Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzený kapr

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Rybinou bývá cítit obvykle ryba, která není ..., vyslouzil, 29.5.2017
Uzený kapr je pamlsek, nejdůležitější je pod..., host, 29.5.2017
Dobrý den. O víkendu jsem udil 2 ..., host, 28.5.2017
Určitě jsou různé brambory a různé soli..., tatnda, 15.8.2014
Není jednodušší, rychlejší a o dost přesnějš..., vyslouzil, 15.8.2014
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Uzený kapr


host - xxx.xxx.247.63 (?)
25.9.2009 6:44, počet návštěv: 129290
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Prosím o radu jak co nejlépe vyudit rybu - nejlépe kapra. Zkoušel jsem to, ale výsledek nebyl nic moc. Potřeboval bych vědět jak rybu připravit před uzením, jakým dřevem topit, jak dlouho udit a další zdánlivé maličkosti. Mnohokrát děkuji.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Uzený kapr


PP. (68) - xxx.xxx.70.100 (?)
25.9.2009 7:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Neporadím, ale ochutnal jsem uzeného kapra z místní rybárny. Taky nic moc. Prostě smažený je nejlepší.

Připojit reakci
      

Uzený kapr


vyslouzil (563) - xxx.xxx.94.12 (?)
25.9.2009 7:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím, jestli mám správný postup. Porce kapra pokapu citlonem, osolím, někdy počesnekuju.  Po pár hodinách zaleju slaným lákem jako na maso. Udím po 12 - 24 hodinách. Doba uzení teplým kouřem je poměrně krátká - asi jako klobásy. Stejně nakládám rybu na grilování ve vodním grilu. Taky dost podobně chutná.

Připojit reakci
         

Uzený kapr


jezevec22 (18) - xxx.xxx.242.101 (?)
25.9.2009 12:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já nakládám podkovy kapra na několik hodin do "slaného láku" (300g soli a asi 5 l vody) je možno přidat česnek kdo má rád a pak již vložit do udírny. Teplotu si hlídám na 60 - 70 stupňů a dle velikosti dílku kapra je asi za 4 - 6 hodin vyuzený. Pozná se to vpíchnutím suché špejle. Lépe je udit větší ryby 3 - 4 kilové, dřevo používám buk nebo olši.  Vyuzený má výbornou chuť.

Připojit reakci
            

Uzený kapr


jezevec22 (18) - xxx.xxx.242.101 (?)
25.9.2009 12:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě jsem zapoměl napsat, před vložením do udírny dílky kapra opláchnout ve vlažné vodě.

Připojit reakci
               

Uzený kapr


samli (3) - xxx.xxx.201.190 (?)
28.10.2009 19:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pridam recept ktery mam od pantaty ktery nic jineho neudi nez ryby: Ryby vhodne napr velky kapr tak 8-10kg, sumec, truman,cejn ale ten je sama kost.proste mastna ryba hlavne ne nikdy dravce!!! rybu nasoli jsou to kvanta soli, nic se tim nezkazi vetsinou se to neda presolit a hodne kminu hodne, druhy den se jde udit udi se na 90st vic ne protoze pak ryba je jak blato rozvarena, trva to CCA 4h mela by byt zlatava, tak dobrou chut a hlavne nezapomente tucna ryba!!!

Připojit reakci
                  

Uzený kapr


vyslouzil (563) - xxx.xxx.65.50 (?)
29.10.2009 8:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nu, sumec, je, myslím, taky dravá ryba. Stejně tak úhoř. Taky uzený losos je lahůdka, chutní jsou vyuzení pstruzi. Je ale pravda, že tučné ryby se podomácku udí i chutnají lépe. 
   Připadne mi, že 4 hodiny na 90 st. mi přijde dost, obvykle udím do 70 st. Samozřejmě ne 8 - 10 kg rybu vcelku, nýbrž jednotlivé porce.

Připojit reakci
                     

Uzený kapr


host - xxx.xxx.136.82 (?)
22.11.2009 21:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

já půlky kapra naložím na 48 hodin do spešl láku (2l vody, 6 lžic soli, pár stroužků českého česneku - rozdrtit, bobkový list - 10ks, nové koření, pepř, na kostičky jeden celer a pastiňák). Vše povařit, vychladnout a kapry do toho na dva dny. Občas prokvrdlat. Udím celé půlky olší, a na závěr švestkou (s kůrou). Půl hoďky na 100 a pak 3,5 tak na 80. Kapři jsou fakt hifi - zatažení, šťavnatí a přitom ne blátiví. Všichni kdo ochutnali prý lepší rybu nikdy nejedli! Tak hodně štěstí při pokusech!

Martin 

Připojit reakci
                        

Uzený kapr


Maty (30) - xxx.xxx.97.44 (?)
22.11.2009 21:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zajímavý recepis, stojí za vyzkoušení. Jak ty půlky věšíte do udírny?
Martin

Připojit reakci
                           

Uzený kapr


host - xxx.xxx.136.82 (?)
23.11.2009 22:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ty půlky co jsou s páteří pověsím za páteř drátem a ty co jsou bez páteře dám po dvou do drátěného udělátka na stejky, klobásy (za pár kč kdekoli) a to pak pověsím. Dělám vždy tak 4 kapry, takže mám dvě udělátka a 4 půlky s páteří. Doporučuji!

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201915648
Generátor kouře3918.3.201993247
Dehtování4418.3.201924824
Jake drevo2615.3.201922308
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20193410
Prvni moje uzeni2315.3.201920161
Uzení masa496.3.2019148208
Udírna dehtuje221.3.201930813
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019101072
Uzení Zadní Hovězí74.2.20194806
Uzení domácích klobás15115.1.2019480236
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192522
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181661
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201838913
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183350
Udírny Thermowind722.11.20185027
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018102008
Domácí klobásy6919.10.2018267439
Dmácí uzený sýr4622.8.2018252402
A až Z o uzení2053.8.2018512873
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018328040
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201832740
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201866965
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018161289
Lovecký a Turistický salám329.5.2018111442
Uzeni bucek6028.3.201872306
Špek1228.3.201850857
Plnička klobás143.2.201814247
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188619
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185059
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017121086
První klobásky5119.12.201796449
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201744344
Průměr komínu k udírně22.8.20177198
Zateplení udírny816.7.20178736
Udene kuriatko47.6.20175847
Uzený kapr3129.5.2017129290
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201731883
Drobící se se uzené maso47.3.20175054
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201714046
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů