Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Zavařování > Rajčata

Rajčata


host - xxx.xxx.145.195 (?)
19.8.2009 17:07, počet návštěv: 21946
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

dobrý den mám spoustu žlutých malých rajčátek neví někdo jak je zpracovat -myslím nakládání, zavařovaní atd... děkuji Jarka

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Rajčata


host - xxx.xxx.105.148 (?)
21.8.2009 17:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na internetu jsem našla recept - rajčata oloupat a naskládat do sklenice. Zavíčkovat a zavařovat 20 minut při 100 stupních. Ještě jsem ale nezkoušela.

Připojit reakci
   

Rajčata


host - xxx.xxx.130.125 (?)
11.9.2009 9:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zavařuji rajčata každý rok. Nakrájím je na půlky, naskládám do sklenic, navrch použiju rozmačkaná přezrálá tak, abych vyplnila mezery. Zavíčkuji a stariluji 20 minut na 90°C. Nemá to chybu. Zdenka

Připojit reakci
      

Rajčata


host - xxx.xxx.125.64 (?)
11.9.2009 20:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky je takhle zavařuji, s krájením se moc nemažu, jenom vykrojím "bubáky" a rajčata podle velikosti nějak rozporcuju, ve sklenici je pak rukou ještě utlačím. Kromě různých rajských polévek, omáček apod. je z nich úplně vynikající rajská šťáva na pití. Rozmixuju, sůl, pepř, worcester podle chuti, fakt lahůdka. Alena

Připojit reakci
         

Rajčata


host - xxx.xxx.16.190 (?)
14.9.2009 8:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Paní Alenu prosím o upřesnění. Rozmixujete celá rajčata... Není to potom moc husté na pití?

Připojit reakci
      

Rajčata


host - xxx.xxx.9.135 (?)
18.9.2016 17:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jiný postup. Na dno sklenice pár zrnek hočcice, lístek bazalky, půlkolečko cibule. Rajčata krájím kousek vedle bubáka napůl. Z větší půlky bubáka vyříznu klínovým řezem a rozpůlím. Nasypu do sklenice, od poloviny zmáčknu lžicí. Pak plody skládám řezem dolů až do plna, stále utlačuju. Na vrch malá lžička soli. Víčkovat a sterilovat 20´ při 90 st. Používá se jak už uvedeno na cokoliv rajčatového.

Připojit reakci
         

Rajčata


j3david (16) - xxx.xxx.51.179 (?)
18.9.2016 19:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dělám "pečená rajčata". Půlky rajčat naskládám na plech na pečící papír jedno vedle druhého rozkrojenou plochou nahoru. Na každou půlku dám trošku rozlisovaného česneku a snítku tymiánu (nebo bazalky) lehce posolím. Dám do trouby na 150 st.C přibližně na půl hodiny. Horké půlky překlopím na sebe a skládám do sklenice. Takže je česnek a tymián (bazalka) uprostřed. Když je sklenice plná, zaliju olivovým olejem. Používám ten nejlevnější, asi by šel i jakýkoliv řepkový nebo slunečnicový. Zavíčkuji, sterilizuji v hrnci asi tak půl hodiny, ale i bez sterilizace vydrží i půl roku. Po otevření sklenice samozřejmě jde do ledničky až než se spotřebuje. Používám do nádivek, pod maso, dobré to je i "jen tak" na vidličku k vínu. Asi by se dalo experimetovat s tím kdy místo tymiánu (bazalky) by šly použít i jiné voňavé bylinky, naložit to do nějakého bylinkového oleje apod. Zkoušejte.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zavaření pálivých papriček813.7.201930189
Proč mi nechytají víčka?6115.6.2019114405
strojek na uzavírání konzerv3114.4.2019138109
Bílý ocet - dostupnost1712.1.201926045
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny5122.9.201899627
Džem z plodov mahónie cezmínolistej53.5.201810280
Zavařování králičího masa229.1.20182309
Meruňková marmeláda z dýně2525.8.201762791
Zavařování dětských příkrmů417.7.20176777
Proč?831.10.20167980
Sušená rajčata - zavařit?812.10.201630924
Kukuřice cukrová - máte dobrý recept?612.10.201623291
Víčka Omnia versus Twist528.9.20165275
Rajčata718.9.201621947
Hrušková povidla431.7.201618185
Zavařovaní - sterilace v myčce423.8.201516241
Broskyňový džem528.7.20159476
Hoblinkový ocet731.10.201414195
Rakytníkový džem 1021.9.201440511
Sklenice 3.6 l víčka Pano 103 mm331.8.20146999
Kečup rajčata s červenou řepou611.8.201224873
Jak vybrat zavařovací hrnec411.8.201215874
Zavarat ekonomicky127.8.201224059
Zavařování bez cukru1122.2.201262851
Papriky a feferonky118.2.201259045
Zavařování v mikrovlnce2428.8.2011111272
Zavařování v mikrovlnné troubě2121.7.201167940
Praskání angreštu při zavařování1022.7.201037045
Bezinky59.9.200915429
Rakytník39.9.200910609
Kuličková zavařovací hlava - jak na ni624.8.200919392
Další diskuze na téma Zavařování najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů