Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Zateplení udírny

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.62.16 (?)
13.7.2017 18:46, počet návštěv: 10157
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, chci se zeptat jestli máte zkušenosti se zateplenou udírnou. Mám udělanou udírnu ze 14 mm palubek. V ní topné těleso 2000W a dymbox. Udil jsem zatím 2 krát vždy při venkovní teplotě nad 15 stupňů a nevyhřeju udírnu na víc než 80 stupňů. Tak bych ji chtěl z venku zateplit buď ještě jednu vrstvu palubek nebo fasádní vatu 4 cm a pak palubky. Chci se zeptat jestli nebude vadit té vatě teplota aby nemělo maso ňákou smradlavou příchuť nebo se nějak nezhodnotilo. Můžete mi někdo poradit, jestli jste to taky někdo řešil?

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Zateplení udírny


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
13.7.2017 20:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můj problém je sice jiný, ale vzdáleně podobný. Mám taky u udírny Dymbox, ale ten slouží k výrobě studeného kouře.  Nerozumím proto,  proč přitom vytápíte udírnu na 80?
  Když je venku kolem 20 stupňů, Dymbox pracuje dobře a uzení studeným kouřem probíhá jak má. Když je ale zima - těsně nad nulou, Dymbox sám o sobě nefunguje. Zkoušel jsem přitápět normálním topenioštěm, ale není to ono. Pak je lepší Dymbox nezapalovat a udit klasicky teplým kouřem.

Připojit reakci
      

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.62.16 (?)
14.7.2017 7:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem kupoval dymbox i na teplé uzení, že si budu přitápět tělesem. Odpadá mi tím hlídání teploty..

Připojit reakci
         

Zateplení udírny


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
14.7.2017 9:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tomu rozumím. Jen nevím, jestli je teplý kouř - co se týče udícího efektu - to stejné jako studený kouř v elektricky vyhřátém prostoru.

Připojit reakci
      

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.168.31 (?)
15.7.2017 20:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ako dlho udite maso alebo klobasu dymboxom?nejak mi to hlava nebere ako vyudit povedzme bokovinu nalozenu 3 tyzdne len cistym zadymovanim bez zdvihnutia teploty, to by ste musel mat to maso tak prelezane ze uz pri vkladani do udiarne sa da požuť, ta diskusia ohladom prelezania masa tu uz prebehla... ale i samotnu klobasu dokazete takto vyudit?ze len dym a ziadna teplota?

Připojit reakci
         

Zateplení udírny


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.7.2017 17:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samotné maso jsem Dymboxem neudil. Pouze klobásy. Ty jsou samosebou pomleté. Udil jsem od rána do pozdního večera, 3x jsem dosypával válec Dymboxu, spotřeboval jsem cca 1,5 kg bukových štěpin a pod trubičkou sebral asi 100 ml odkapaného čistého tuhého dehtu.
Chystám se ještě vyudit kuře, makrely, lososa. Na samotné maso si úplně netroufám, když si poměřím délku uzení masa a klobás teplým kouřem (maso aspoň 3x déle), asi bych na to neměl trpělivost. Nicméně uzení masa studeným kouřem je ve světě mnohokrát vyzkoušené a osvědčené. Otázkou je samozřejmě kvalita masa a jeho příprava.

Připojit reakci
   

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.111.8 (?)
14.7.2017 10:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, Dymbox nemám.Já v dřevěné udírně topím klasicky dřevem a mám ji izolovanou i s kouřovodem.Uzák se dříve vyhřeje, drží krásně teplotu jak v létě tak i v zimě při nepřízni počasí.Kořovod se neochlazuje a nedehtuje.Minerální vata nemá vliv na chut' masa.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
      

Zateplení udírny


host - xxx.xxx.62.16 (?)
14.7.2017 16:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já udil teprve 2 krát, ale vše si myslím že fungovalo dobře, akorát mám strach že bych udirnu v zimě nevyhřál na požadovanou teplotu.. takže ji zkusím zateplit z boků vatou a uvidíme..
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1822.9.20194255
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20196054
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.2019869
Dehtování4625.8.201932587
Udírna dehtuje2625.8.201936724
Uzení masa5011.8.2019157549
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20194617
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192630
Uzení domácích klobás15928.7.2019507173
Kyselost po uzení1126.7.201927121
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201919535
Generátor kouře3918.3.2019104017
Jake drevo2515.3.201926321
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195968
Prvni moje uzeni2315.3.201923990
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019107072
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197291
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193868
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201847086
Udírny Thermowind722.11.20187163
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018110526
Domácí klobásy6919.10.2018278526
Dmácí uzený sýr4622.8.2018262621
A až Z o uzení2053.8.2018543187
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018342761
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836264
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201872184
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018170624
Lovecký a Turistický salám329.5.2018116616
Uzeni bucek6028.3.201881263
Špek1228.3.201854579
Plnička klobás143.2.201816723
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810347
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186007
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017127670
První klobásky5119.12.2017103649
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201747865
Průměr komínu k udírně22.8.20178169
Zateplení udírny816.7.201710158
Udene kuriatko47.6.20176703
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů