Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Zavařování > Zavarat ekonomicky

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Je to podle mě úplně jedeno,  jak ..., vyslouzil, 7.8.2012
Já mám klasický plecháč na plynu a plním ho ..., KUKY, 7.8.2012
Měl bych dotaz trochu z jiného soudku, spíše..., m3f, 7.8.2012
Abych to nezamotal. To, co jsem psal, platí hla..., vyslouzil, 9.10.2010
Vaše žena má pravdu. Ostatně zavařujeme proto, ..., jirilan, 9.10.2010
Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Zavarat ekonomicky


host - xxx.xxx.217.151 (?)
7.10.2010 21:11, počet návštěv: 24058
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Chcem zavarat ekonomicky. To znamena menej nalevu a viac zeleniny (uz nech je akakolvek). Preto sa snazim dostat do poharov vela zeleniny a malo stavy. Zena ale tvrdi, ze malo stavy, malo chuti. Ja zas hovorim, ze staci urobit vyssi koncentrat, pripadne vypocitat koncentraciu pri rezime "menej nalevu a viac zeleniny". Zena je ale hlavata, ja zas nechcem zbytocne skladovat octovu sladkokyslu vodu".  Ake mate skusenosti so zavaranim s vasou polovickou? 

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Zavarat ekonomicky


host - xxx.xxx.91.21 (?)
7.10.2010 22:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Láku ve sklenici musí být akorát ne moc a ne málo.Pečlivým skládáním zeleniny se docílí optimálního množství láku ale kdyby jste použil např vibrování či dokonce mírné lisování zjistíte že zelenina je suchá-není to ono.Z ekonomikou tu asi neuspějete.

Připojit reakci
      

Zavarat ekonomicky


host - xxx.xxx.121.238 (?)
8.10.2010 9:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Da sa zmenit postup tak, ze davate zeleninu do poharov naplnenych uz do urcitej vysky nalevom. Takto tam zostane minimum vzduchu a i nahusto naplneny pohar zeleninou s relativne malym mnozstvom stavy zaruci dostatocnu stavnatost zeleniny.

Připojit reakci
         

Zavarat ekonomicky


vyslouzil (564) - xxx.xxx.81.81 (?)
8.10.2010 13:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nálev v zelenině není jen pro chuť, pomáhá konzervovat.Jasněže zlenina v něm nmusí plavat. Připomněl bych jen obvyklou chybu pi plnění sklenic. Obvykle se dolévá lákem po určitou výšku. Tedy čím méně zeleniny tím více láku a naopak. Tím vzniknou výrazné změny v kyselosti. Nejmarkantnější je to v okurkách, kterých se podaří poskládat někdy víc, jindy míň. Proto, chci li mít chuť vyváženou, zalévám vždy stejným množstvím láku. Je-li ve sklenici zeleniny míň a láku je pak pod okrajem jakoby málo, nedolévám, nýbrž naopak uberu.

Připojit reakci
            

Zavarat ekonomicky


host - xxx.xxx.121.238 (?)
8.10.2010 14:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pisete: Proto, chci li mít chuť vyváženou, zalévám vždy stejným množstvím láku. Je-li ve sklenici zeleniny míň a láku je pak pod okrajem jakoby málo, nedolévám, nýbrž naopak uberu.

Cize najlepsie si spravit koncentrat, toho davat konstantne mnozstvo a doliat podla potreby vodou? Ked je zelenina natlacena, staci len koncentrat bez vody. Ak je tam vela priestoru a treba zaliat po horny okraj, doleje sa vodou. Tak ste to mysleli? A aby nebol vzduch staci ukladat zeleninu do vopred naliateho koncentratu.

Připojit reakci
               

Zavarat ekonomicky


vyslouzil (564) - xxx.xxx.61.6 (?)
9.10.2010 16:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Abych to nezamotal. To, co jsem psal, platí hlavně na okurky, houby, nakládanou kukuřici, marinované zelí. Tedy zeleninu, která se ochucuje kořeněným sladkokyselým nálevem. Tam se snažím, aby chybějící zelenina se nenahrazovala větším množstvím láku. U zeleniny jako třeba lečo je nálev v podsdtatě zbytečný, pustí šťávu samo.
  Jinak bubliny vzduchu ve sterilované sklenici snad ničemu nevadí.

Připojit reakci
            

Zavarat ekonomicky


host - xxx.xxx.178.235 (?)
9.10.2010 7:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Moje rada nemusí být ideální, ani univerzální.Postrouhám okurky jako na salát, ochutím je podle své chuti patřičným množstvím přísad s malým množstvím vody a zavařím.V zimě je salát rychle naservírován na stole.Také mě rozčilovalo ukládání celých okurek.A uvažuji takto postupovat i u jiných obsahů ovoce/zeleniny při zavařování.V mikrovlnné troubě je to mnohem méně pracné a je pružné pro jakákoliv množství.Často se ale setkávám s nepřízní k používání mikrovln.   AB

Připojit reakci
   

Zavarat ekonomicky


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
8.10.2010 18:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přiznám se, že jsem na zavařování nešel nikdy tak vědecky, jako p. Vysloužil. Okurky do sklenic skládám, fazolky taky, čalamády lehce upěchuju, jinak je zeleniny málo. Jistěže poměr okurek a prázdného prostoru = láku bude vždy jiný, ale nemyslím, že změny v chuti budou tak dramatické. Sklenice vybírám tak, aby byly plné. Zavařujem do Novy. Pokud jde o nějakou ekonomickou úvahu,  v  měřítku mého domácího zavařování  je  nepodstatné, zda musím v sezóně koupit o pytlík Novy a půllitr octa méně, či více.  A  tuny  toho nedělám.

Připojit reakci
   

Zavarat ekonomicky


jirilan (8) - xxx.xxx.199.34 (?)
9.10.2010 10:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vaše žena má pravdu. Ostatně zavařujeme proto, abychom si v zimě pochutnali. Poměr je proto důležitý.

Připojit reakci
   

Zavarat ekonomicky


m3f (14) - xxx.xxx.242.167 (?)
7.8.2012 17:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Měl bych dotaz trochu z jiného soudku, spíše ze zavařovacího hrnce. Koupili jsme el. hrnec a v návodu je napsáno že se má vodou plnit do 2/3 sklenic, v případě více řad do 2/3 horní řady. V klasickém plecháči se zavařovalo víceméně v páře a voda byla jen na dně, příp. kousek na roštem. Jak moc plníte hrnce vodou Vy? 

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zavaření pálivých papriček813.7.201930188
Proč mi nechytají víčka?6115.6.2019114405
strojek na uzavírání konzerv3114.4.2019138109
Bílý ocet - dostupnost1712.1.201926045
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny5122.9.201899627
Džem z plodov mahónie cezmínolistej53.5.201810280
Zavařování králičího masa229.1.20182308
Meruňková marmeláda z dýně2525.8.201762791
Zavařování dětských příkrmů417.7.20176777
Proč?831.10.20167980
Sušená rajčata - zavařit?812.10.201630923
Kukuřice cukrová - máte dobrý recept?612.10.201623291
Víčka Omnia versus Twist528.9.20165275
Rajčata718.9.201621946
Hrušková povidla431.7.201618185
Zavařovaní - sterilace v myčce423.8.201516240
Broskyňový džem528.7.20159476
Hoblinkový ocet731.10.201414194
Rakytníkový džem 1021.9.201440511
Sklenice 3.6 l víčka Pano 103 mm331.8.20146999
Kečup rajčata s červenou řepou611.8.201224873
Jak vybrat zavařovací hrnec411.8.201215874
Zavarat ekonomicky127.8.201224059
Zavařování bez cukru1122.2.201262851
Papriky a feferonky118.2.201259044
Zavařování v mikrovlnce2428.8.2011111272
Zavařování v mikrovlnné troubě2121.7.201167940
Praskání angreštu při zavařování1022.7.201037044
Bezinky59.9.200915429
Rakytník39.9.200910609
Kuličková zavařovací hlava - jak na ni624.8.200919392
Další diskuze na téma Zavařování najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů