Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování

Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování


host - xxx.xxx.245.24 (?)
13.9.2019 6:24

Používám vakuování několik let. Naložení masa na uzení a uchování masa a klobásek. Maso a špek po vyuzení nmechám vydýchat a jednotlivé kusy zavakuuji a uložím v gastro lednici, kterou jsem si koupil, teplota nastavena 0ºC - 3ºC. Můžu s čistým svědomím říci, že maso, špek i klobásy mi v pohodě přežijí 6 měsíců. Dokonce špek z mangalice jsem otevřel po roce a luxus.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2   
                  

Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování


vyslouzil (569) - xxx.xxx.11.32 (?)
10.9.2019 11:16, počet návštěv: 1898
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Víte, co jsou to anaerobní mikroorganizmy? Nejjedovatější klostridia - původce botulotoxinu se množí pouze v zavakuovaných potravinách. 

Udělejte si test. Vemte dva kusy syrového masa, jeden zabalte do papíru, druhý do nepropustné folie. Po 3-4 dnech v lednici obě rozbalte a přičichněte. To z papíru bude stále cítit masem, to z igelitu bude oslizlé a smradlavé.

Připojit reakci   
                     

Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování


Radek.P (2) - xxx.xxx.183.41 (?)
10.9.2019 13:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, s tím co píše pan Vysloužil musím jen souhlasit.

Dříve Vám řezník maso zabalil do papíru.Dnes ho flákne do igelitového (mikrotenového) sáčku, nebo lidé kupují maso zavakuované.Maso zabalené v papíru je cítit po mase, není oslizlé a lepivé.Zkuste po pár dnech vyndat zavakuované maso.To samé platí u salámů a klobás z igelitu, budou oslizlé a lepit.

At' Vám chutná, rpstylle@seznam.cz 

Připojit reakci
                  

Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování


host - xxx.xxx.245.24 (?)
13.9.2019 6:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Používám vakuování několik let. Naložení masa na uzení a uchování masa a klobásek. Maso a špek po vyuzení nmechám vydýchat a jednotlivé kusy zavakuuji a uložím v gastro lednici, kterou jsem si koupil, teplota nastavena 0ºC - 3ºC. Můžu s čistým svědomím říci, že maso, špek i klobásy mi v pohodě přežijí 6 měsíců. Dokonce špek z mangalice jsem otevřel po roce a luxus.

Připojit reakci
                     

Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
14.9.2019 16:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je ovšem otázka, jakou roli v tom hraje právě to zavakuování a jakou teplota kolem nuly a správné vyuzení. Jsou lidé, kterým klobásy špek i uzené vydrží několik měsíců jen pověšené v chladné spíži. Já k nim tedy nepatřím, ale měsíc mi běžně klobásy vydrží a řekl bych, že jsou lepší než čerstvé.
   Jinak vakuové nakládání není špatné, prosolení se urychlí. Podobně jako nástřikem.

Připojit reakci
1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20195841
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019113195
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20196691
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191108
Dehtování4625.8.201934207
Udírna dehtuje2625.8.201937905
Uzení masa5011.8.2019160021
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20195075
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192793
Uzení domácích klobás15928.7.2019512479
Kyselost po uzení1126.7.201927646
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920000
Generátor kouře3918.3.2019105914
Jake drevo2515.3.201926992
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20196397
Prvni moje uzeni2315.3.201924659
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019108035
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197743
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194083
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201848675
Udírny Thermowind722.11.20187420
Domácí klobásy6919.10.2018281190
Dmácí uzený sýr4622.8.2018264709
A až Z o uzení2053.8.2018549061
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018345687
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836944
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201873255
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018172512
Lovecký a Turistický salám329.5.2018117567
Uzeni bucek6028.3.201883274
Špek1228.3.201855216
Plnička klobás143.2.201817194
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810718
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186185
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017128951
První klobásky5119.12.2017105130
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201748501
Průměr komínu k udírně22.8.20178356
Zateplení udírny816.7.201710511
Udene kuriatko47.6.20176826
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů