Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Zavařování > Broskyňový džem

Broskyňový džem


host - xxx.xxx.11.251 (?)
25.7.2015 19:47
Tento příspěvek (zjistit adresu)

existuje dobrý broskyňový džem? Máte nejaký dobrý recept?

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Broskyňový džem


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?), 26.7.2015 16:32
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Broskvový džem se dělá stejně jako jakýkoli jiný. Vzpomínám, že jednou dávno jsem dostal lísku krásných broskví na zavaření. Plody byly sladké, voňavé, ale tvrdé, loupat jsem je musel škrabkou na brambory. Oloupané slupky mi bylo líto vyhodit, tak jsem je pomlel na masomlýnku a vyrobil z nich džem. Výsledek předčil očekávámí, jak konzistencí, tak chutí. 

Připojit reakci
            

Broskyňový džem


host - xxx.xxx.17.210 (?), 27.7.2015 16:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na internete je vela receptov, aj vychvalenych... Skusenosti su vsak take, ze dobry dzem sa z broskyn spravit neda, resp. to treba vediet. Mozno to suvisi s velkym obsahom vody a jemnou chutou, alebo zmenou chuti po zavareni, neviem. Vela skusenych mi hovori na broskynovy dzem, ze to nikdy nerobili, ze je to ovocie, ktore takto nespracovavali. Preto osobne skusenosti su na nezaplatenie.

Připojit reakci
               

Broskyňový džem


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?), 27.7.2015 17:19
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Broskve jsou ovoce, které svoji jedinečnou chuť nedokážou zkoncentrovat a předat do dalších výrobků, snad s výjimkou kompotu. Oproti meruňkám, višním, jahodám, malinám, ale i angreštu, rybízu, jostě je broskvový džem jen slabě aromatický a navíc časem svoji vůni ztrácí. Podobné je to u broskvové pálenky.  Lepší chuť by patrně byla z vinohradnických a bělomasých odrůd (nezkoušel jsem to), ale zase ta barva...

Připojit reakci
                  

Broskyňový džem


host - xxx.xxx.17.210 (?), 28.7.2015 9:38
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mozno v zmesi s ribizlami... alebo s niecim inym

Připojit reakci
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020