Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.


Uzení > Uzený kapr

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Rybinou bývá cítit obvykle ryba, která není ..., vyslouzil, 29.5.2017
Uzený kapr je pamlsek, nejdůležitější je pod..., host, 29.5.2017
Dobrý den. O víkendu jsem udil 2 ..., host, 28.5.2017
Určitě jsou různé brambory a různé soli..., tatnda, 15.8.2014
Není jednodušší, rychlejší a o dost přesnějš..., vyslouzil, 15.8.2014
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Uzený kapr


host - xxx.xxx.247.63 (?)
25.9.2009 6:44, počet návštěv: 119006
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Prosím o radu jak co nejlépe vyudit rybu - nejlépe kapra. Zkoušel jsem to, ale výsledek nebyl nic moc. Potřeboval bych vědět jak rybu připravit před uzením, jakým dřevem topit, jak dlouho udit a další zdánlivé maličkosti. Mnohokrát děkuji.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Uzený kapr


PP. (68) - xxx.xxx.70.100 (?)
25.9.2009 7:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Neporadím, ale ochutnal jsem uzeného kapra z místní rybárny. Taky nic moc. Prostě smažený je nejlepší.

Připojit reakci
      

Uzený kapr


vyslouzil (543) - xxx.xxx.94.12 (?)
25.9.2009 7:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím, jestli mám správný postup. Porce kapra pokapu citlonem, osolím, někdy počesnekuju.  Po pár hodinách zaleju slaným lákem jako na maso. Udím po 12 - 24 hodinách. Doba uzení teplým kouřem je poměrně krátká - asi jako klobásy. Stejně nakládám rybu na grilování ve vodním grilu. Taky dost podobně chutná.

Připojit reakci
         

Uzený kapr


jezevec22 (18) - xxx.xxx.242.101 (?)
25.9.2009 12:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já nakládám podkovy kapra na několik hodin do "slaného láku" (300g soli a asi 5 l vody) je možno přidat česnek kdo má rád a pak již vložit do udírny. Teplotu si hlídám na 60 - 70 stupňů a dle velikosti dílku kapra je asi za 4 - 6 hodin vyuzený. Pozná se to vpíchnutím suché špejle. Lépe je udit větší ryby 3 - 4 kilové, dřevo používám buk nebo olši.  Vyuzený má výbornou chuť.

Připojit reakci
            

Uzený kapr


jezevec22 (18) - xxx.xxx.242.101 (?)
25.9.2009 12:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě jsem zapoměl napsat, před vložením do udírny dílky kapra opláchnout ve vlažné vodě.

Připojit reakci
               

Uzený kapr


samli (3) - xxx.xxx.201.190 (?)
28.10.2009 19:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pridam recept ktery mam od pantaty ktery nic jineho neudi nez ryby: Ryby vhodne napr velky kapr tak 8-10kg, sumec, truman,cejn ale ten je sama kost.proste mastna ryba hlavne ne nikdy dravce!!! rybu nasoli jsou to kvanta soli, nic se tim nezkazi vetsinou se to neda presolit a hodne kminu hodne, druhy den se jde udit udi se na 90st vic ne protoze pak ryba je jak blato rozvarena, trva to CCA 4h mela by byt zlatava, tak dobrou chut a hlavne nezapomente tucna ryba!!!

Připojit reakci
                  

Uzený kapr


vyslouzil (543) - xxx.xxx.65.50 (?)
29.10.2009 8:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nu, sumec, je, myslím, taky dravá ryba. Stejně tak úhoř. Taky uzený losos je lahůdka, chutní jsou vyuzení pstruzi. Je ale pravda, že tučné ryby se podomácku udí i chutnají lépe. 
   Připadne mi, že 4 hodiny na 90 st. mi přijde dost, obvykle udím do 70 st. Samozřejmě ne 8 - 10 kg rybu vcelku, nýbrž jednotlivé porce.

Připojit reakci
                     

Uzený kapr


host - xxx.xxx.136.82 (?)
22.11.2009 21:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

já půlky kapra naložím na 48 hodin do spešl láku (2l vody, 6 lžic soli, pár stroužků českého česneku - rozdrtit, bobkový list - 10ks, nové koření, pepř, na kostičky jeden celer a pastiňák). Vše povařit, vychladnout a kapry do toho na dva dny. Občas prokvrdlat. Udím celé půlky olší, a na závěr švestkou (s kůrou). Půl hoďky na 100 a pak 3,5 tak na 80. Kapři jsou fakt hifi - zatažení, šťavnatí a přitom ne blátiví. Všichni kdo ochutnali prý lepší rybu nikdy nejedli! Tak hodně štěstí při pokusech!

Martin 

Připojit reakci
                        

Uzený kapr


Maty (30) - xxx.xxx.97.44 (?)
22.11.2009 21:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zajímavý recepis, stojí za vyzkoušení. Jak ty půlky věšíte do udírny?
Martin

Připojit reakci
                           

Uzený kapr


host - xxx.xxx.136.82 (?)
23.11.2009 22:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ty půlky co jsou s páteří pověsím za páteř drátem a ty co jsou bez páteře dám po dvou do drátěného udělátka na stejky, klobásy (za pár kč kdekoli) a to pak pověsím. Dělám vždy tak 4 kapry, takže mám dvě udělátka a 4 půlky s páteří. Doporučuji!

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Domácí klobásy6919.10.2018242437
Dehtování3014.10.20187788
Udírny Thermowind414.9.2018764
Uzení domácích klobás15031.8.2018424034
Dmácí uzený sýr4622.8.2018226618
A až Z o uzení2053.8.2018453371
Jake drevo1430.7.201814672
Nakládání a vakuování masa na uzení4323.5.201883647
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018289854
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201823857
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201856043
Uzení masa389.5.2018120897
Generátor kouře349.5.201863248
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018134265
Lovecký a Turistický salám329.5.201898844
Uzeni bucek6028.3.201853877
Špek1228.3.201841980
Problémy s plechovou udírnou 4616.3.201821641
Plnička klobás153.2.20189007
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20184734
Odkůrování polínek na uzení56.1.20182725
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017107886
První klobásky5119.12.201782728
Udírna dehtuje1818.12.201719643
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201737444
Průměr komínu k udírně22.8.20175122
Zateplení udírny816.7.20175541
Udene kuriatko47.6.20174133
Uzený kapr3129.5.2017119007
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201726189
Prvni moje uzeni2111.3.201713639
Drobící se se uzené maso47.3.20173548
Uzení masa studeným kouřem25.3.20178762
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20179904
Fuet164.1.201740950
Dymbox825.11.201613081
Udírna4818.11.2016115776
Poličky do udírny126.8.20163222
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201629469
Jak uchovávat klobásy?3427.6.2016103276
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů