Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Zavařování > Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


PP. (68) - xxx.xxx.9.2 (?)
18.7.2012 17:21

Zkuste a uvidíte. Když nic jiného, dodá to příjemně kyselou chuť obyčejnému čaji místo chemického citronu. Rybízu se ve starých knížkách říká citron severu. Ale snad si najdete drobný peníz na nákup třeba dvou broskví. Nebo někde najdete pár spadaných jablek.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                     

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


host - xxx.xxx.183.242 (?)
24.7.2010 21:47, počet návštěv: 100912
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na okurky děláme tento nálev, kdo ochutnal, chválil : 1,5 l vody, 0,7 l octa, 30 dkg cukru, 2 pol. lž. soli, 1 pol.lž. hočičného semínka, 30 pepřů, 10 hřebíčků, 1 bobkový list - nálev svařit, nechat vychladnout, do každé sklenice mezi okurky dát 2 stroužky česneku, pár koleček mrkve, cibule, já dávám i pár proužků papriky, fazolový lusk, feferonku, samozřejmě kousek křenu, kopr a 3-4 lístky estragonu (s tím nepřehnat). Zavařit 40 min. na 60 stupních. Nebo zkusit v mikrovlnce jak je popsáno v jiné diskuzi.

A ještě přidám kvašáky - na čtyřlitrovku - 10 dkg soli, 1/8 l ostna, 1 a 1/2 l vody, svařit, vychladlým nálevem zalít - okurky nakrojit uprostřed, proložit koprem višňovým, vinným a černorybízovým listem. Převázat sklenici plátýnkem nebo jen dát nahoru ubrousek (zagumičkovat). Dát za okno na sluníčko, za týden jsou k jídlu. Dobrou chuť. Elena

Připojit reakci   
                        

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


host - xxx.xxx.146.135 (?)
24.7.2010 22:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji, zkusím si udělat 1 dávku, ale bez česneku.  Dále dělám jemný kečup. 2 kg rajčat nakrájených, 250 g očištěných jablek, 250 g nakrájené cibule, 30 g soli, 150 g cukru a 4 lžíce octa. Rozdusím se solí asi 1,5 hodiny, studené rozmixuji, přecedím přes síto. Pak přidám cukr a nakonec ocet, krátce povařím. Plním do skleniček a zavařím. Můžeme ho dochutit různým kořením, ale já radši ten základní jemný, má širší použití v kuchyni. Jaký děláte vy?  Péťa

Připojit reakci
               

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


Zdenula (10) - xxx.xxx.165.2 (?)
18.7.2012 16:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslíte, že by ten pečený čaj byl dobrý jenom z rybízu? Tedy bez dalšího jiného ovoce.

Připojit reakci
                  

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


PP. (68) - xxx.xxx.9.2 (?)
18.7.2012 17:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkuste a uvidíte. Když nic jiného, dodá to příjemně kyselou chuť obyčejnému čaji místo chemického citronu. Rybízu se ve starých knížkách říká citron severu. Ale snad si najdete drobný peníz na nákup třeba dvou broskví. Nebo někde najdete pár spadaných jablek.

Připojit reakci
                     

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


Zdenula (10) - xxx.xxx.165.2 (?)
18.7.2012 17:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak já tedy raději k tomu ještě něco přidám, jablka mám a něco ještě dokoupím. Díky

Připojit reakci
               

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


host - xxx.xxx.168.198 (?)
18.9.2018 22:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pečený čaj moc nemusím. Ale napadlo mě jiné zpracování - co takhle sušení? Našla jsem zajímavou infračervenou sušičku Yden CI IR D5. Docela se mi líbí ta vize, že je to na bázi sluníčka a né elektriky.

Připojit reakci
                  

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


host - xxx.xxx.9.135 (?)
20.9.2018 20:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To myslíte fakt vážně? Opavdu? Jakpak voni to sluníčko do tý krabice nachytají. V základu je to dobrá myšlenka, vždy když je v létě hic, přemýšlím jak to teplo napytlovat a schovat na zimu. Ale zatím jsem na nic nepřišel. 

Připojit reakci
                     

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
22.9.2018 16:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Docela se mi líbí ta vize, že je to na bázi sluníčka a né elektriky.

Sušička má 2 režimy -  s prouděním vzduchu a pomocí IČ paprsků (jaké má i sluneční záření). I to jejich sluníčko ovšem musí vyrobit elektřina.

Připojit reakci
         

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


host - xxx.xxx.52.174 (?)
25.7.2010 10:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně toho rumu v čaji - z jakého důvodu se tam přidává? Kvůli trvanlivosti nebo chuti? Chci totiž vyrobit čaj pro děti.

A přidám svůj recept na rybíz:

Rybíz a la brusinky

1 kg rybízu
¼ l vody
¼ l octa
Přebraný, otrhaný rybíz opláchneme, přelijeme vařící vodou s octem a scedíme.

1,5 dcl vody
650 g pískového cukru
kousek celé skořice, několik hřebíčků
Do kastrolu dáme vodu, přistavíme na oheň, přidáme cukr, rybíz a koření a 10 minut povaříme. Ještě horké plníme do zahřátých čistých skleniček, upevníme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uložíme v chladu a temnu.

Připojit reakci
            

Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny


host - xxx.xxx.183.242 (?)
25.7.2010 11:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za další brusinky, ten rum je tam podle mne jen pro chuť, když se to sterilizuje, asi by se čaj kazit neměl. Třeba ale bude někdo vědět "dětský rcp".

Ještě zpět k okurkám, stejný nálev používám na cukety, mix cuketových a okurkových řezů a taky papriky plněné zelím - ty jsou první pryč. Kečup nevařím, ten jí jen nejmladší syn a musí mít "svoji" značku. Elena

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Rajčatová marmeláda125.8.2019313
Zavaření pálivých papriček813.7.201931442
Proč mi nechytají víčka?6115.6.2019118534
strojek na uzavírání konzerv3114.4.2019140267
Bílý ocet - dostupnost1712.1.201927321
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny5122.9.2018102142
Džem z plodov mahónie cezmínolistej53.5.201810668
Zavařování králičího masa229.1.20182540
Meruňková marmeláda z dýně2525.8.201764352
Zavařování dětských příkrmů417.7.20177278
Proč?831.10.20168456
Sušená rajčata - zavařit?812.10.201631766
Kukuřice cukrová - máte dobrý recept?612.10.201623875
Víčka Omnia versus Twist528.9.20165578
Rajčata718.9.201622362
Hrušková povidla431.7.201618493
Zavařovaní - sterilace v myčce423.8.201516541
Broskyňový džem528.7.20159822
Hoblinkový ocet731.10.201414591
Rakytníkový džem 1021.9.201441783
Sklenice 3.6 l víčka Pano 103 mm331.8.20147260
Kečup rajčata s červenou řepou611.8.201225667
Jak vybrat zavařovací hrnec411.8.201216125
Zavarat ekonomicky127.8.201224689
Zavařování bez cukru1122.2.201263855
Papriky a feferonky118.2.201259869
Zavařování v mikrovlnce2428.8.2011113223
Zavařování v mikrovlnné troubě2121.7.201169144
Praskání angreštu při zavařování1022.7.201037688
Bezinky59.9.200915771
Rakytník39.9.200910864
Kuličková zavařovací hlava - jak na ni624.8.200919811
Další diskuze na téma Zavařování najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů