Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Zavařování > Zavařování v mikrovlnné troubě

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Jo jo přesně tak, konečně plnohodnotná reakce!!..., host, 21.7.2011
Porovnávat chu'ť ohřáté klobásky není úplně dob..., vyslouzil, 23.5.2011
Miloši, toto nejsou prázdná slova. Ano, tepelným z..., host, 23.5.2011
To jsou zcela prázdná slova. Mikrovlnka se v re..., vyslouzil, 23.5.2011
Přesně tak, mikrovlnka je hnus a prakticky je k ni..., host, 22.5.2011
Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.176.6 (?)
16.6.2010 9:06, počet návštěv: 63550
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěla bych zkusit zavařovat v mikrovlnné troubě, ale trochu z toho mám strach, abych ji nezničila. Můžete mi předat zkušenosti?

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.199.160 (?)
16.6.2010 12:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mikkrovlnná rúra je jeden z najškodlivejších výdobytkov dnešnej doby. Potraviny upravované v mikrovlnnej rúre sú totálne zničené, zbavené všetkého čo v nich bolo zdravé. To urobia mikrovlny, ktoré sú pre telo škodlivé aj keď stojíte pri mikrovlnke.  Klasickým zaváraním sa zničí to, čo je v ovocí a zelenine termolabilné. Ja osobne čakám, kedy sa mi mikrovlnka pokazí, vyhodím ju a ďalšiu už nechcem. Menej pohodlia=viac zdravia.

Připojit reakci
      

Zavařování v mikrovlnné troubě


Kšely (9) - xxx.xxx.214.135 (?)
16.6.2010 13:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Když je škodlivá, vyhoďte ji přece rovnou, ne? Snad si do té doby nebudete huntovat zdraví! MH
Připojit reakci
      

Zavařování v mikrovlnné troubě


andy.wise (1) - xxx.xxx.220.250 (?)
16.6.2010 13:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A ako to tie mikrovlny urobia?

Lze to vyjádřit v nějakých jednotkách škodlivosti, nebo jste jen hodl do placu lidové moudro?

Mikrovlnka dokáže zničit bílkoviny vysokou teplotou, pokud se v ní potraviny ohřívají příliš dlouho. Žádná měření neprokázala škodlivost mikrovln ani jejich únik mimo ohřívací prostor. Ani nejcitlivějším dozimetrem či multidetektorem 2 cm od dvířek nenaměříte nic.

Připojit reakci
         

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.129.96 (?)
16.6.2010 15:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nějaká ta vlnka se z trouby dostane, protože zapnutá ruší příjem televize!

Připojit reakci
            

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.226.186 (?)
16.6.2010 17:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak si kupte novou a nepoužívejte 20 let starý krám, mikrovlnka ve 100% stavu neruší televizi ani třeba odtok kanalizace :)

Připojit reakci
         

Zavařování v mikrovlnné troubě


PP. (68) - xxx.xxx.70.100 (?)
16.6.2010 17:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ty já dokážu zničit na pánvičce i bez mikrovlnky a ani to dlouho netrvá...

Připojit reakci
      

Zavařování v mikrovlnné troubě


Jandik (4) - xxx.xxx.197.98 (?)
16.6.2010 14:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte naprostou pravdu. Stačí však udělat si čepici z alobalu. Před zapnutím mikrovlnky si jí nasaďte a je to vyřešené. Jestli máte doma nějaká domácí zvířátka, pořiďte jim čepici rovněž.

Připojit reakci
      

Zavařování v mikrovlnné troubě


lea. (1) - xxx.xxx.114.37 (?)
16.6.2010 14:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jo a taky škoděj´mobily a koukání do compu!!

Připojit reakci
         

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.199.160 (?)
16.6.2010 15:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Toto je len bežný článok z internetu, je mnoho serióznych štúdií, ktoré dokazujú enormnú škodlivosť mikrovlniek, ale čo zmôžu proti obrovskému tlaku, v ktorom ide o biznis? Predstavte si, že by si zrazu nikto nechcel kúpiť mikrovlnku, už len to by výrobcom chýbalo, preto treba potlačiť všetky hlasy, ktoré hovoria o jej škodlivosti. A tak je to aj s mnohými inými metódami, technológiami, lečebnými postupmi a pod. Je to o biznise a peniazoch. O človeka a o jeho zdravie tu vôbec nejde. To si musíme ustrážiť len sami a nenechať sa presvedčiť.

 

 

V mikrovlnke dochádza k oxidačnému znehodnoteniu tukov, a to rastlinných aj živočíšnych. V tomto procese sa tvoria nebezpečné hydroperoxidy tri- až štyrikrát rýchlejšie ako pri klasickom ohrievaní,“ povedal nám Stanislav Sekretár, vedec z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie v hlavnom meste. „Práve rozkladom hydroperoxidov vznikajú voľné radikály, ktoré majú mutagénny účinok na organizmus,“ vysvetľuje chemik – potravinár.

Čím dlhšie, tým horšie
Najlepšie urobíte, ak budete mikrovlnku používať len občas. Škodia nám totiž aj tým, že veľmi rýchlo zvyšujú peroxidové číslo v ohrievaných jedlách. Peroxidové číslo vyjadruje, koľko peroxidov a hydroperoxidov sa nachádza v pokrme. Peroxidy a hydroperoxidy sú zlé látky, ktoré tvoria voľné radikály v našom tele. Mnohí vedci sa domnievajú, že práve voľné radikály sú jedným z hlavných príčin závažných civilizačných ochorení, medzi ktoré jednoznačne patria nielen rakovina, diabetes, artritída, ale aj srdcovo-cievne ochorenia a obávaný alzheimer a parkinson. Platí, že čím je peroxidové číslo vyššie, tým jedlo horšie pôsobí na naše zdravie.
„Náš potravinový kódex odporúča na konzumáciu jedla s peroxidovým číslom maximálne desať. Pri mikrovlnovom ohrievaní sa však táto hodnota prekročí už po šiestich až ôsmich minútach. Ale pri klasickom zohrievaní k prekročeniu nebezpečného limitu vôbec nedochádza,“ upozornil Sekretár.

Ničí vitamíny
„Zlé je tiež, že mikrovlnka zníži oveľa výraznejšie obsah antioxidantov a vitamínov v potravine ako klasická pec,“ pokračoval odborník. Už po štyroch minútach, keď teplota jedla dosiahne 100 stupňov Celzia, sa znehodnocujú cenné látky. Mikrovlnka ničí vitamín B12 v mäsových výrobkoch, živiny obsiahnuté v mlieku, vitamín C a vitamín E.

Mŕtva brokolica
Pokusmi sa zistilo, že pri varení brokolice v mikrovlnke klesne obsah blahodarných flavonoidov o 97 percent. Ale keď si uvaríte brokolicu nad parou na klasickom sporáku, „vyparí“ sa len 10 percent tohto zdraviu prospešného antioxidantu. Flavonoidy nás chránia pred aterosklerózou, srdcovocievnymi chorobami, infarktom, mozgovou príhodou, cukrovkou a onkologickými ochoreniami. Mikrovlnné varenie znížilo obsah kyseliny sinapovej o 74 percent a kyseliny kávovej o 87 percent v brokolici. Jednoduché varenie v pare sa kyseliny sinapovej ani nedotklo a množstvo kyseliny kávovej znížilo len o osem percent. Obe kyseliny patria k antioxidantom a priaznivo ovplyvňujú pH, čiže kyslosť v žalúdku, vyrovnajú pôsobenie tráviacich štiav. Tiež dokážu zabojovať proti lenivým črevám.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Bílý ocet - dostupnost1712.1.201921585
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny5122.9.201891487
Proč mi nechytají víčka?5729.8.201899877
Džem z plodov mahónie cezmínolistej53.5.20189200
Zavařování králičího masa229.1.20181482
strojek na uzavírání konzerv3022.10.2017128019
Meruňková marmeláda z dýně2525.8.201758361
Zavařování dětských příkrmů417.7.20175095
Proč?831.10.20166443
Sušená rajčata - zavařit?812.10.201629007
Kukuřice cukrová - máte dobrý recept?612.10.201621827
Víčka Omnia versus Twist528.9.20164327
Rajčata718.9.201620592
Hrušková povidla431.7.201617295
Zavařovaní - sterilace v myčce423.8.201515312
Broskyňový džem528.7.20158433
Hoblinkový ocet731.10.201412959
Rakytníkový džem 1021.9.201437707
Sklenice 3.6 l víčka Pano 103 mm331.8.20146210
Zavaření pálivých papriček711.9.201328252
Kečup rajčata s červenou řepou611.8.201223450
Jak vybrat zavařovací hrnec411.8.201215038
Zavarat ekonomicky127.8.201222052
Zavařování bez cukru1122.2.201257693
Papriky a feferonky118.2.201256563
Zavařování v mikrovlnce2428.8.2011104206
Zavařování v mikrovlnné troubě2121.7.201163550
Praskání angreštu při zavařování1022.7.201033550
Bezinky59.9.200914358
Rakytník39.9.20099906
Kuličková zavařovací hlava - jak na ni624.8.200918012
Další diskuze na téma Zavařování najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů