Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Zelenina > Rajčata - recepty

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
 Všechny vás zdravím.Kdo nesnáší kyselé jk..., host, 5.10.2008
pardon, vkládala jsem to pod Váš příspěvek, ale..., micuko, 14.9.2008
Pro 67226 Jelikož je letos stále rajčat dost ta..., micuko, 14.9.2008
Já přidávám ještě vajíčka na tvrdo s nahrubo st..., host, 10.9.2008
mam mensi zahradku a ted se tam vzdy neco najde..., host, 2.9.2008
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Rajčata - recepty


host - xxx.xxx.19.202 (?)
3.8.2008 18:13, počet návštěv: 99428
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mexico-čatny 1.5kg rajčat, 1kg cibule, 1.3kg zel. paprik, 2ks pál. papriček, 6ks nov. koření, 2ks hřebíčku, 1/2lžičky mlet. papriky, 1lžička soli, 1/2hrnku oleje, 3/4hrnku octa, 1/3hrnku krystalu Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobno (rajčata oloupat) a dusíme na oleji doměka(spolu s nov. koř a hřebíčkem v sítku). Pak přidáme vše zbývající a vaříme ještě zvolna asi hodinu, Zhoustlou směs dáme do           skleniček, uzavřeme,otočíme dnem vzhůru.   Tak a teď ta rajská -2kg rajčat, 2 ks cibule, 30g soli, 1/2lžičky mlet.papriky, 120g cukru, 1dl octa, 3ks hřebíčku, 5kuliček pepře1/2lžičky hořčičných semínek, Ocet a koření svaříme a necháme dvě hod. stát.Rajčata cibuli nakrájíme dáme do širokého kastrolu a za častého míchání rozvaříme na kaši.propasírujeme přes jemné síto.Přidáme mlet. papriku a sůl a pozvolna odpaříme do hustoty omáčky. přidáme přecezený ocet a cukr a ještě krátce povaříme .Horké plníme do sklenic uzavřeme otočíme dnem vzhůru. Pro dnešek poslední Rajčatové čatny - 1kg oloupaných rajčat, 1/2lžičky hoř.semínek, 4 kuličky pepře, kousek skořice , dvě velké cibule , 200goloup. jablek, špetka soli, 200g rozinek, 150g cukru, 1dl octa   Rajčata ,cibuli, jablka nakrájíme na drobno. Cibuli podusíme ve 3 lžících octa doměka přidáme rajčata, jablka, sůl,rozinky a koření v sítku.Za častého míchání vaříme do měka.Pak přidáme zbytek octa, cukr a vaříme do hustoty džemu.horké do sklenic uzavřít a tak dále... Teda Hráběnko to byl výkon přýpadné chibí a překlepí omluvte Ale jinak dobré pochutnání přeje micuko            

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Rajčata - recepty


Hráběnka (20) - xxx.xxx.242.231 (?)
4.8.2008 17:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Micuko, děkuji jistě nejen já, vzápětí to zkopíruju a půjdu seřvat naše keříky. H.

Připojit reakci
      

Rajčata - recepty


micuko (18) - xxx.xxx.19.202 (?)
4.8.2008 18:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nenadávat, přemlouvat.Já to taky tak dělám - mám vás ráda miláčkové moji.Zabírá to!!!

Připojit reakci
         

Rajčata - recepty


Hráběnka (20) - xxx.xxx.242.231 (?)
4.8.2008 20:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Budu tedy trénovat před zrcadlem. Přidám jeden recept na lehké jídlo:

Pro 4 osoby- kilo rajčat, 4-5 vajec, špetku cukru, lžičku soli, 4-5 lžic oleje na smažení, pánev wok. Do horkého oleje vlijte rozšlehaná osolená vejce, osmažte do tuha, přidejte cukr a spařená, oloupaná a na kousky pokrájená rajčata. Dohromady restujte asi 5 minut. Vejce se spojí do větších kousků, rajčata pustí trochu šťávy.  K tomu rýží (původní varianta) nebo pečivo, fakultativně zelenou nať, trochu syrového pórku nebo šnytlík. Skoro abych to šla zkusit. H.

Připojit reakci
            

Rajčata - recepty


host - xxx.xxx.191.35 (?)
4.8.2008 21:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám super rcept na setrilovaná rajčat ve vlastní šťávě, zachovají konsistenci, dají se pak krájet, polévka je z nich dobrá.

Celá, zralá, ale tvrdá rajčata pěstí namačkám do 0.75 sklenic. Některé pukne, to je taky dobře, potřebujeme mít i vodnou část. Asi 2cm od okraje sklenice. Navrch se tam dá lžíce octa. Zavíčkuje a 20min při 85 st. Ocet určitě zasahuje do sterilizačního procesu, okyseluje.

Připojit reakci
               

Rajčata - recepty


vyslouzil (563) - xxx.xxx.85.27 (?)
4.8.2008 22:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky přidám jeden.
Zatímco jsem vyráběl kečup a protlaky, tchýně sterilovala pouze rajčata na čtvrtky bez ničeho (žádná voda, sůl, ocet) jen tak ve sklenicích.  Kyselost samotných rajčat a 100o stačí, že se nekazí. Používala je jen přepasírovaná na omáčku a polévku. Převzal jsem ten snadný recept - rajčata se hodí i bez pasírování, do těstovin, leča, k masům.
   Hráběnčin recept mi připomíná z dětství skautský pokrm rajská vejce - míchaná vajíčka s rajčaty, tedy bez cukru, s neloupanými a v kotlíku místo woku. 

Připojit reakci
                  

Rajčata - recepty


Daniela. (31) - xxx.xxx.204.208 (?)
4.8.2008 22:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já používám podobné recepty. V poslední době víc používám rajčata neloupaná. Ty slupičky jsou dobrý  "kartáč na střeva" - pan doktor jistě potvrdí. Také je to méně pracné, když se to nepasíruje, nebo neloupe...  Zdravím - Daniela.

Připojit reakci
                     

Rajčata - recepty


vyslouzil (563) - xxx.xxx.85.27 (?)
4.8.2008 22:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Moje řeč. Přiznám se, že jsem ještě rajče neloupal. Asi je pak chutnější, ale kdo se s tím má spařovat?
Střevní kyretáž říkáme blahodárnému působení slupek v dolní části útrob.

Připojit reakci
            

Rajčata - recepty


babča (7) - xxx.xxx.44.120 (?)
5.8.2008 8:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já si dělám protlak.Nakrájená rajčata chvilku podusím(bez tuku, soli) a pak propasíruju.Protlak plním do malých skleniček a zavařuji.Letos jsem dostala tyčový mixer tak zkusím nepasírovat ale celou směs rozmixovat.Zdravím Jana

Připojit reakci
               

Rajčata - recepty


vyslouzil (563) - xxx.xxx.85.27 (?)
5.8.2008 8:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Při výrobě kečupu a protlaku jsem přišel na malý zlepšovák. Z lenosti, samozřejmě. Celá nekrájená rajčata večer podusím v minimu vody (víceméně jen v mokrém hrnci)  a do rána nechám vystydnout. Rajčata vypustí průhlednou lehce oranžovou vodu a sama scvrknou. Některá puknou. Propasírováním scvrklých rajčat získáme protlak či kečup žádané husté konzistence. Scezenou vodu je možno použít taky - vysterilovat zvlášť, na polévku, do guláše, nebo vypít vychlazené s vodkou, solí a pepřem

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Rajčata - recepty519.10.201899428
Co s cuketami?608.10.2017157798
Prosim o recept - bulharsky chutney117.8.20152789
Kozí rohy plněné sýrem129.8.20126632
Recepty z cukety615.8.201210432
Rebarbora1019.5.201217592
Recepty na cuketu928.7.201025584
Chřest510.5.20107900
Lečo3029.9.200952505
chren524.12.200814177
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů