Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Zavařování > Zavařování v mikrovlnné troubě

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Jo jo přesně tak, konečně plnohodnotná reakce!!..., host, 21.7.2011
Porovnávat chu'ť ohřáté klobásky není úplně dob..., vyslouzil, 23.5.2011
Miloši, toto nejsou prázdná slova. Ano, tepelným z..., host, 23.5.2011
To jsou zcela prázdná slova. Mikrovlnka se v re..., vyslouzil, 23.5.2011
Přesně tak, mikrovlnka je hnus a prakticky je k ni..., host, 22.5.2011
Stránky: 1, 2, 3   

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.176.6 (?)
16.6.2010 9:06
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěla bych zkusit zavařovat v mikrovlnné troubě, ale trochu z toho mám strach, abych ji nezničila. Můžete mi předat zkušenosti?

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.199.160 (?), 16.6.2010 12:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mikkrovlnná rúra je jeden z najškodlivejších výdobytkov dnešnej doby. Potraviny upravované v mikrovlnnej rúre sú totálne zničené, zbavené všetkého čo v nich bolo zdravé. To urobia mikrovlny, ktoré sú pre telo škodlivé aj keď stojíte pri mikrovlnke.  Klasickým zaváraním sa zničí to, čo je v ovocí a zelenine termolabilné. Ja osobne čakám, kedy sa mi mikrovlnka pokazí, vyhodím ju a ďalšiu už nechcem. Menej pohodlia=viac zdravia.

Připojit reakci
      

Zavařování v mikrovlnné troubě


Kšely (9) - xxx.xxx.214.135 (?), 16.6.2010 13:10
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Když je škodlivá, vyhoďte ji přece rovnou, ne? Snad si do té doby nebudete huntovat zdraví! MH
Připojit reakci
      

Zavařování v mikrovlnné troubě


andy.wise (1) - xxx.xxx.220.250 (?), 16.6.2010 13:45
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A ako to tie mikrovlny urobia?

Lze to vyjádřit v nějakých jednotkách škodlivosti, nebo jste jen hodl do placu lidové moudro?

Mikrovlnka dokáže zničit bílkoviny vysokou teplotou, pokud se v ní potraviny ohřívají příliš dlouho. Žádná měření neprokázala škodlivost mikrovln ani jejich únik mimo ohřívací prostor. Ani nejcitlivějším dozimetrem či multidetektorem 2 cm od dvířek nenaměříte nic.

Připojit reakci
         

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.129.96 (?), 16.6.2010 15:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nějaká ta vlnka se z trouby dostane, protože zapnutá ruší příjem televize!

Připojit reakci
            

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.226.186 (?), 16.6.2010 17:01
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak si kupte novou a nepoužívejte 20 let starý krám, mikrovlnka ve 100% stavu neruší televizi ani třeba odtok kanalizace :)

Připojit reakci
         

Zavařování v mikrovlnné troubě


PP. (68) - xxx.xxx.70.100 (?), 16.6.2010 17:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ty já dokážu zničit na pánvičce i bez mikrovlnky a ani to dlouho netrvá...

Připojit reakci
      

Zavařování v mikrovlnné troubě


Jandik (4) - xxx.xxx.197.98 (?), 16.6.2010 14:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte naprostou pravdu. Stačí však udělat si čepici z alobalu. Před zapnutím mikrovlnky si jí nasaďte a je to vyřešené. Jestli máte doma nějaká domácí zvířátka, pořiďte jim čepici rovněž.

Připojit reakci
      

Zavařování v mikrovlnné troubě


lea. (1) - xxx.xxx.114.37 (?), 16.6.2010 14:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jo a taky škoděj´mobily a koukání do compu!!

Připojit reakci
         

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.199.160 (?), 16.6.2010 15:38
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Toto je len bežný článok z internetu, je mnoho serióznych štúdií, ktoré dokazujú enormnú škodlivosť mikrovlniek, ale čo zmôžu proti obrovskému tlaku, v ktorom ide o biznis? Predstavte si, že by si zrazu nikto nechcel kúpiť mikrovlnku, už len to by výrobcom chýbalo, preto treba potlačiť všetky hlasy, ktoré hovoria o jej škodlivosti. A tak je to aj s mnohými inými metódami, technológiami, lečebnými postupmi a pod. Je to o biznise a peniazoch. O človeka a o jeho zdravie tu vôbec nejde. To si musíme ustrážiť len sami a nenechať sa presvedčiť.

 

 

V mikrovlnke dochádza k oxidačnému znehodnoteniu tukov, a to rastlinných aj živočíšnych. V tomto procese sa tvoria nebezpečné hydroperoxidy tri- až štyrikrát rýchlejšie ako pri klasickom ohrievaní,“ povedal nám Stanislav Sekretár, vedec z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie v hlavnom meste. „Práve rozkladom hydroperoxidov vznikajú voľné radikály, ktoré majú mutagénny účinok na organizmus,“ vysvetľuje chemik – potravinár.

Čím dlhšie, tým horšie
Najlepšie urobíte, ak budete mikrovlnku používať len občas. Škodia nám totiž aj tým, že veľmi rýchlo zvyšujú peroxidové číslo v ohrievaných jedlách. Peroxidové číslo vyjadruje, koľko peroxidov a hydroperoxidov sa nachádza v pokrme. Peroxidy a hydroperoxidy sú zlé látky, ktoré tvoria voľné radikály v našom tele. Mnohí vedci sa domnievajú, že práve voľné radikály sú jedným z hlavných príčin závažných civilizačných ochorení, medzi ktoré jednoznačne patria nielen rakovina, diabetes, artritída, ale aj srdcovo-cievne ochorenia a obávaný alzheimer a parkinson. Platí, že čím je peroxidové číslo vyššie, tým jedlo horšie pôsobí na naše zdravie.
„Náš potravinový kódex odporúča na konzumáciu jedla s peroxidovým číslom maximálne desať. Pri mikrovlnovom ohrievaní sa však táto hodnota prekročí už po šiestich až ôsmich minútach. Ale pri klasickom zohrievaní k prekročeniu nebezpečného limitu vôbec nedochádza,“ upozornil Sekretár.

Ničí vitamíny
„Zlé je tiež, že mikrovlnka zníži oveľa výraznejšie obsah antioxidantov a vitamínov v potravine ako klasická pec,“ pokračoval odborník. Už po štyroch minútach, keď teplota jedla dosiahne 100 stupňov Celzia, sa znehodnocujú cenné látky. Mikrovlnka ničí vitamín B12 v mäsových výrobkoch, živiny obsiahnuté v mlieku, vitamín C a vitamín E.

Mŕtva brokolica
Pokusmi sa zistilo, že pri varení brokolice v mikrovlnke klesne obsah blahodarných flavonoidov o 97 percent. Ale keď si uvaríte brokolicu nad parou na klasickom sporáku, „vyparí“ sa len 10 percent tohto zdraviu prospešného antioxidantu. Flavonoidy nás chránia pred aterosklerózou, srdcovocievnymi chorobami, infarktom, mozgovou príhodou, cukrovkou a onkologickými ochoreniami. Mikrovlnné varenie znížilo obsah kyseliny sinapovej o 74 percent a kyseliny kávovej o 87 percent v brokolici. Jednoduché varenie v pare sa kyseliny sinapovej ani nedotklo a množstvo kyseliny kávovej znížilo len o osem percent. Obe kyseliny patria k antioxidantom a priaznivo ovplyvňujú pH, čiže kyslosť v žalúdku, vyrovnajú pôsobenie tráviacich štiav. Tiež dokážu zabojovať proti lenivým črevám.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020