Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Zavařování > Zavaření pálivých papriček

Zavaření pálivých papriček


host - xxx.xxx.156.90 (?)
26.7.2011 11:55, počet návštěv: 32590
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, nemáte recept na zavaření pálivých papriček? Nějaký osvědčený... děkuji moc! Eva

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Zavaření pálivých papriček


hajank5 (6) - xxx.xxx.126.125 (?)
26.7.2011 12:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

hlavně je sušíme, ale udělejte si i pastu je vynikající

Pasta z chilli papriček: 2, 5 kg chilli papriček, 2 dcl oleje,1 dcl octa, 3 lžíce cukru, balíček DEKO, 1/2 petózy(=konzervant).

Všechny papričky pomeleme, přidáme všechny přísady kromě konzervantu a hodinu pozvolna vaříme.Těsně před dovařením přidáme konzervant a řádně zamícháme. Horkou směs naplníme do skleniček a důkladně uzavřeme. Nezavařovat.

Připojit reakci
      

Zavaření pálivých papriček


vyslouzil (584) - xxx.xxx.102.1 (?)
26.7.2011 13:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Petóza byl staší název želírovacího přípravku, konzervant se jmenoval Petol. Dnes už se prodávají pod jinými názvy. Nicméně bych konzervant nepřidával, neboť v Deku je konzervant již přítomen. Ani ten však nezabrání postupnému žluknutí oleje při delším skladování

Připojit reakci
      

Zavaření pálivých papriček


host - xxx.xxx.96.87 (?)
20.9.2011 14:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, mám papriky umlít i s se semínky? Děkuji za odpověď. Jarka

Připojit reakci
   

Zavaření pálivých papriček


host - xxx.xxx.46.132 (?)
20.9.2011 14:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pomlít (bacha pálí vše) v malém množství by stačilo i v hmoždíři, přidat 1/3 váhy soli, promíchat. Mám to v lednici už druhý rok, na skleničce nakreslenou lebku se skříženými hnáty

Připojit reakci
      

Zavaření pálivých papriček


host - xxx.xxx.96.136 (?)
7.9.2013 18:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po troch rokoch mam v chladnicke tretinu mensej flasky od plnotucnej horcice a akosi ju nevieme dorazit :-D  

Papricky (zmes madarskych, kubanskych a thajskych chilli, pestovanych na okne v kvetinacoch) som dokladne (asi tri mesiace na vychodnom okne na snurach cez zimu) vysusil. Ocistil, odstranil stopky. Nahadzal do tycoveho mixera, dolial asi deci olivoveho oleja pridal tri kavove lyzicky soli a vymackal jeden cely citron a dokladne rozmixoval. Pozor na prehriatie pri mixovani!!! cela zmes sa nesmie porehriat viac kao na teplotu ludskeho tela, inac zacne vyrazne horknut (moj prvy pokus) takze mixovat prerusovane a nechat zmes sem tam vychladnut. Tato flaska bola napriklad tri tyzdne v rybarskom tabore na ruzine a k pekelne palivemj miske gulasu stacilo do zmesi namocit vidlicku, nenabrat ani troska zmesi a tou vidlickou ten gulas zamiesat :-D

Připojit reakci
         

Zavaření pálivých papriček


tatnda (115) - xxx.xxx.167.132 (?)
11.9.2013 12:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K původnímu dotazu... zavařujeme papričky do nálevu na okurky.

Připojit reakci
            

Zavaření pálivých papriček


host - xxx.xxx.153.50 (?)
13.7.2019 11:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zavařuji do Znojemského nálevu na okurky odrůdu Pálivec. Když přijde chuť sním na posezení sklenici 0,7l.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
strojek na uzavírání konzerv3122.1.2020145834
Rajčatová marmeláda125.8.2019860
Zavaření pálivých papriček813.7.201932591
Proč mi nechytají víčka?6115.6.2019125179
Bílý ocet - dostupnost1712.1.201929256
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny5122.9.2018106385
Džem z plodov mahónie cezmínolistej53.5.201811186
Zavařování králičího masa229.1.20182981
Meruňková marmeláda z dýně2525.8.201766741
Zavařování dětských příkrmů417.7.20177993
Proč?831.10.20169235
Sušená rajčata - zavařit?812.10.201632619
Kukuřice cukrová - máte dobrý recept?612.10.201624469
Víčka Omnia versus Twist528.9.20166002
Rajčata718.9.201622985
Hrušková povidla431.7.201618925
Zavařovaní - sterilace v myčce423.8.201516980
Broskyňový džem528.7.201510342
Hoblinkový ocet731.10.201415222
Rakytníkový džem 1021.9.201443007
Sklenice 3.6 l víčka Pano 103 mm331.8.20147748
Kečup rajčata s červenou řepou611.8.201226400
Jak vybrat zavařovací hrnec411.8.201216523
Zavarat ekonomicky127.8.201225844
Zavařování bez cukru1122.2.201265259
Papriky a feferonky118.2.201261075
Zavařování v mikrovlnce2428.8.2011116228
Zavařování v mikrovlnné troubě2121.7.201171466
Praskání angreštu při zavařování1022.7.201038717
Bezinky59.9.200916272
Rakytník39.9.200911211
Kuličková zavařovací hlava - jak na ni624.8.200920425
Další diskuze na téma Zavařování najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů