Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Zavařování > Broskyňový džem

Broskyňový džem


host - xxx.xxx.11.251 (?)
25.7.2015 19:47, počet návštěv: 10342
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

existuje dobrý broskyňový džem? Máte nejaký dobrý recept?

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Broskyňový džem


vyslouzil (584) - xxx.xxx.236.1 (?)
26.7.2015 16:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Broskvový džem se dělá stejně jako jakýkoli jiný. Vzpomínám, že jednou dávno jsem dostal lísku krásných broskví na zavaření. Plody byly sladké, voňavé, ale tvrdé, loupat jsem je musel škrabkou na brambory. Oloupané slupky mi bylo líto vyhodit, tak jsem je pomlel na masomlýnku a vyrobil z nich džem. Výsledek předčil očekávámí, jak konzistencí, tak chutí. 

Připojit reakci
            

Broskyňový džem


host - xxx.xxx.17.210 (?)
27.7.2015 16:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na internete je vela receptov, aj vychvalenych... Skusenosti su vsak take, ze dobry dzem sa z broskyn spravit neda, resp. to treba vediet. Mozno to suvisi s velkym obsahom vody a jemnou chutou, alebo zmenou chuti po zavareni, neviem. Vela skusenych mi hovori na broskynovy dzem, ze to nikdy nerobili, ze je to ovocie, ktore takto nespracovavali. Preto osobne skusenosti su na nezaplatenie.

Připojit reakci
               

Broskyňový džem


vyslouzil (584) - xxx.xxx.236.1 (?)
27.7.2015 17:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Broskve jsou ovoce, které svoji jedinečnou chuť nedokážou zkoncentrovat a předat do dalších výrobků, snad s výjimkou kompotu. Oproti meruňkám, višním, jahodám, malinám, ale i angreštu, rybízu, jostě je broskvový džem jen slabě aromatický a navíc časem svoji vůni ztrácí. Podobné je to u broskvové pálenky.  Lepší chuť by patrně byla z vinohradnických a bělomasých odrůd (nezkoušel jsem to), ale zase ta barva...

Připojit reakci
                  

Broskyňový džem


host - xxx.xxx.17.210 (?)
28.7.2015 9:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mozno v zmesi s ribizlami... alebo s niecim inym

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
strojek na uzavírání konzerv3122.1.2020145834
Rajčatová marmeláda125.8.2019860
Zavaření pálivých papriček813.7.201932591
Proč mi nechytají víčka?6115.6.2019125180
Bílý ocet - dostupnost1712.1.201929256
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny5122.9.2018106386
Džem z plodov mahónie cezmínolistej53.5.201811186
Zavařování králičího masa229.1.20182981
Meruňková marmeláda z dýně2525.8.201766741
Zavařování dětských příkrmů417.7.20177993
Proč?831.10.20169235
Sušená rajčata - zavařit?812.10.201632620
Kukuřice cukrová - máte dobrý recept?612.10.201624469
Víčka Omnia versus Twist528.9.20166002
Rajčata718.9.201622985
Hrušková povidla431.7.201618925
Zavařovaní - sterilace v myčce423.8.201516980
Broskyňový džem528.7.201510343
Hoblinkový ocet731.10.201415222
Rakytníkový džem 1021.9.201443007
Sklenice 3.6 l víčka Pano 103 mm331.8.20147748
Kečup rajčata s červenou řepou611.8.201226400
Jak vybrat zavařovací hrnec411.8.201216523
Zavarat ekonomicky127.8.201225844
Zavařování bez cukru1122.2.201265259
Papriky a feferonky118.2.201261075
Zavařování v mikrovlnce2428.8.2011116228
Zavařování v mikrovlnné troubě2121.7.201171466
Praskání angreštu při zavařování1022.7.201038717
Bezinky59.9.200916272
Rakytník39.9.200911211
Kuličková zavařovací hlava - jak na ni624.8.200920425
Další diskuze na téma Zavařování najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů