Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování

Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování


vyslouzil (572) - xxx.xxx.11.32 (?)
10.9.2019 11:16

Víte, co jsou to anaerobní mikroorganizmy? Nejjedovatější klostridia - původce botulotoxinu se množí pouze v zavakuovaných potravinách. 

Udělejte si test. Vemte dva kusy syrového masa, jeden zabalte do papíru, druhý do nepropustné folie. Po 3-4 dnech v lednici obě rozbalte a přičichněte. To z papíru bude stále cítit masem, to z igelitu bude oslizlé a smradlavé.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2   
                  

Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování


vyslouzil (572) - xxx.xxx.11.32 (?)
10.9.2019 11:16, počet návštěv: 2655
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Víte, co jsou to anaerobní mikroorganizmy? Nejjedovatější klostridia - původce botulotoxinu se množí pouze v zavakuovaných potravinách. 

Udělejte si test. Vemte dva kusy syrového masa, jeden zabalte do papíru, druhý do nepropustné folie. Po 3-4 dnech v lednici obě rozbalte a přičichněte. To z papíru bude stále cítit masem, to z igelitu bude oslizlé a smradlavé.

Připojit reakci   
                     

Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování


Radek.P (5) - xxx.xxx.183.41 (?)
10.9.2019 13:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, s tím co píše pan Vysloužil musím jen souhlasit.

Dříve Vám řezník maso zabalil do papíru.Dnes ho flákne do igelitového (mikrotenového) sáčku, nebo lidé kupují maso zavakuované.Maso zabalené v papíru je cítit po mase, není oslizlé a lepivé.Zkuste po pár dnech vyndat zavakuované maso.To samé platí u salámů a klobás z igelitu, budou oslizlé a lepit.

At' Vám chutná, rpstylle@seznam.cz 

Připojit reakci
                  

Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování


host - xxx.xxx.245.24 (?)
13.9.2019 6:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Používám vakuování několik let. Naložení masa na uzení a uchování masa a klobásek. Maso a špek po vyuzení nmechám vydýchat a jednotlivé kusy zavakuuji a uložím v gastro lednici, kterou jsem si koupil, teplota nastavena 0ºC - 3ºC. Můžu s čistým svědomím říci, že maso, špek i klobásy mi v pohodě přežijí 6 měsíců. Dokonce špek z mangalice jsem otevřel po roce a luxus.

Připojit reakci
                     

Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování


vyslouzil (572) - xxx.xxx.236.1 (?)
14.9.2019 16:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je ovšem otázka, jakou roli v tom hraje právě to zavakuování a jakou teplota kolem nuly a správné vyuzení. Jsou lidé, kterým klobásy špek i uzené vydrží několik měsíců jen pověšené v chladné spíži. Já k nim tedy nepatřím, ale měsíc mi běžně klobásy vydrží a řekl bych, že jsou lepší než čerstvé.
   Jinak vakuové nakládání není špatné, prosolení se urychlí. Podobně jako nástřikem.

Připojit reakci
1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Udírna39.11.2019363
Lovecký a Turistický salám339.11.2019119314
Jak obalit uzené maso?27.11.2019291
Domácí klobásy734.11.2019284789
Prvni moje uzeni2531.10.201926053
Elektrická udírna z Mountfield1529.10.20197004
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20193777
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019131228
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20197143
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019116767
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20197448
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191518
Dehtování4625.8.201936447
Udírna dehtuje2625.8.201939809
Uzení masa5011.8.2019163001
Uzení domácích klobás15928.7.2019519207
Kyselost po uzení1126.7.201928446
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920759
Generátor kouře3918.3.2019109132
Jake drevo2515.3.201927950
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197059
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019109496
Uzení Zadní Hovězí74.2.20198607
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194441
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201850647
Udírny Thermowind722.11.20187776
Dmácí uzený sýr4622.8.2018267381
A až Z o uzení2053.8.2018559283
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018349292
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201838101
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201874490
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018175737
Uzeni bucek6028.3.201885792
Špek1228.3.201856284
Plnička klobás143.2.201817837
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811270
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186452
První klobásky5119.12.2017107002
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201749464
Průměr komínu k udírně22.8.20178640
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů