Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber.


Zavařování > strojek na uzavírání konzerv

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.234.134 (?)
22.10.2017 11:36

Dobrý deň,

prosím Vás ak máte ten návod tak mi ho prepošlite na

folkju@gmail.com

Ďakujem

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Zahrada, rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, motorové pily, bazény a jezírka
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Dobrý deň, prosím Vás ak máte t..., host, 22.10.2017
Prosím Vás má má někdo návod jak seřídít str... , Miroslav Včelář, 19.6.2016
Dobrý den, chtěla bych někoho z vás, poprosi..., host, 1.7.2015
Podarilo se mi navarit ceockem po obvodu a p..., host, 31.3.2015
Dobrý den, mohl by jste mi dát po..., host, 28.3.2015

strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.55.68 (?)
18.2.2007 21:39, počet návštěv: 110477
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, hledám někoho, kdo vyrábí strojek na uzavírání konzerv.

Pomůže někdo???

Honza

Připojit reakci   
   

strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.29.162 (?)
19.2.2007 6:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já si myslím,  že absence strojků na trhu  je výrazem ústupu od tohoto způsobu konzervace ( a je to dobře), protože nemáte-l tu nejpodstatnější část ( autokláv)  je nějaké vaření konzerv v kotli  vyloženě hazardem. Výsledek "vypadá" jako konzerva, proto si konzument  "myslí, že je to konzerva" ale  samozřejmě to konzerva NENÍ ve smyslu parametrů vyhlášky. To, že se "to tak dělávalo" není žádný  důvod, aby se to dnes tak dělalo. Pokud si dáte poradit,  tak s kalkulačkou v ruce spočítejte náklady na uskladnění v mrazáku s tím , že tak skutečně musíte udržovat mínus 20 a   náklady na zavaření do skla, pokud kapacitu mrazáku nemáte. Přečtěte si nějaké něco o teplotách a dobách při zavařování masných výrobků a ve vlastním zájmu je dodržte. I když dodržíte všechno snažte se  produkty, byť jsou zavařené  při správné teplotě a době neustále kontrolovat , to co je v pořádku, se snažte zkonzumovat co nejdříve  a to, kde máte sebemenší pochybnost   bez milosti vyhazujte to. Pokud máte manželku , která navzrory těmto varujícím informacm má  na tu věc "názory",   prosaďte , že  sporné kusy bude jít jenom ona, nikdy Vy. Třeba se Vám tím podaří vyřešit víc rodinných problémů najednou.

Připojit reakci
      

strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.29.162 (?)
20.2.2007 14:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Snad ještě na dokreslení , jak moc je důležité dodržovat  těch pár pravidel , jejichž podstatu objevili pánové Pasteur , Tyndal si najděte  aktuální čísla o otravě botulotoxinem ( k dispozici na Hygienických stanicích). Úplně poslední čísla nemám, ale vím, že vždy   (paradoxně, ale logicky) vedly otravy z podomácku (bez autoklávu, bez sterilizace podle sterilizační křivky) zavařených luštěnin nad otravami z pododomácky  zavařeného  masa, i když se botulotoxinu lidově říká "klobásový jed".  To není žádné strašení ( všichni víme,  že  se domácí zavařenině, marmeládě žádná kupovaná nevyrovná). Řešením není  při zavařování všechny suroviny rozvařit na nevzhlednou kaši,  jenom poctivě ( s hodinkami a teploměrem) dodržovat  to, co se píše v každé příručce o domácím zavařování.      
Připojit reakci
         

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.212.66 (?)
12.4.2010 16:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud se zamyslýme tak kupovaná konzerva v dnešní době není k jídlu ale k pláči 40% drubeží seperát kuže voda škroby minimálně 6 éček pak dlouho nic a maso rozemleté na nevzhlednou paštiku. Domácí konzerva je plná masa sadla jen navrch a sos. Když vzpomenu na stare doby hluboke totality konzervy byla hrouda masa proti té dnešní parodii kterou představuje náš potravinářský prumysl.chápu že je všechno oceně ale ja osobne radši připlatim abych dostal kvalitu ktera bude k jídlu.abych reagoval na članek z 19 02 2007 ten člověk co to psal pravdě podobně neví o domácých konzervach vubec nic naco skladovat konzervy v mrazáku kde jste to vzděl zavařuju už několik let tmavá místnost bohetě stačí.

Připojit reakci
            

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.23.178 (?)
10.9.2010 15:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

taxi konzervy taky nakupuj na služebkách/dovolených do Germánie, Francie, Španělska.  I v řetezcích-hypermarketech vedle letovisek u moře (Francie) najdeš konzervy od malých (rodinných) firem dle místních receptů, kvalitou venkovské domácí kuchyně:  šneky, kaštanová pyré, husí játra - prostě bez jediné závady.  A i v té Germánii (s ne-poetickou gastronomií) je v konzervě maso první třídy - a ne odpudivý ošizený prejto-šrot jako u nás.

Domácí výroba konzerv je dnes jen pro radost - dnes se to už nedá ustíhat. Je to asi jako bych chtěl chodit jen v botách, které si sám ušiju z kůže kterou sám vyčiním z vlastnoručně ztažené ze zvířete které sám vykrmím.  I kdybych na to měl čas (jako nezaměstnaný - třeba):  nikdy se to nenaučím dělat tak dobře, jako člověk, který to dělá s láskou jako profesi již 20 let  + má na to magisterský diplom.

Připojit reakci
               

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.148.82 (?)
8.10.2010 13:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

strojek na výrobu konzerv jsem koupil na netu, v ČR na něj asi už není výrobce, dříve jej vyráběla nějaká firma v Bystřici pod Hostýnem. Do konzerv dávám maso, bůček, tlačenku, jitrnicový prejt. Je možné to zavařovat i do sklenic, ale mám to pak úplně jinou chuť. Právě kvůli té chuti jsem strojek na konzervy sháněl.  Maso, resp. bůček zavařuju v konzervách 3 hodiny při mírném varu, pak se konzervy musí šokem zchladit a udržovat v chladné vodě až do úplného vychladnutí.  Pak vydrží v pohodě i 5 let. Konzerva o obsahu 1 litr stojí v krámě 12,-Kč a víčko 3,-Kč. Dobrou chuť.

Připojit reakci
                  

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.176.169 (?)
1.5.2012 12:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je možno poslat adresu kde jste koupil uvedený strojek na konzervy? Díky.

Připojit reakci
                     

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.45.50 (?)
31.1.2015 16:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)


Strojek na uzaviraní konzerv prodává řeznické potřeby herold stoji, ale přes 18000kč

Připojit reakci
                        

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.45.50 (?)
31.1.2015 16:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

plus 2 bazarove starší

Připojit reakci
                        

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.176.91 (?)
1.2.2015 8:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to je za ty peníze opravdu výhodné.Nic jiného mě právě nenapadlo.

Připojit reakci
                           

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.0.146 (?)
1.2.2015 8:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím děda po r 1920 pořídil strojek a jako řezník ho hodně využíval zavíral plechovky celé vesnici mrazáky nebyly tak využívaly tuto technologiji v každe době stroje měly pořizovací cenu a neměl je každy a kdo je pořídil bylo to na několik generací já pořídil naražku a řezačku masa a málo kdo by ty peníze za to dal ale v provoze když děti vydí co to ušetří prace a co to vydrží dávají mi za pravdu a klobasy a jaternice jim chutnají protože to co koupí v krámě je strašný

Připojit reakci
                     

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.197.154 (?)
14.11.2013 17:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tiez by ma to zaujimalo ako sa zoraduje strojcek na uzatvaranie konzerv

Připojit reakci
                        

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.176.91 (?)
19.11.2013 19:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro toho pána co zavařoval konzervy na té brigádě-------Masové konzervy jsou technologicky nekyselé a musí se sterilovat při teplotách nad 100 ºC, ke sterilaci je pouţíván sterilizační kote neboli autokláv [16]. Při sterilaci je dŧleţité, aby bylo dosaţeno sterilačního efektu v celém objemu náplně. Sterilační teploty se pohybují většinou v rozmezí 120 – 135 ºC [33]. Výsledkem sterilace je konzerva, údrţná několik let [26].

Pro pána/paní kterého-----//tiez by ma to zaujimalo ako sa zoraduje strojcek na uzatvaranie konzerv. // Je to práce jako každá jiná, Koupíte si sto víček, vezmete klíče 14/17 a začnete seřizovat.Vačka ovládá dvě rolny, které víčko předohnou, ohnou a ta druhá to zapertluje a dokončí.Když to nebude tak jak má, víčko odříznete, zmenšíte plechovku a pokračujete dalším.Někomu stačí pět víček, mě jich nestačilo 20ks.Je to zodpovědná práce.Maso se nesmí skazit.   

Připojit reakci
                        

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.176.91 (?)
9.12.2013 13:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tady jsem pro vás našel manual, jak se seřizuje strojek. Taky mě překvapilo jak je celkem ne moc levný.

Připojit reakci
                           

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.70.146 (?)
5.3.2014 9:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ak sme robili konzervy (mäsové, paštekové) nikdy nie s úmyslom, že ich budeme jesť ešte o 5 rokov. Obyčajne sa spotrebovali všetky najneskôr do 12 mesiacov.  Robili sa kvoli chuti a úspore času, pri rôznych akciách. Tie domáce nikto neprekoná, lebo si ich robíte podľa vlastnej chuti. 

Ceny strojkov mnohých od tohoto spôsobu konzervovania odradili, navyše si už málokto doma chová suroviny, ale pravdou je, že dnes sa niečo kvalitné na pultoch ani neohreje. Nájdete tam len "téglikové" formy, kde viečko nahradil prilepený alobal, o obsahu škoda hovoriť, takmer nikto sa nesnaží zdvihnúť kvalitu, len sa hľadajú spôsobu ako ušetriť na surovinách a ten sajrajt prikrášliť farbivami a umelými dochucovadlami. Čo je potom nebezpečnejšie? Varenie doma x hodín na 98 °C pri nedodržaní správnej teploty alebo konzumácia bordelu pri ktorom neviete ani akými steroidmi bol vychovaný?

Připojit reakci
                           

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.70.146 (?)
5.3.2014 9:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ešte dodám, že dnes si občas spravíme do malých pohárov vlastné a chutnejšie na pár mesiacov a sme v poho. Ten botulotoxín je strašiak na ľudí, nie sú to prachové častice, ktoré sa nachádzajú všade. Z kvalitných surovín je riziko 0.Navyše, kde máte tú istotu pri kupovanom...?

Pozrite na tie obaly, onedlho to budú plácať ako vákuovo balené mäso. A tam je omnoho väčšie riziko, ak kúpite kuracinu a zistíte po otvorení, že páchne a je odspodu zelená.

Připojit reakci
                           

Strojek na uzavírání konzerv


Miroslav Včelář (1) - xxx.xxx.136.127 (?)
19.6.2016 17:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím Vás má má někdo návod jak seřídít strojek na konzervy.

Odkaz již není funkční.

Třeba si ho někdo uložil.

Prosím pomoc.

Děkuji

Obrázky:
Strojek
Strojek
Připojit reakci
                  

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.238.206 (?)
18.1.2015 19:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, prosím Vás nemáte někdo návod k použití na "Uzavírací přístroj K 02" Děkuji a odkazy mi přepošlete na email Dan-pet@seznam.cz

Připojit reakci
                     

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.234.134 (?)
22.10.2017 11:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň,

prosím Vás ak máte ten návod tak mi ho prepošlite na

folkju@gmail.com

Ďakujem

Připojit reakci
      

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.46.9 (?)
8.2.2013 10:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je vidět, že nemáte valné zkušenosti s konzervací potravin v konzervárnách.Jen na doplnění... autokláv není rozhodující... nnevím co si pod pojmemautoklaáv vlastně představujete!!!Za I.i II.republiky celý venkov... zdůrazňuji celý!!!konzervoval(zavařoval) a žádné "autoklávy lidé neměli!!! Konzervace ve skle, plechu i v samotném kamenáči zalité sádlem vydržela i celý rok!!!Nicm se do mrazáku nedávalo - kde by ho lidé vzali!!!

Ach... jo, když si něco někdo vyzpoměne apřitom to bylo dávno vyzkoušeno.

Připojit reakci
         

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.227.56 (?)
17.11.2013 19:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Robil som v konzervarni ako student brigadnik za hlbokeho totaca. Ziadne autoklavy, kade s vodou, do ktoreho sa konzzervy ponorili a varili.

Připojit reakci
            

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.213.126 (?)
21.11.2013 23:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A co plechovky na konzervy?Ještě existují?

Připojit reakci
               

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.47.72 (?)
18.1.2014 23:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zavírání masa a zaváření jsme používali dlouhá léta, pokud byla zavíračka správně seřízená a dodržel se nepřerušený var po dobu min. 2 hodin, nestalo se, že by se nějaká plechoka zkazila. Plechovky jsme uchovávali v chladnu, vyjímkou nebylo i několik let. Možná to nebyla konzerva v pravém slova smyslu, ale jen polokonzerva.přesto to fungovalo spolehjlivě. Postupem času se začalo šetřit na kvalitě plechu, jeho síle i kvalitě pocínování..Dříve se dala plechovka použít vícelkrát, zavedením plechovek ze slabšího vroubkovaného plechu se snížil možný počet opakovaného použití, kromě toho je povrchová úprava plechovek tak nekvalitní, že už do roka zreznou. To kvalitní žárově pocínované plechovky nikdy neudělali. Šetří se na těsnící gumě víček, takže je problém udělat dokonalý uzávěr. Změnil se i průměr prodávaných plechovek z 98 na 99 mm.takže původní zavíračky ztratili schopnost nové plechovky kvalitně uzavřít. Úprava zavíračky je náročná, nové nejsou příliš robustní, jsou to spíš hračky a dají se sehnat jen vyjímečně.Takže se dá kostatovat že v důsledku "inovací" ve výrobě plechovek a nedostatku kvalitních zavíraček lze v brzké době očekávat velké omezení nebo i konec tohoto způsobu konzervace potravin. I když plechovky bývají v železářství ještě v prodeji (pokud se tomu dá ještě "plechovka" říkat).

Připojit reakci
                  

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.20.220 (?)
4.1.2015 16:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Take mam strojek na zavirani po dedovi zustala nam stara zasoba plechovek i s vicky takzejsme zavarovali, plechovky orezavali vse jako kdysi a vse v pohode do te doby nez dosli vicka.koupili jsme nove vicka ktera nepasuji na stare plechovky potom i nove plechovky s vicky ale nejde nam zavirat jak popisujete asi prumer vicka na strojek vicko je volne zkouseli jsme stelovat ale nedari senam to. uvazoval jsem udelat novy unasec ktery by byl tesnejsi na nove vicko nemate nekdo s timto zkusenost diky

Připojit reakci
                     

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.14.232 (?)
6.1.2015 15:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

trhova ekonomika hovori - kup novy stroj ak sa Ti minu plechovky

Připojit reakci
                     

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.176.91 (?)
7.1.2015 10:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To přitlačení víčka na plechovku se dělá vačkou.Protože se plechovky dají ořezávat, tak potom jsou nestejně dlouhé.Při zavárání jsem tedy vačku nezaklapával, ale páku jsem ovládal nohou tak, že jsem na ní přiměřenou silou šlapal.Unašeč se s víčkem neprotáčel.U vás je ještě problem, že pokud jsou víčka +plechovky jiného rozměru, tak musíte podle toho taky seřídit zavírací rolny.Je to dost makačka a co pokus, to víčko.Oříznout a znovu.Až to bude ty dva pochody v pořádku.Pak maso.Pokud máte stroj pouze na stole, tak asi nohou na to nedosáhnete.Musíte si poradit rukama, nebo tak že budete 2.

Připojit reakci
                        

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.20.9 (?)
14.1.2015 18:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkouseli jsme s ekcentre i bez nej takze jedine zkusit stelovat diky za odpoved dam vedet jestli se podarilo

Připojit reakci
                           

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.20.67 (?)
4.2.2015 18:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim po delsim serizovani a neuspechu jsem nakonec vysoustruzil novy unasec presne na prumer vicka, behem pul hodiny nasteloval a strojek funguje jako driv

Připojit reakci
                           

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.72.69 (?)
28.3.2015 12:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

mohl by jste mi dát podrobnější informace jakým způsobem jste vysoustružil nový unašeč? Řeším obdobný problém.

Trnka

trnkamarabu@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.20.48 (?)
31.3.2015 13:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podarilo se mi navarit ceockem po obvodu a potom osoustruzit presne na vnitrni prumer vicka abych nemusel delat cely novy unasec. Na vysku jsem udelal unasec zhruba o milimetr vyzsi nez vyska vicka aby sepri zavirani okraj zaviraneho vicka nemel moznost   prehnout pres unasec. Vydel jse u kamarada na strojku unasec vyzsi nez mam ja mozna je vic typu nevim.

Připojit reakci
         

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.13.66 (?)
1.7.2015 13:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chtěla bych někoho z vás, poprosit, zda máte někdo tip na vhodnou literaturu k zavařování zeleninových i masových jídel, popřípadě byste mi mohli poskytnout nějáké obsahlejší info o nejlepším a nejideálněším způsobu zavařování. Předem moc děkuji za odpovědi. petra.cib@gmail.com.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
strojek na uzavírání konzerv3122.10.2017110478
Meruňková marmeláda z dýně2525.8.201748976
Zavařování dětských příkrmů417.7.20171771
Proč mi nechytají víčka?4916.11.201681010
Proč?831.10.20163788
Sušená rajčata - zavařit?812.10.201625634
Kukuřice cukrová - máte dobrý recept?612.10.201619282
Víčka Omnia versus Twist528.9.20162568
Rajčata718.9.201618188
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny4831.7.201680243
Hrušková povidla431.7.201615463
Bílý ocet - dostupnost1330.7.201615122
Zavařovaní - sterilace v myčce423.8.201513748
Broskyňový džem528.7.20156633
Hoblinkový ocet731.10.201411183
Rakytníkový džem 1021.9.201432326
Sklenice 3.6 l víčka Pano 103 mm331.8.20145011
Zavaření pálivých papriček711.9.201324354
Kečup rajčata s červenou řepou611.8.201220655
Jak vybrat zavařovací hrnec411.8.201213408
Zavarat ekonomicky127.8.201219111
Zavařování bez cukru1122.2.201247429
Papriky a feferonky118.2.201251338
Zavařování v mikrovlnce2428.8.201191694
Zavařování v mikrovlnné troubě2121.7.201156512
Džem z plodov mahónie cezmínolistej36.7.20117398
Praskání angreštu při zavařování1022.7.201027827
Bezinky59.9.200912688
Rakytník39.9.20098734
Kuličková zavařovací hlava - jak na ni624.8.200915751
Další diskuze na téma Zavařování najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů