Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Zateplení udírny

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.62.16 (?)
13.7.2017 18:46, počet návštěv: 8772
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, chci se zeptat jestli máte zkušenosti se zateplenou udírnou. Mám udělanou udírnu ze 14 mm palubek. V ní topné těleso 2000W a dymbox. Udil jsem zatím 2 krát vždy při venkovní teplotě nad 15 stupňů a nevyhřeju udírnu na víc než 80 stupňů. Tak bych ji chtěl z venku zateplit buď ještě jednu vrstvu palubek nebo fasádní vatu 4 cm a pak palubky. Chci se zeptat jestli nebude vadit té vatě teplota aby nemělo maso ňákou smradlavou příchuť nebo se nějak nezhodnotilo. Můžete mi někdo poradit, jestli jste to taky někdo řešil?

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Zateplení udírny


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
13.7.2017 20:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můj problém je sice jiný, ale vzdáleně podobný. Mám taky u udírny Dymbox, ale ten slouží k výrobě studeného kouře.  Nerozumím proto,  proč přitom vytápíte udírnu na 80?
  Když je venku kolem 20 stupňů, Dymbox pracuje dobře a uzení studeným kouřem probíhá jak má. Když je ale zima - těsně nad nulou, Dymbox sám o sobě nefunguje. Zkoušel jsem přitápět normálním topenioštěm, ale není to ono. Pak je lepší Dymbox nezapalovat a udit klasicky teplým kouřem.

Připojit reakci
      

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.62.16 (?)
14.7.2017 7:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem kupoval dymbox i na teplé uzení, že si budu přitápět tělesem. Odpadá mi tím hlídání teploty..

Připojit reakci
         

Zateplení udírny


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
14.7.2017 9:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tomu rozumím. Jen nevím, jestli je teplý kouř - co se týče udícího efektu - to stejné jako studený kouř v elektricky vyhřátém prostoru.

Připojit reakci
      

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.168.31 (?)
15.7.2017 20:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ako dlho udite maso alebo klobasu dymboxom?nejak mi to hlava nebere ako vyudit povedzme bokovinu nalozenu 3 tyzdne len cistym zadymovanim bez zdvihnutia teploty, to by ste musel mat to maso tak prelezane ze uz pri vkladani do udiarne sa da požuť, ta diskusia ohladom prelezania masa tu uz prebehla... ale i samotnu klobasu dokazete takto vyudit?ze len dym a ziadna teplota?

Připojit reakci
         

Zateplení udírny


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.7.2017 17:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samotné maso jsem Dymboxem neudil. Pouze klobásy. Ty jsou samosebou pomleté. Udil jsem od rána do pozdního večera, 3x jsem dosypával válec Dymboxu, spotřeboval jsem cca 1,5 kg bukových štěpin a pod trubičkou sebral asi 100 ml odkapaného čistého tuhého dehtu.
Chystám se ještě vyudit kuře, makrely, lososa. Na samotné maso si úplně netroufám, když si poměřím délku uzení masa a klobás teplým kouřem (maso aspoň 3x déle), asi bych na to neměl trpělivost. Nicméně uzení masa studeným kouřem je ve světě mnohokrát vyzkoušené a osvědčené. Otázkou je samozřejmě kvalita masa a jeho příprava.

Připojit reakci
   

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.111.8 (?)
14.7.2017 10:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, Dymbox nemám.Já v dřevěné udírně topím klasicky dřevem a mám ji izolovanou i s kouřovodem.Uzák se dříve vyhřeje, drží krásně teplotu jak v létě tak i v zimě při nepřízni počasí.Kořovod se neochlazuje a nedehtuje.Minerální vata nemá vliv na chut' masa.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
      

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.62.16 (?)
14.7.2017 16:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já udil teprve 2 krát, ale vše si myslím že fungovalo dobře, akorát mám strach že bych udirnu v zimě nevyhřál na požadovanou teplotu.. takže ji zkusím zateplit z boků vatou a uvidíme..
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201916136
Generátor kouře3918.3.201993759
Dehtování4418.3.201925114
Jake drevo2615.3.201922462
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20193545
Prvni moje uzeni2315.3.201920309
Uzení masa496.3.2019148620
Udírna dehtuje221.3.201931014
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019101297
Uzení Zadní Hovězí74.2.20194902
Uzení domácích klobás15115.1.2019481146
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192578
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181699
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201839195
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183400
Udírny Thermowind722.11.20185076
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018102332
Domácí klobásy6919.10.2018267820
Dmácí uzený sýr4622.8.2018252845
A až Z o uzení2053.8.2018513952
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018328665
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201832885
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201867185
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018161694
Lovecký a Turistický salám329.5.2018111647
Uzeni bucek6028.3.201872617
Špek1228.3.201850998
Plnička klobás143.2.201814325
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188678
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185103
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017121319
První klobásky5119.12.201796699
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201744460
Průměr komínu k udírně22.8.20177235
Zateplení udírny816.7.20178773
Udene kuriatko47.6.20175883
Uzený kapr3129.5.2017129487
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201731975
Drobící se se uzené maso47.3.20175092
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201714125
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů