Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Zavařování > Zavaření pálivých papriček

Zavaření pálivých papriček


host - xxx.xxx.156.90 (?)
26.7.2011 11:55
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, nemáte recept na zavaření pálivých papriček? Nějaký osvědčený... děkuji moc! Eva

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Zavaření pálivých papriček


hajank5 (6) - xxx.xxx.126.125 (?), 26.7.2011 12:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

hlavně je sušíme, ale udělejte si i pastu je vynikající

Pasta z chilli papriček: 2, 5 kg chilli papriček, 2 dcl oleje,1 dcl octa, 3 lžíce cukru, balíček DEKO, 1/2 petózy(=konzervant).

Všechny papričky pomeleme, přidáme všechny přísady kromě konzervantu a hodinu pozvolna vaříme.Těsně před dovařením přidáme konzervant a řádně zamícháme. Horkou směs naplníme do skleniček a důkladně uzavřeme. Nezavařovat.

Připojit reakci
      

Zavaření pálivých papriček


vyslouzil (590) - xxx.xxx.102.1 (?), 26.7.2011 13:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Petóza byl staší název želírovacího přípravku, konzervant se jmenoval Petol. Dnes už se prodávají pod jinými názvy. Nicméně bych konzervant nepřidával, neboť v Deku je konzervant již přítomen. Ani ten však nezabrání postupnému žluknutí oleje při delším skladování

Připojit reakci
      

Zavaření pálivých papriček


host - xxx.xxx.96.87 (?), 20.9.2011 14:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, mám papriky umlít i s se semínky? Děkuji za odpověď. Jarka

Připojit reakci
   

Zavaření pálivých papriček


host - xxx.xxx.46.132 (?), 20.9.2011 14:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pomlít (bacha pálí vše) v malém množství by stačilo i v hmoždíři, přidat 1/3 váhy soli, promíchat. Mám to v lednici už druhý rok, na skleničce nakreslenou lebku se skříženými hnáty

Připojit reakci
      

Zavaření pálivých papriček


host - xxx.xxx.96.136 (?), 7.9.2013 18:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po troch rokoch mam v chladnicke tretinu mensej flasky od plnotucnej horcice a akosi ju nevieme dorazit :-D  

Papricky (zmes madarskych, kubanskych a thajskych chilli, pestovanych na okne v kvetinacoch) som dokladne (asi tri mesiace na vychodnom okne na snurach cez zimu) vysusil. Ocistil, odstranil stopky. Nahadzal do tycoveho mixera, dolial asi deci olivoveho oleja pridal tri kavove lyzicky soli a vymackal jeden cely citron a dokladne rozmixoval. Pozor na prehriatie pri mixovani!!! cela zmes sa nesmie porehriat viac kao na teplotu ludskeho tela, inac zacne vyrazne horknut (moj prvy pokus) takze mixovat prerusovane a nechat zmes sem tam vychladnut. Tato flaska bola napriklad tri tyzdne v rybarskom tabore na ruzine a k pekelne palivemj miske gulasu stacilo do zmesi namocit vidlicku, nenabrat ani troska zmesi a tou vidlickou ten gulas zamiesat :-D

Připojit reakci
         

Zavaření pálivých papriček


tatnda (115) - xxx.xxx.167.132 (?), 11.9.2013 12:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K původnímu dotazu... zavařujeme papričky do nálevu na okurky.

Připojit reakci
            

Zavaření pálivých papriček


host - xxx.xxx.153.50 (?), 13.7.2019 11:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zavařuji do Znojemského nálevu na okurky odrůdu Pálivec. Když přijde chuť sním na posezení sklenici 0,7l.

Připojit reakci
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020