Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Zavařování > Zavařování v mikrovlnné troubě

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Jo jo přesně tak, konečně plnohodnotná reakce!!..., host, 21.7.2011
Porovnávat chu'ť ohřáté klobásky není úplně dob..., vyslouzil, 23.5.2011
Miloši, toto nejsou prázdná slova. Ano, tepelným z..., host, 23.5.2011
To jsou zcela prázdná slova. Mikrovlnka se v re..., vyslouzil, 23.5.2011
Přesně tak, mikrovlnka je hnus a prakticky je k ni..., host, 22.5.2011
Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.176.6 (?)
16.6.2010 9:06, počet návštěv: 67937
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěla bych zkusit zavařovat v mikrovlnné troubě, ale trochu z toho mám strach, abych ji nezničila. Můžete mi předat zkušenosti?

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.199.160 (?)
16.6.2010 12:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mikkrovlnná rúra je jeden z najškodlivejších výdobytkov dnešnej doby. Potraviny upravované v mikrovlnnej rúre sú totálne zničené, zbavené všetkého čo v nich bolo zdravé. To urobia mikrovlny, ktoré sú pre telo škodlivé aj keď stojíte pri mikrovlnke.  Klasickým zaváraním sa zničí to, čo je v ovocí a zelenine termolabilné. Ja osobne čakám, kedy sa mi mikrovlnka pokazí, vyhodím ju a ďalšiu už nechcem. Menej pohodlia=viac zdravia.

Připojit reakci
      

Zavařování v mikrovlnné troubě


Kšely (9) - xxx.xxx.214.135 (?)
16.6.2010 13:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Když je škodlivá, vyhoďte ji přece rovnou, ne? Snad si do té doby nebudete huntovat zdraví! MH
Připojit reakci
      

Zavařování v mikrovlnné troubě


andy.wise (1) - xxx.xxx.220.250 (?)
16.6.2010 13:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A ako to tie mikrovlny urobia?

Lze to vyjádřit v nějakých jednotkách škodlivosti, nebo jste jen hodl do placu lidové moudro?

Mikrovlnka dokáže zničit bílkoviny vysokou teplotou, pokud se v ní potraviny ohřívají příliš dlouho. Žádná měření neprokázala škodlivost mikrovln ani jejich únik mimo ohřívací prostor. Ani nejcitlivějším dozimetrem či multidetektorem 2 cm od dvířek nenaměříte nic.

Připojit reakci
         

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.129.96 (?)
16.6.2010 15:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nějaká ta vlnka se z trouby dostane, protože zapnutá ruší příjem televize!

Připojit reakci
            

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.226.186 (?)
16.6.2010 17:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak si kupte novou a nepoužívejte 20 let starý krám, mikrovlnka ve 100% stavu neruší televizi ani třeba odtok kanalizace :)

Připojit reakci
         

Zavařování v mikrovlnné troubě


PP. (68) - xxx.xxx.70.100 (?)
16.6.2010 17:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ty já dokážu zničit na pánvičce i bez mikrovlnky a ani to dlouho netrvá...

Připojit reakci
      

Zavařování v mikrovlnné troubě


Jandik (4) - xxx.xxx.197.98 (?)
16.6.2010 14:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte naprostou pravdu. Stačí však udělat si čepici z alobalu. Před zapnutím mikrovlnky si jí nasaďte a je to vyřešené. Jestli máte doma nějaká domácí zvířátka, pořiďte jim čepici rovněž.

Připojit reakci
      

Zavařování v mikrovlnné troubě


lea. (1) - xxx.xxx.114.37 (?)
16.6.2010 14:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jo a taky škoděj´mobily a koukání do compu!!

Připojit reakci
         

Zavařování v mikrovlnné troubě


host - xxx.xxx.199.160 (?)
16.6.2010 15:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Toto je len bežný článok z internetu, je mnoho serióznych štúdií, ktoré dokazujú enormnú škodlivosť mikrovlniek, ale čo zmôžu proti obrovskému tlaku, v ktorom ide o biznis? Predstavte si, že by si zrazu nikto nechcel kúpiť mikrovlnku, už len to by výrobcom chýbalo, preto treba potlačiť všetky hlasy, ktoré hovoria o jej škodlivosti. A tak je to aj s mnohými inými metódami, technológiami, lečebnými postupmi a pod. Je to o biznise a peniazoch. O človeka a o jeho zdravie tu vôbec nejde. To si musíme ustrážiť len sami a nenechať sa presvedčiť.

 

 

V mikrovlnke dochádza k oxidačnému znehodnoteniu tukov, a to rastlinných aj živočíšnych. V tomto procese sa tvoria nebezpečné hydroperoxidy tri- až štyrikrát rýchlejšie ako pri klasickom ohrievaní,“ povedal nám Stanislav Sekretár, vedec z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie v hlavnom meste. „Práve rozkladom hydroperoxidov vznikajú voľné radikály, ktoré majú mutagénny účinok na organizmus,“ vysvetľuje chemik – potravinár.

Čím dlhšie, tým horšie
Najlepšie urobíte, ak budete mikrovlnku používať len občas. Škodia nám totiž aj tým, že veľmi rýchlo zvyšujú peroxidové číslo v ohrievaných jedlách. Peroxidové číslo vyjadruje, koľko peroxidov a hydroperoxidov sa nachádza v pokrme. Peroxidy a hydroperoxidy sú zlé látky, ktoré tvoria voľné radikály v našom tele. Mnohí vedci sa domnievajú, že práve voľné radikály sú jedným z hlavných príčin závažných civilizačných ochorení, medzi ktoré jednoznačne patria nielen rakovina, diabetes, artritída, ale aj srdcovo-cievne ochorenia a obávaný alzheimer a parkinson. Platí, že čím je peroxidové číslo vyššie, tým jedlo horšie pôsobí na naše zdravie.
„Náš potravinový kódex odporúča na konzumáciu jedla s peroxidovým číslom maximálne desať. Pri mikrovlnovom ohrievaní sa však táto hodnota prekročí už po šiestich až ôsmich minútach. Ale pri klasickom zohrievaní k prekročeniu nebezpečného limitu vôbec nedochádza,“ upozornil Sekretár.

Ničí vitamíny
„Zlé je tiež, že mikrovlnka zníži oveľa výraznejšie obsah antioxidantov a vitamínov v potravine ako klasická pec,“ pokračoval odborník. Už po štyroch minútach, keď teplota jedla dosiahne 100 stupňov Celzia, sa znehodnocujú cenné látky. Mikrovlnka ničí vitamín B12 v mäsových výrobkoch, živiny obsiahnuté v mlieku, vitamín C a vitamín E.

Mŕtva brokolica
Pokusmi sa zistilo, že pri varení brokolice v mikrovlnke klesne obsah blahodarných flavonoidov o 97 percent. Ale keď si uvaríte brokolicu nad parou na klasickom sporáku, „vyparí“ sa len 10 percent tohto zdraviu prospešného antioxidantu. Flavonoidy nás chránia pred aterosklerózou, srdcovocievnymi chorobami, infarktom, mozgovou príhodou, cukrovkou a onkologickými ochoreniami. Mikrovlnné varenie znížilo obsah kyseliny sinapovej o 74 percent a kyseliny kávovej o 87 percent v brokolici. Jednoduché varenie v pare sa kyseliny sinapovej ani nedotklo a množstvo kyseliny kávovej znížilo len o osem percent. Obe kyseliny patria k antioxidantom a priaznivo ovplyvňujú pH, čiže kyslosť v žalúdku, vyrovnajú pôsobenie tráviacich štiav. Tiež dokážu zabojovať proti lenivým črevám.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zavaření pálivých papriček813.7.201930188
Proč mi nechytají víčka?6115.6.2019114401
strojek na uzavírání konzerv3114.4.2019138107
Bílý ocet - dostupnost1712.1.201926044
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny5122.9.201899624
Džem z plodov mahónie cezmínolistej53.5.201810279
Zavařování králičího masa229.1.20182308
Meruňková marmeláda z dýně2525.8.201762789
Zavařování dětských příkrmů417.7.20176776
Proč?831.10.20167980
Sušená rajčata - zavařit?812.10.201630923
Kukuřice cukrová - máte dobrý recept?612.10.201623291
Víčka Omnia versus Twist528.9.20165275
Rajčata718.9.201621946
Hrušková povidla431.7.201618185
Zavařovaní - sterilace v myčce423.8.201516240
Broskyňový džem528.7.20159476
Hoblinkový ocet731.10.201414194
Rakytníkový džem 1021.9.201440511
Sklenice 3.6 l víčka Pano 103 mm331.8.20146998
Kečup rajčata s červenou řepou611.8.201224871
Jak vybrat zavařovací hrnec411.8.201215873
Zavarat ekonomicky127.8.201224058
Zavařování bez cukru1122.2.201262850
Papriky a feferonky118.2.201259044
Zavařování v mikrovlnce2428.8.2011111270
Zavařování v mikrovlnné troubě2121.7.201167938
Praskání angreštu při zavařování1022.7.201037044
Bezinky59.9.200915428
Rakytník39.9.200910608
Kuličková zavařovací hlava - jak na ni624.8.200919391
Další diskuze na téma Zavařování najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů