Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Zavařování > Rajčata

Rajčata


host - xxx.xxx.145.195 (?)
19.8.2009 17:07
Tento příspěvek (zjistit adresu)

dobrý den mám spoustu žlutých malých rajčátek neví někdo jak je zpracovat -myslím nakládání, zavařovaní atd... děkuji Jarka

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Rajčata


host - xxx.xxx.105.148 (?), 21.8.2009 17:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na internetu jsem našla recept - rajčata oloupat a naskládat do sklenice. Zavíčkovat a zavařovat 20 minut při 100 stupních. Ještě jsem ale nezkoušela.

Připojit reakci
   

Rajčata


host - xxx.xxx.130.125 (?), 11.9.2009 9:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zavařuji rajčata každý rok. Nakrájím je na půlky, naskládám do sklenic, navrch použiju rozmačkaná přezrálá tak, abych vyplnila mezery. Zavíčkuji a stariluji 20 minut na 90°C. Nemá to chybu. Zdenka

Připojit reakci
      

Rajčata


host - xxx.xxx.125.64 (?), 11.9.2009 20:52
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky je takhle zavařuji, s krájením se moc nemažu, jenom vykrojím "bubáky" a rajčata podle velikosti nějak rozporcuju, ve sklenici je pak rukou ještě utlačím. Kromě různých rajských polévek, omáček apod. je z nich úplně vynikající rajská šťáva na pití. Rozmixuju, sůl, pepř, worcester podle chuti, fakt lahůdka. Alena

Připojit reakci
         

Rajčata


host - xxx.xxx.16.190 (?), 14.9.2009 8:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Paní Alenu prosím o upřesnění. Rozmixujete celá rajčata... Není to potom moc husté na pití?

Připojit reakci
      

Rajčata


host - xxx.xxx.9.135 (?), 18.9.2016 17:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jiný postup. Na dno sklenice pár zrnek hočcice, lístek bazalky, půlkolečko cibule. Rajčata krájím kousek vedle bubáka napůl. Z větší půlky bubáka vyříznu klínovým řezem a rozpůlím. Nasypu do sklenice, od poloviny zmáčknu lžicí. Pak plody skládám řezem dolů až do plna, stále utlačuju. Na vrch malá lžička soli. Víčkovat a sterilovat 20´ při 90 st. Používá se jak už uvedeno na cokoliv rajčatového.

Připojit reakci
         

Rajčata


j3david (16) - xxx.xxx.51.179 (?), 18.9.2016 19:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dělám "pečená rajčata". Půlky rajčat naskládám na plech na pečící papír jedno vedle druhého rozkrojenou plochou nahoru. Na každou půlku dám trošku rozlisovaného česneku a snítku tymiánu (nebo bazalky) lehce posolím. Dám do trouby na 150 st.C přibližně na půl hodiny. Horké půlky překlopím na sebe a skládám do sklenice. Takže je česnek a tymián (bazalka) uprostřed. Když je sklenice plná, zaliju olivovým olejem. Používám ten nejlevnější, asi by šel i jakýkoliv řepkový nebo slunečnicový. Zavíčkuji, sterilizuji v hrnci asi tak půl hodiny, ale i bez sterilizace vydrží i půl roku. Po otevření sklenice samozřejmě jde do ledničky až než se spotřebuje. Používám do nádivek, pod maso, dobré to je i "jen tak" na vidličku k vínu. Asi by se dalo experimetovat s tím kdy místo tymiánu (bazalky) by šly použít i jiné voňavé bylinky, naložit to do nějakého bylinkového oleje apod. Zkoušejte.

Připojit reakci
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020