Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Vybavení kuchyně > Jakou keramickou pánev?

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Keramickou pánev u nás doma také kvůli induk... , host, 29.12.2017
Nezakrojil..., Roman-Lesnictví a dř, 30.1.2015
...nezakrojil někdo řízeček?, host, 29.1.2015
Téměř po roce oživuji vlákno, abych napsal m... , Roman-Lesnictví a dř, 28.1.2015
Tak, abych jen nevychvaloval moc Tescomu. U ..., Roman-Lesnictví a dř, 31.3.2014
Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Jakou keramickou pánev?


host - xxx.xxx.182.242 (?)
12.3.2013 2:07, počet návštěv: 42971
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Rozhodujeme se, jakou keramickou pánev si máme koupit. Jedná se o bio keramickou pánev od fy. Eta a o keramickou pánev od Tescomy. Průměr pánve je 24 cm. Bio pánev je o 100% dražší, než Tescomácká, cca kolem 1500Kč. Na ceně už nesejde, protože bychom ji chtěli mít na řadu let a připravujeme pokrmy i pro malé dítě. Pánev chceme hlavně na palačinky, přírodní maso, vajíčka,zeleninu a ryby (používáme indukční sporák). Je pravda, že tyto pánve nepotřebují olej?(papír toho snese mnoho). Která pánev nám bude lépe vyhovovat? Děkujeme za názory. Roman

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Jakou keramickou pánev?


j3david (16) - xxx.xxx.51.179 (?)
14.3.2013 18:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Euro-, Eko-, Bio-... to jsou předpony které mne zvedají ze židle. Mezi Bio pánví a jakoukoliv jinou keramickou pánví je rozdíl právě jenom v ceně. Samotná technologie keramického povlaku je převratná a úžasná. Bez ohledu na to jestli to nazvou Bio... Mám keramickou pánev "Delimano" a naprostá spokojenost. Takovou omeletu lze připravit opravdu bez tuku, jinak (ale to je spíše záležitost chuti) pro jiné použití tam trošičku tuku dávám. Pár kapek, skutečně. Mytí je jednoduché - vlastně se nemyje. Stačí vytřít ještě zatepla papírovým ubrouskem. V tomto případě reklamy nelžou.  koupi vřele doporučuji, investice do "Bio" je otázka určitého náboženství a přebytku peněz.

Jo - měl jsem v rukách i pánev z Tescomy a ještě nějakou jinou... všechny se chovaly stejně příznivě.

Připojit reakci
   

Jakou keramickou pánev?


MTabulka (1) - xxx.xxx.140.158 (?)
2.4.2013 14:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud chcete pánev na několik let, rozhodně nemůžete přemýšlet o keramické. Tá má ve výsledku o mnoho horší vlastnosti než klasický teflon, nebo titan. Je sice zpočátku ještě více antiadhezní (nepřilnavá) než výše zmíněné povrchy, ale na druhou stranu ta nepřilnavost rychle ubývá a po pár měsících vaření je pryč. Lepší je mít pořádnou titanovou, nepříklad od Ballarini. Pokud chcete 24cm, bral bych pánev CORTINA Ballarini 24cm hluboká s termobodem.

Připojit reakci
      

Jakou keramickou pánev?


host - xxx.xxx.182.242 (?)
3.4.2013 0:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Děkuji Vám pane Tabulko za cennou radu. Máme pánev a sady nádobí od Zepteru a Tescomy a jsme moc spokojení. Na Vámi zmiňované pánve a recenze na ně se podívám na internetu. Jaký je váš názor na Zepter? Keramický povrch pánve se zničí i dřevěným nádobím? Děkuji. Roman

Připojit reakci
         

Jakou keramickou pánev?


j3david (16) - xxx.xxx.51.179 (?)
3.4.2013 9:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já mám tři keramické pánve už přes dva roky, vaří se na nich dost intenzivně. Úbytek "antiadhezivity" nepozoruju. Ale je fakt že do nich zbytečně nešrábu kovovými nástroji, nedrhnu drátěnou a nedávám do myčky. Jenom vytřu papírovým ubrouskem. Ono víc ani není potřeba. Ale třeba to přijde, začne lepit a změním názor. Zatím fakt spokojenost.

Připojit reakci
         

Jakou keramickou pánev?


jfalta (1) - xxx.xxx.220.94 (?)
6.4.2013 10:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám stejnou zkušenost s keramickou pánví (Tescoma vitapan) jako popsal pan mtabulka. Používáme jen dřevené vařečky a myjeme opatrně. 

Připojit reakci
            

Jakou keramickou pánev?


host - xxx.xxx.182.242 (?)
9.4.2013 1:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Pánev Ballariny-Cortina není bohužel na indukční sporák.no Roman

Připojit reakci
   

Jakou keramickou pánev?


host - xxx.xxx.216.160 (?)
16.4.2013 8:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

keramické pánve mají přes všechny reklamní bláboly kratší životnost, než kvalitní s teflonovým, nebo teflono-titanovým povrchem.

Tolik úvodem. nepočítejte s tím, že Vám při běžném používání "vydrží řadu let". Co se týče oleje je to podobné, jako s tvrzením o životnosti. Jako každý nepřilnavý povrch má tyto vlastnosti dokonalé nepřilnavosti pouze krátce, posléze je vždy dobré použít i malé množství tuku.

Add bio - kdo je tak ovlivnitelný, že za přvlastek platí víc peněz, nezaslouží si ani náznak soucitu.  Pánev vybírejte ve speciálce tescomy, nebo v Makru. Vybírejte podle síly nosného materiálu, vždy litou a nikoli lisovanu pánev. Povrch s titanovou vrstvou vykazuje ze současného stavu na trhu asi to nejlepší, ale ani zde nepočítejte s "pánví na celý život". Nicméně v Makro najdete i Vámi požadovanou profi pánev s keramickým povrchem, počítejte ale s kratší životností, než u kvalitní pánve například od Tefalu.

Připojit reakci
      

Jakou keramickou pánev?


host - xxx.xxx.48.61 (?)
7.5.2013 13:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Musím souhlasit, měla jsem keramickou pánev a vydržela mi cca 2 roky a to jsem se k ní chovala hezky - žádné kovové náčiní, žádná drátěnka ani myčka nádobí. Možná to byl jen špatný kus, ale byla jsem zklamaná. Teď mám doma litinu Carl Victor asi třetím rokem a zatím vše ok. Nepozoruju, že by byl nepřilnavý povrch nějak poškozen, nebo že by pánev ztrácela své vlastnosti - pořád se mi na ni nic nenapaluje a pořád skvěle vede teplo. Oproti té keramické je to určitě rozdíl.

Připojit reakci
   

Jakou keramickou pánev?


danetta (5) - xxx.xxx.182.29 (?)
9.5.2013 18:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Keramickou pánev mám 3 roky - zatím spokojenost, i když věčně asi nevydrží. Oleje dávám jen pár kapek... V porovnání s teflonovou mi keramická pánev přijde lepší. Titanová by měla být nejkvalitnější, ale ještě jsem jí nevyzkoušela, protože keramická zatím pořád drží :-)

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
UKS Super robot - mlýnek na maso3016.2.201973986
Drtič odpadu528.1.20191206
Výroba domácího vína - dotaz1516.8.201811685
Výroba vína213.8.20181033
Jakou keramickou pánev?2229.12.201742972
Zelmer - kuchyňský robot 125.3.20143453
Zavit na mlýnku410.2.20146988
Mlýnek na papriku418.1.201413614
Stroj na strouhání a krájení zeleniny61.6.201315903
Uzavírací strojek na konzervy17.5.201315303
Mikrovlnka530.1.20138877
Čím jednoduše podrtit naklíčené obilí?229.7.20116159
Parni hrnec114.8.20094922
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů