Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Zavařování > Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Docela se mi líbí ta vize, že je to na b..., vyslouzil, 22.9.2018
To myslíte fakt vážně? Opavdu? Jakpak voni t..., host, 20.9.2018
Pečený čaj moc nemusím. Ale napadlo mě jiné ..., host, 18.9.2018
Zareaguju na sebe. Uvedenou směs používám ja..., host, 31.7.2016
Já dělám také předběžný přípravek do brambor..., host, 31.7.2016
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


zanpets (1) - xxx.xxx.39.231 (?)
1.2.2010 14:38, počet návštěv: 99580
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny nebo bylinek do kuchyně. Založím tuto diskuzi pro ty, které nebaví hledat na internetu nějaké cizí recepty, tak tady se muže každý napsat jak si co doma zpracovává, a je to od vás vyzkoušené a můžete hodnotit jako ve skole svůj výrobek. Já zde vložím recept s fotkou... Broskvová marmeláda. Je moc sládka a já ji moc nejím, protože jsem spise na maso než na marmeládu, ale manžel je spise na sladkosti a ocenil ji za 1...... tak tady by mělo byt cokoliv, co se ze zahrádky sklízí a trhá.. mňam. a mate radí i nějaké čaje a tak různé napište ze svých zkušenosti.
Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


host - xxx.xxx.169.198 (?)
20.4.2010 14:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na zpracování ovoce a zeleniny si ještě nějaký čas počkáme, ale posílám recept na křenex, protože křen je už venku a nemusíte ho strouhat pokaždé když dostanete chuť. 30 dg křen nakrájet na co nejmenší kousky, 2dl převařené studené vody, 1 dl oleje, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1 lžíce octa. Rozmixovat a dát do sklenek.Jsou z tohoto množství asi 2 skleničky od malé tatarky. Nesterilizovat, vydrží rok, více jsem nezkoušela. Laďka  

Připojit reakci
      

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


host - xxx.xxx.183.242 (?)
2.7.2010 23:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Začíná být atuální první várka pečeného čaje : 2,5 kg ovoce (rybízy - všechny barvy, maliny, jahody, josta, meruzalka, višeň, třešeň a co ještě máte na zahradě), 1,5 kg cukr krupice, 2 rovné kávové lž. mleté skořice, 8 hřebíčků, 3/4 l rumu. Ovoce a cukr dáme na plech do trouby (160 stupňů C) na 30 min. Hmotu přendáme do hrnce, přilejeme rum, jemně promícháme. Naplnit do sklenic, sterilizovat 10 min. na 80, nechat vychladnout. V zimě do hrnku 3 kávové lž. přelít horkou vodou, jíme i ovoce. Další várky dle sezony a zrovna dozrávajícího ovoce, poslední dělám hrušky, jablka, pomeranč a citron - nakrájet na kousky, z citrusů i dobře omytou kůru bez bílé (nemůžu si vzpomenout jak se ta hmota pod slupkou jmenuje) a kousek čerstvého zázvoru. 

Prosím, nemáte někdo dobrý rcp. na červený rybíz jako brusinky? Ty nemám, ale mám doma nimroda. Díky. Elena

Připojit reakci
         

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


host - xxx.xxx.70.95 (?)
4.7.2010 21:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý večer, posílám recept na falešný brusinkový kompot jak ho dělám já. 1000 g odstopkovaného červeného rybízu, 600 g cukru, 8 lžic rumu, kousek skořice, citronová kůra. Do mísy dáme rybíz, přidáme cukr, promícháme a přidáme rum, skořici a citronovou kůru, vše necháme v ledničce 3 dny, potom vyndáme z ledničky, vmícháme 3/4 sáčku Gelfixu Klasik 1:1 plníme do skleniček od dětské výživy, nesterilujeme. Zdraví Jarka

Připojit reakci
            

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


Elena (1) - xxx.xxx.183.242 (?)
4.7.2010 23:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji moc za recept. Rychlé a jednoduché - vůbec se nevaří?

Připojit reakci
               

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


host - xxx.xxx.50.2 (?)
3.8.2011 16:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Připojuji další a také vyzkoušený recept z Mimibazaru.

Červený rybíz a lá brusinky

Potřebné přísady

1 kg rybízu, voda,ocet, cukr,skořice, hřebíček

Postup přípravy

1/4 litru vody a 1/4 litru octa svaříme a vhodíme omytý rybíz, promícháme a po cca půl minutě scedíme přes síto.650g cukru,1 a 1/2 dcl vody,1 celá skořice a 10ks hřebíčku + rybíz dáme do hrnce a vaříme 10 minut.Po odstavení přidáme 1/2 dcl rumu, promícháme a hned plníme do sklenic a zavíčkujeme.Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.Už nezavařujeme.

Připojit reakci
         

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


host - xxx.xxx.146.135 (?)
19.7.2010 15:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro příjemnou chuť čaje dávám 50% rybízu a 50% různého ovoce. Při nedostatku rybízu lze čaj po upečení dochutit kyselinou citrónovou.

Připojit reakci
            

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
19.7.2010 18:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Do pečeného čaje dává žena cokloiv z ovoce, co je zrovna dostupné. Základem je rybíz. Je o 1256.25% chutnější, než ty smetky, co se koupí v sáčcích. Akorát zeti to moc nechutná, že mu "v tom něco plave".

Připojit reakci
               

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


Berta (5) - xxx.xxx.185.153 (?)
20.7.2010 21:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

My taky děláme peč.čaj, ale kdo máte černý rybíz, normalně kouličky strčte do mikrotéňáku a do mrazničky a z toho v zimě vařte čaj.Nemá to chybu! A přesně, jak píše pan PP, s prachem v kupovaných sáčcích se to nedá srovnat! Já takhle mrazím i bezinky a jak někdo v zimě "chcípe" hned vařím.B.

Připojit reakci
                  

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


host - xxx.xxx.146.135 (?)
24.7.2010 19:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na ochucení guláše, gulášové a dršťkové polévky. Pomelu červené tlustostěnné kapie s česnekem, přidám sůl a trochu slunečnicového oleje. Dobře promíchám, naplním do malých skleniček, zaleji lžičkou oleje a skleničky uzavřu. Potopené v hrnci zahřeji na 100°C, teplotu udržuji asi 10 minut, potom vypnu a nechám dojít. Poměr kapie a česneku dle chuti. My máme česnek rádi, tak dávám na 1 kg kapie asi 5 hlaviček česnek. Vařený pokrm se musí méně solit, protože kapie je slaná. Do jídla přidávám až nakonec na dochucení, stačí nechat přejít varem. Jídlo získá krásnou červenou barvu.   Mám ráda sladkokyselé okurky, ne kyselé. Má někdo recept? Peťa

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zavaření pálivých papriček813.7.201930158
Proč mi nechytají víčka?6115.6.2019114333
strojek na uzavírání konzerv3114.4.2019138037
Bílý ocet - dostupnost1712.1.201926025
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny5122.9.201899580
Džem z plodov mahónie cezmínolistej53.5.201810274
Zavařování králičího masa229.1.20182305
Meruňková marmeláda z dýně2525.8.201762773
Zavařování dětských příkrmů417.7.20176769
Proč?831.10.20167958
Sušená rajčata - zavařit?812.10.201630896
Kukuřice cukrová - máte dobrý recept?612.10.201623277
Víčka Omnia versus Twist528.9.20165267
Rajčata718.9.201621937
Hrušková povidla431.7.201618180
Zavařovaní - sterilace v myčce423.8.201516231
Broskyňový džem528.7.20159469
Hoblinkový ocet731.10.201414184
Rakytníkový džem 1021.9.201440450
Sklenice 3.6 l víčka Pano 103 mm331.8.20146992
Kečup rajčata s červenou řepou611.8.201224851
Jak vybrat zavařovací hrnec411.8.201215873
Zavarat ekonomicky127.8.201224050
Zavařování bez cukru1122.2.201262825
Papriky a feferonky118.2.201259030
Zavařování v mikrovlnce2428.8.2011111236
Zavařování v mikrovlnné troubě2121.7.201167912
Praskání angreštu při zavařování1022.7.201037028
Bezinky59.9.200915425
Rakytník39.9.200910604
Kuličková zavařovací hlava - jak na ni624.8.200919379
Další diskuze na téma Zavařování najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů