Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Zavařování > Hrušková povidla

Hrušková povidla


host - xxx.xxx.129.199 (?)
25.10.2009 8:50, počet návštěv: 18925
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Nenašel by se někdo, kdo by mi poslal recept na hrušková povidla.

Díky Věra

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Hrušková povidla


host - xxx.xxx.174.166 (?)
25.10.2009 9:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já je dělám takhle jednoduše: 

na 3 kg hrušek použijeme 500 g jablek a 500 g cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Hrušky s jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce a rozvaříme na hustou kaši, přidáme cukr a ještě chvíli povaříme. Směs vložíme do sklenic, upevníme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 stupňů.... 

Recept je z internetu, zkusila jsem, osvědčilo se. Když budete chtít sama experimentovat, stačí použít vyhledavač, receptů je spousta. Hanča

Připojit reakci
      

Hrušková povidla


vyslouzil (584) - xxx.xxx.61.6 (?)
25.10.2009 18:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vyzkoušené mám podobně jako ze švestek: Na dno hrnce 1/4 litru octa, pak 5 kg cvykrájených hrušek, navrch 0.5 kg cukru. Vařit bez míchání přes noc na mírném plameni. Potom rozmixovat a buďto naplnit do sklenic nebo ještě zapéct v pootevřené troubě, aby zhoustly a ztmavly.

Připojit reakci
         

Hrušková povidla


host - xxx.xxx.44.12 (?)
31.7.2016 18:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já hrušky zavařuji jednoduše: oloupané hrušky nastrouhám do skleniček zavařovacích a takto je ve vlastní šťávě a bez cukru zavařím na 80 st.C asi tak 10 minut. Tuto skleničku pak otevřu a použiji hrušky na vdolky. nemá to chybu, ale musíš mít fakt dobré hrušky.winkyes

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
strojek na uzavírání konzerv3122.1.2020145838
Rajčatová marmeláda125.8.2019860
Zavaření pálivých papriček813.7.201932592
Proč mi nechytají víčka?6115.6.2019125181
Bílý ocet - dostupnost1712.1.201929257
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny5122.9.2018106389
Džem z plodov mahónie cezmínolistej53.5.201811186
Zavařování králičího masa229.1.20182981
Meruňková marmeláda z dýně2525.8.201766742
Zavařování dětských příkrmů417.7.20177994
Proč?831.10.20169236
Sušená rajčata - zavařit?812.10.201632621
Kukuřice cukrová - máte dobrý recept?612.10.201624469
Víčka Omnia versus Twist528.9.20166003
Rajčata718.9.201622985
Hrušková povidla431.7.201618926
Zavařovaní - sterilace v myčce423.8.201516980
Broskyňový džem528.7.201510343
Hoblinkový ocet731.10.201415222
Rakytníkový džem 1021.9.201443010
Sklenice 3.6 l víčka Pano 103 mm331.8.20147749
Kečup rajčata s červenou řepou611.8.201226401
Jak vybrat zavařovací hrnec411.8.201216524
Zavarat ekonomicky127.8.201225844
Zavařování bez cukru1122.2.201265261
Papriky a feferonky118.2.201261079
Zavařování v mikrovlnce2428.8.2011116230
Zavařování v mikrovlnné troubě2121.7.201171467
Praskání angreštu při zavařování1022.7.201038718
Bezinky59.9.200916272
Rakytník39.9.200911211
Kuličková zavařovací hlava - jak na ni624.8.200920427
Další diskuze na téma Zavařování najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů