Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Vína > Šípkové víno

Šípkové víno


host - xxx.xxx.183.130 (?)
7.11.2019 9:08

Ahoj,

bylinná vína a tedy i šípkové dělám už nějaký rok a také jsem začínal s recepturami na internetu.Je to tak.Chce to vybrat si jeden postup a pak zkoušet a laborovat.Dělat si poznámky a to od prvopočátku.Sebemenší detail Vám pomůže eliminovat chyby a nebo v dalším kole dle svého zdravého rozumu a chuti víno vylepšit.Zkoušet použití medu, karamelu...

V každém případě je nejdůležitější dodržovat čistotu a sterilní prostředí pro vínoA také teplotu.Nepodceňovat mytí kvasných nádob, dobu kvašení a hlavně být trpělivý v následném zrání vína.Půl roku není žádnej čas.Jen vydržet.Celou práci může pokazit špatně připravená lahev při stáčení, nebo nevhodný korek...

Závěrem napíšu to, co se mi na tomhle líbí.Určitě je super udělat lahodné krásné víno, ale mnohem krásnější je ta cesta k němu...

Hodně zdaru, Tomáš Holíček

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka

Šípkové víno


lantros7 (2) - xxx.xxx.97.100 (?), 9.2.2012 13:52
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Má prosím někdo zkušenost s výrobou šípkového vína?

Zajímají mne ingredience a jednotlivé délky příprav.

Našel sem tento návod:

Suroviny:

1kg šípků, 3l vody, 1kg cukru, 1dkg kyseliny citrónové

Postup:

Šípky omyjeme a dáme do demižonu.Vodu s cukrem svaříme, přidáme kyselinu citrónovou a vlažný roztok nalejeme na šípky.Necháme kvasit na teplém místě.Po stočení znovu přidáme 2,5l vody, 1,5kg cukru a dáme kvasit jako první víno.

Připojit reakci   
   

Šípkové víno


host - xxx.xxx.176.36 (?), 9.2.2012 15:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

... již jsem to tu jednou dával, na této adrese je publikace "Příprava domácích vín" od ing. Valenty. Tam jsou všechny "finesy" dostatečně vysvětleny. Stačí si to jen přečíst (i to je dnes někdy na obtíž).

Připojit reakci
      

Šípkové víno


lantros7 (2) - xxx.xxx.97.100 (?), 9.2.2012 20:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Moc děkuji.

Připojit reakci
         

Šípkové víno


host - xxx.xxx.18.224 (?), 10.1.2013 18:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dobrý den, už se nestačím divit co je kde všude psaných návodů, mizi nimiž je spousta nesmyslů. Vyberte si z nich zlatý střed, a zkoušejte sám. Pokud se tomu hodláte věnovat po delší čas, veďte si protokoly od prvopočátku zpracování, aby jste meli později porovnání, a zakupte nejakou odbornější literaturu. Přeji hodně uspěchů, pokud tomu něco obětujete a vyjde to, stojí to za to.wink

Připojit reakci
            

Šípkové víno


host - xxx.xxx.183.130 (?), 7.11.2019 9:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj,

bylinná vína a tedy i šípkové dělám už nějaký rok a také jsem začínal s recepturami na internetu.Je to tak.Chce to vybrat si jeden postup a pak zkoušet a laborovat.Dělat si poznámky a to od prvopočátku.Sebemenší detail Vám pomůže eliminovat chyby a nebo v dalším kole dle svého zdravého rozumu a chuti víno vylepšit.Zkoušet použití medu, karamelu...

V každém případě je nejdůležitější dodržovat čistotu a sterilní prostředí pro vínoA také teplotu.Nepodceňovat mytí kvasných nádob, dobu kvašení a hlavně být trpělivý v následném zrání vína.Půl roku není žádnej čas.Jen vydržet.Celou práci může pokazit špatně připravená lahev při stáčení, nebo nevhodný korek...

Závěrem napíšu to, co se mi na tomhle líbí.Určitě je super udělat lahodné krásné víno, ale mnohem krásnější je ta cesta k němu...

Hodně zdaru, Tomáš Holíček

Připojit reakci
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů