Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Zavařování > strojek na uzavírání konzerv

Strojek na uzavírání konzerv


vcelarmiroslav (1) - xxx.xxx.136.127 (?)
19.6.2016 17:51

Prosím Vás má má někdo návod jak seřídít strojek na konzervy.

Odkaz již není funkční.

Třeba si ho někdo uložil.

Prosím pomoc.

Děkuji

Obrázky:
Strojek
Strojek
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4   
                           

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.0.146 (?)
1.2.2015 8:57, počet návštěv: 96029
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím děda po r 1920 pořídil strojek a jako řezník ho hodně využíval zavíral plechovky celé vesnici mrazáky nebyly tak využívaly tuto technologiji v každe době stroje měly pořizovací cenu a neměl je každy a kdo je pořídil bylo to na několik generací já pořídil naražku a řezačku masa a málo kdo by ty peníze za to dal ale v provoze když děti vydí co to ušetří prace a co to vydrží dávají mi za pravdu a klobasy a jaternice jim chutnají protože to co koupí v krámě je strašný

Připojit reakci   
                     

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.197.154 (?)
14.11.2013 17:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tiez by ma to zaujimalo ako sa zoraduje strojcek na uzatvaranie konzerv

Připojit reakci
                        

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.176.91 (?)
19.11.2013 19:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro toho pána co zavařoval konzervy na té brigádě-------Masové konzervy jsou technologicky nekyselé a musí se sterilovat při teplotách nad 100 ºC, ke sterilaci je pouţíván sterilizační kote neboli autokláv [16]. Při sterilaci je dŧleţité, aby bylo dosaţeno sterilačního efektu v celém objemu náplně. Sterilační teploty se pohybují většinou v rozmezí 120 – 135 ºC [33]. Výsledkem sterilace je konzerva, údrţná několik let [26].

Pro pána/paní kterého-----//tiez by ma to zaujimalo ako sa zoraduje strojcek na uzatvaranie konzerv. // Je to práce jako každá jiná, Koupíte si sto víček, vezmete klíče 14/17 a začnete seřizovat.Vačka ovládá dvě rolny, které víčko předohnou, ohnou a ta druhá to zapertluje a dokončí.Když to nebude tak jak má, víčko odříznete, zmenšíte plechovku a pokračujete dalším.Někomu stačí pět víček, mě jich nestačilo 20ks.Je to zodpovědná práce.Maso se nesmí skazit.   

Připojit reakci
                        

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.176.91 (?)
9.12.2013 13:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tady jsem pro vás našel manual, jak se seřizuje strojek. Taky mě překvapilo jak je celkem ne moc levný.

Připojit reakci
                           

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.70.146 (?)
5.3.2014 9:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ak sme robili konzervy (mäsové, paštekové) nikdy nie s úmyslom, že ich budeme jesť ešte o 5 rokov. Obyčajne sa spotrebovali všetky najneskôr do 12 mesiacov.  Robili sa kvoli chuti a úspore času, pri rôznych akciách. Tie domáce nikto neprekoná, lebo si ich robíte podľa vlastnej chuti. 

Ceny strojkov mnohých od tohoto spôsobu konzervovania odradili, navyše si už málokto doma chová suroviny, ale pravdou je, že dnes sa niečo kvalitné na pultoch ani neohreje. Nájdete tam len "téglikové" formy, kde viečko nahradil prilepený alobal, o obsahu škoda hovoriť, takmer nikto sa nesnaží zdvihnúť kvalitu, len sa hľadajú spôsobu ako ušetriť na surovinách a ten sajrajt prikrášliť farbivami a umelými dochucovadlami. Čo je potom nebezpečnejšie? Varenie doma x hodín na 98 °C pri nedodržaní správnej teploty alebo konzumácia bordelu pri ktorom neviete ani akými steroidmi bol vychovaný?

Připojit reakci
                           

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.70.146 (?)
5.3.2014 9:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ešte dodám, že dnes si občas spravíme do malých pohárov vlastné a chutnejšie na pár mesiacov a sme v poho. Ten botulotoxín je strašiak na ľudí, nie sú to prachové častice, ktoré sa nachádzajú všade. Z kvalitných surovín je riziko 0.Navyše, kde máte tú istotu pri kupovanom...?

Pozrite na tie obaly, onedlho to budú plácať ako vákuovo balené mäso. A tam je omnoho väčšie riziko, ak kúpite kuracinu a zistíte po otvorení, že páchne a je odspodu zelená.

Připojit reakci
                           

Strojek na uzavírání konzerv


vcelarmiroslav (1) - xxx.xxx.136.127 (?)
19.6.2016 17:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím Vás má má někdo návod jak seřídít strojek na konzervy.

Odkaz již není funkční.

Třeba si ho někdo uložil.

Prosím pomoc.

Děkuji

Obrázky:
Strojek
Strojek
Připojit reakci
                  

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.238.206 (?)
18.1.2015 19:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, prosím Vás nemáte někdo návod k použití na "Uzavírací přístroj K 02" Děkuji a odkazy mi přepošlete na email Dan-pet@seznam.cz

Připojit reakci
      

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.46.9 (?)
8.2.2013 10:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je vidět, že nemáte valné zkušenosti s konzervací potravin v konzervárnách.Jen na doplnění... autokláv není rozhodující... nnevím co si pod pojmemautoklaáv vlastně představujete!!!Za I.i II.republiky celý venkov... zdůrazňuji celý!!!konzervoval(zavařoval) a žádné "autoklávy lidé neměli!!! Konzervace ve skle, plechu i v samotném kamenáči zalité sádlem vydržela i celý rok!!!Nicm se do mrazáku nedávalo - kde by ho lidé vzali!!!

Ach... jo, když si něco někdo vyzpoměne apřitom to bylo dávno vyzkoušeno.

Připojit reakci
         

Strojek na uzavírání konzerv


host - xxx.xxx.227.56 (?)
17.11.2013 19:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Robil som v konzervarni ako student brigadnik za hlbokeho totaca. Ziadne autoklavy, kade s vodou, do ktoreho sa konzzervy ponorili a varili.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
strojek na uzavírání konzerv3122.1.2020145837
Rajčatová marmeláda125.8.2019860
Zavaření pálivých papriček813.7.201932591
Proč mi nechytají víčka?6115.6.2019125180
Bílý ocet - dostupnost1712.1.201929257
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny5122.9.2018106387
Džem z plodov mahónie cezmínolistej53.5.201811186
Zavařování králičího masa229.1.20182981
Meruňková marmeláda z dýně2525.8.201766741
Zavařování dětských příkrmů417.7.20177993
Proč?831.10.20169235
Sušená rajčata - zavařit?812.10.201632620
Kukuřice cukrová - máte dobrý recept?612.10.201624469
Víčka Omnia versus Twist528.9.20166002
Rajčata718.9.201622985
Hrušková povidla431.7.201618925
Zavařovaní - sterilace v myčce423.8.201516980
Broskyňový džem528.7.201510343
Hoblinkový ocet731.10.201415222
Rakytníkový džem 1021.9.201443007
Sklenice 3.6 l víčka Pano 103 mm331.8.20147748
Kečup rajčata s červenou řepou611.8.201226400
Jak vybrat zavařovací hrnec411.8.201216523
Zavarat ekonomicky127.8.201225844
Zavařování bez cukru1122.2.201265259
Papriky a feferonky118.2.201261075
Zavařování v mikrovlnce2428.8.2011116228
Zavařování v mikrovlnné troubě2121.7.201171466
Praskání angreštu při zavařování1022.7.201038718
Bezinky59.9.200916272
Rakytník39.9.200911211
Kuličková zavařovací hlava - jak na ni624.8.200920426
Další diskuze na téma Zavařování najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů