Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Zateplení udírny

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.62.16 (?)
13.7.2017 18:46, počet návštěv: 8018
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, chci se zeptat jestli máte zkušenosti se zateplenou udírnou. Mám udělanou udírnu ze 14 mm palubek. V ní topné těleso 2000W a dymbox. Udil jsem zatím 2 krát vždy při venkovní teplotě nad 15 stupňů a nevyhřeju udírnu na víc než 80 stupňů. Tak bych ji chtěl z venku zateplit buď ještě jednu vrstvu palubek nebo fasádní vatu 4 cm a pak palubky. Chci se zeptat jestli nebude vadit té vatě teplota aby nemělo maso ňákou smradlavou příchuť nebo se nějak nezhodnotilo. Můžete mi někdo poradit, jestli jste to taky někdo řešil?

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Zateplení udírny


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
13.7.2017 20:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můj problém je sice jiný, ale vzdáleně podobný. Mám taky u udírny Dymbox, ale ten slouží k výrobě studeného kouře.  Nerozumím proto,  proč přitom vytápíte udírnu na 80?
  Když je venku kolem 20 stupňů, Dymbox pracuje dobře a uzení studeným kouřem probíhá jak má. Když je ale zima - těsně nad nulou, Dymbox sám o sobě nefunguje. Zkoušel jsem přitápět normálním topenioštěm, ale není to ono. Pak je lepší Dymbox nezapalovat a udit klasicky teplým kouřem.

Připojit reakci
      

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.62.16 (?)
14.7.2017 7:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem kupoval dymbox i na teplé uzení, že si budu přitápět tělesem. Odpadá mi tím hlídání teploty..

Připojit reakci
         

Zateplení udírny


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
14.7.2017 9:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tomu rozumím. Jen nevím, jestli je teplý kouř - co se týče udícího efektu - to stejné jako studený kouř v elektricky vyhřátém prostoru.

Připojit reakci
      

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.168.31 (?)
15.7.2017 20:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ako dlho udite maso alebo klobasu dymboxom?nejak mi to hlava nebere ako vyudit povedzme bokovinu nalozenu 3 tyzdne len cistym zadymovanim bez zdvihnutia teploty, to by ste musel mat to maso tak prelezane ze uz pri vkladani do udiarne sa da požuť, ta diskusia ohladom prelezania masa tu uz prebehla... ale i samotnu klobasu dokazete takto vyudit?ze len dym a ziadna teplota?

Připojit reakci
         

Zateplení udírny


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.7.2017 17:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samotné maso jsem Dymboxem neudil. Pouze klobásy. Ty jsou samosebou pomleté. Udil jsem od rána do pozdního večera, 3x jsem dosypával válec Dymboxu, spotřeboval jsem cca 1,5 kg bukových štěpin a pod trubičkou sebral asi 100 ml odkapaného čistého tuhého dehtu.
Chystám se ještě vyudit kuře, makrely, lososa. Na samotné maso si úplně netroufám, když si poměřím délku uzení masa a klobás teplým kouřem (maso aspoň 3x déle), asi bych na to neměl trpělivost. Nicméně uzení masa studeným kouřem je ve světě mnohokrát vyzkoušené a osvědčené. Otázkou je samozřejmě kvalita masa a jeho příprava.

Připojit reakci
   

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.111.8 (?)
14.7.2017 10:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, Dymbox nemám.Já v dřevěné udírně topím klasicky dřevem a mám ji izolovanou i s kouřovodem.Uzák se dříve vyhřeje, drží krásně teplotu jak v létě tak i v zimě při nepřízni počasí.Kořovod se neochlazuje a nedehtuje.Minerální vata nemá vliv na chut' masa.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
      

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.62.16 (?)
14.7.2017 16:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já udil teprve 2 krát, ale vše si myslím že fungovalo dobře, akorát mám strach že bych udirnu v zimě nevyhřál na požadovanou teplotu.. takže ji zkusím zateplit z boků vatou a uvidíme..
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3918.3.201984622
Uzení masa studeným kouřem718.3.201912008
Dehtování4418.3.201920743
Jake drevo2615.3.201920098
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20191800
Prvni moje uzeni2315.3.201918130
Uzení masa496.3.2019143233
Udírna dehtuje221.3.201927984
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201998052
Uzení Zadní Hovězí74.2.20193425
Uzení domácích klobás15115.1.2019468785
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191904
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181236
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201835169
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182631
Udírny Thermowind722.11.20183910
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201898333
Domácí klobásy6919.10.2018262347
Dmácí uzený sýr4622.8.2018246701
A až Z o uzení2053.8.2018498279
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018320325
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201830977
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201864635
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018156861
Lovecký a Turistický salám329.5.2018108839
Uzeni bucek6028.3.201868586
Špek1228.3.201848922
Plnička klobás143.2.201813192
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187754
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184522
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017118318
První klobásky5119.12.201793359
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742652
Průměr komínu k udírně22.8.20176698
Zateplení udírny816.7.20178019
Udene kuriatko47.6.20175471
Uzený kapr3129.5.2017126822
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730601
Drobící se se uzené maso47.3.20174787
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713114
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů