Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzený kapr

Uzený kapr


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
15.8.2014 19:14

Určitě jsou různé brambory a různé soli...

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4   
            

Uzený kapr


host - xxx.xxx.72.149 (?)
12.5.2014 9:11, počet návštěv: 102639
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím jak to je s kaprem, ale lososi a pstruzi se takto udí.

FO

Připojit reakci   
               

Uzený kapr


vyslouzil (569) - xxx.xxx.92.38 (?)
12.5.2014 22:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V jakém smyslu by mohla být nebezpečná?

Připojit reakci
                  

Uzený kapr


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
28.6.2014 16:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi tělní tekutina, neprouzená krev, možní cizopasníci.

Připojit reakci
                     

Uzený kapr


host - xxx.xxx.249.105 (?)
13.8.2014 20:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

cudzopasníkov nájdeš len v morských rybách

Připojit reakci
                        

Uzený kapr


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
13.8.2014 21:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cizopasníkly mají samosebou i sladkovodní ryby. Akorát neznám žádného, který by škodil člověku.

Připojit reakci
                           

Uzený kapr


host - xxx.xxx.59.47 (?)
14.8.2014 20:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na solení ryb před uzením nás norští rybáři naučili tuto vychytávku.Jedna oloupaná brambora se vloží do vody a přisypává se sůl za stálého míchání. Až začne brambora vzlínat, je lák hotov. Laďa  

Připojit reakci
                           

Uzený kapr


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
15.8.2014 12:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Není jednodušší, rychlejší a o dost přesnější rovnou říct, kolik je to deka na litr?

Připojit reakci
                           

Uzený kapr


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
15.8.2014 19:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Určitě jsou různé brambory a různé soli...

Připojit reakci
                  

Uzený kapr


host - xxx.xxx.208.140 (?)
28.5.2017 20:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den.

O víkendu jsem udil 2 kapry. Pročetl jsem hromadu receptů, ale výsledek je špatný.

Kapr je hrozně cítit rybinou. Od večera do rána byl naložený ve slaném nálevu s trochou česneku. Udil jsem 4 hodiny 1. hodinu zhruba 60°C, ve 2. hodině zvýšená teplota na 80 - 100°C, 3. hodina teplota cca 60°C a 4. hodina cca 40°C. Kapr je nádherně zlatý, voní udírnou, ale jíst se nedá. Kde jsem udělal chybu? Měl jsem ho naložit do mléka???

Děkuji za odpověď, Jirka Kutná Hora

Připojit reakci
                     

Uzený kapr


host - xxx.xxx.216.241 (?)
29.5.2017 2:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Uzený kapr je pamlsek, nejdůležitější je podle mě se zbavit vody, tzn. nenamáčet, ale naopak jen nasolit, dosti a pak opláchnout. během naložení i třeba slít vodu, kterou pustí. Stačí 24 hod. pak pověsit do udírny a pomalu sušit do 60°, aby voda odkapala a maso jakoby ztuhlo, pak teprve dodělat. 

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20195750
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.2019792
Kaiserova elektrická udírna1729.8.20193943
Dehtování4625.8.201932184
Udírna dehtuje2625.8.201936398
Uzení masa5011.8.2019157029
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20194521
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192605
Uzení domácích klobás15928.7.2019505667
Kyselost po uzení1126.7.201926966
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201919386
Generátor kouře3918.3.2019103483
Jake drevo2515.3.201926102
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195850
Prvni moje uzeni2315.3.201923792
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019106675
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197185
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193802
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201846692
Udírny Thermowind722.11.20187101
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018110047
Domácí klobásy6919.10.2018277879
Dmácí uzený sýr4622.8.2018262085
A až Z o uzení2053.8.2018541644
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018341798
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836098
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201871883
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018170169
Lovecký a Turistický salám329.5.2018116312
Uzeni bucek6028.3.201880667
Špek1228.3.201854372
Plnička klobás143.2.201816559
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810275
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185965
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017127145
První klobásky5119.12.2017103157
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201747665
Průměr komínu k udírně22.8.20178135
Zateplení udírny816.7.201710074
Udene kuriatko47.6.20176665
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů