy je mrazena zelenina na vareni vhodnejsi a kupujeme ji mraky, takze bych mel i rad svou. MAte nejake recepty ze zeleniny, treba vyrabite si polotovary, ktere si pote zamrazite?

Připojit reakci   
   

Zamrazena zelenina


host - xxx.xxx.220.35 (?)
8.11.2011 0:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mrkev + petržel + celer nastrouhat, smíchat (pod svíčkovou, do polévek). Mrkev na kostky nebo plátky (na dušení). Uvařená a vymačkaná kapusta (na karbanátky). Růžičky květáku, plátky celeru, oboje blanšírované (na smažení). Nudličky papriky,  kolečka pórku, ačokča (do číny, gulášů). Zelený hrášek, růžičky brokolice (různě). Plněné paprikové lusky. Dá se zmrazit i směs rajčat a paprik na lečo, já ji raději steriluji do sklenic (zmenší objem). Veškeré zelené natě nasekané v krabičkách (petržel, celer, libeček, kopr)...atd    Lída

Připojit reakci
      

Zamrazena zelenina


host - xxx.xxx.54.27 (?)
8.11.2011 8:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mimo to, co píše paní Lída ještě dělám špenát, neseji zahradní lebedu, zvládne to přesevem sama po celé zahradě a na jaře je třeba uvolnit místo, likvidovat - povařím, přecedím, vymačkám, pomelu, zamrazím - totéž na podzim s novozélandským (čtyřboč), kapustu jen nechám přejít varem, používám nejen do karbenátek, ale také na polévky a kapustu jako "omáčku". Fazolky (lusky) nakrájet na velikost dle zvyklostí, přejít varem - do polévek, pod maso, na omáčku. Kopr, zelené natě, bylinky, nesekám, oberu, operu, v mikrotenovém pytlíku stočím do válečku (hodně pevně) a zmrazené ukrajuji dle potřeby. Jde zamrazit cuketa, podušené nebo povařené (nutno-syrové jsou fuj) houby, nedozrálá fazolová zrna, cukrová i jiná kukuřice, zahradní bob-blanšírovat, zamrazit, použití dle zvyklostí - bezva na farmářské fazole. Otrhané, zamrazené květní stvoly z česneku - lze použít do do vývarových polévek. Elena

Připojit reakci
      

Zamrazena zelenina


host - xxx.xxx.123.87 (?)
8.11.2011 10:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jenom k těm zeleným natím - dávám je do mikrotenového pytlíku jenom zbavené silných stonků. Pak v zimě ustřihnu pytlíkovi roh a natě sypu, kam je potřeba. Zmrazené jsou křehké a "nakrájí" (rozdrtí) se až při této manipulaci a neztrácejí podle mě tolik aroma. Pytlík s ustřženým rohem pak vložím do dalšího, celého, zavážu a vrátím do mrazáku.

Připojit reakci
         

Zamrazena zelenina


host - xxx.xxx.220.35 (?)
8.11.2011 12:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No jo, na stvoly česneku (do číny) jsem zapomněla. Kapustu dávám i nasekanou syrovou (do polévek), houby nakrájené syrové (ale spaření doporučují). Na ten pór, papriky a houby to chce dvojitý sáček (aroma). Bylinky vcelku se mi neosvědčily, sekám a dávám do krabičky od Ceresu. Fazolové lusky nerada...           Lída

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zamrazena zelenina58.11.201119666
Mraznicka - pri akych teplotach?216.10.20105299
Další diskuze na téma Zmrazování najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů