Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Zavařování > Džem z plodov mahónie cezmínolistej

Džem z plodov mahónie cezmínolistej


host - xxx.xxx.224.57 (?)
4.7.2011 21:34
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Veľmi málo informácií na nete, väčšinou v anličtine, ale chcel by som to skúsiť. Má niekto z vás skusenosti? Akú má džem chuť?

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Džem z plodov mahónie cezmínolistej


host - xxx.xxx.176.36 (?), 5.7.2011 21:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sice se na ně chystám (použít plody mahonie) již asi 3 roky, ale ještě jsem je nezkusil, vždy mi do toho něco vlezlo. Slyšel jsem také, že se používají pro zintezivnění barvy červených vín (alespoň dříve). Při mém ochutnávání byly dost kyselé, takže se budou muset asi více dosladit. Přeji moc úspěchů při "vaření".

Připojit reakci
      

Džem z plodov mahónie cezmínolistej


host - xxx.xxx.121.238 (?), 6.7.2011 9:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vraj su za surova jedovate - berberine, ci jak sa to vala ten alkaloid..., ale inak dzem je vraj viac zalezitost zvedavosti ako vynikajucej chuti. Videl som in English jednoduchy recept. One cup, cize jeden pohar plodov aj cukru. Plody nejak s trochou vody povarit, aby sa to dalo pasirovat. Je tam viac supiek a zrniek ako stavy. Nezrele plody dodaju este pektin aby to dobre hustlo, cize v tom nevadia. No ale ak nevyskusas, nevies. Ochutnal som raz jeden plod. Kysle asi ako nedozreta cervena ribezla. Nema nejake dalsie charakteristicke chute, ak si spominam. Mozno by nebolo zle v zmesi s nejakym ovocim nekyslej chuti... Urcite dobre povarit, to rozklada ten alkaloid.

Připojit reakci
   

Džem z plodov mahónie cezmínolistej


host - xxx.xxx.51.134 (?), 24.4.2018 8:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jako šílenou matku která před lety vletěla na lékařskou pohotovost, že se mi děti Mahonií otrávili a že ani nevím kolik toho snědli, mě uklidnila lékařka toxikologie, že mahonie je jedovatá pokud by jí děti snědli 1,5-2kg na posezení a spíše by jim bylo jen zle. A v Anglii, že z ní dělají marmelády. Jelikož jsem člověk zvídavý projela jsem informace o Mahonii. Toxická jsou hlavně ta jádra. Takže se musí bobule zahřát do doby, než pustí šťávu a pak přepasírovat(NE-ROZMIXOVAT!!!) a nemělo by se to ani nějak dlouho vařit, jen do doby než pustí šťávu aby se dalo vše pasírovat. Pak se pokračuje jako by jsme dělali marmeládu, nebo sirup a dodělání záleží na našich chutích. Příspěvek je tady od r.2011 a já budu letos určitě vyrábět svůj první pokus sirupu a marmelády. Do teď na to nebyl čas a dnes jsem na MD a zavařovala bych i šroubky kolik mám času :D
Takže pokusům zdar ;)

Připojit reakci
      

Džem z plodov mahónie cezmínolistej


host - xxx.xxx.9.135 (?), 3.5.2018 8:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím, proč bych s tím měl dělat takový škumprnákle a stejně nemít jistotu. To si radši uvařím marmeládu z rybízu a malin, ta je zaručeně nejedovatá, pokud je známo.

Připojit reakci
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020