Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Uzený kapr

Uzený kapr


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
28.6.2014 16:48

Asi tělní tekutina, neprouzená krev, možní cizopasníci.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4   
            

Uzený kapr


host - xxx.xxx.72.149 (?), 12.5.2014 9:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím jak to je s kaprem, ale lososi a pstruzi se takto udí.

FO

Připojit reakci   
               

Uzený kapr


vyslouzil (588) - xxx.xxx.92.38 (?), 12.5.2014 22:52
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V jakém smyslu by mohla být nebezpečná?

Připojit reakci
                  

Uzený kapr


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?), 28.6.2014 16:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi tělní tekutina, neprouzená krev, možní cizopasníci.

Připojit reakci
                     

Uzený kapr


host - xxx.xxx.249.105 (?), 13.8.2014 20:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

cudzopasníkov nájdeš len v morských rybách

Připojit reakci
                        

Uzený kapr


vyslouzil (588) - xxx.xxx.236.1 (?), 13.8.2014 21:30
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cizopasníkly mají samosebou i sladkovodní ryby. Akorát neznám žádného, který by škodil člověku.

Připojit reakci
                           

Uzený kapr


host - xxx.xxx.59.47 (?), 14.8.2014 20:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na solení ryb před uzením nás norští rybáři naučili tuto vychytávku.Jedna oloupaná brambora se vloží do vody a přisypává se sůl za stálého míchání. Až začne brambora vzlínat, je lák hotov. Laďa  

Připojit reakci
                           

Uzený kapr


vyslouzil (588) - xxx.xxx.236.1 (?), 15.8.2014 12:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Není jednodušší, rychlejší a o dost přesnější rovnou říct, kolik je to deka na litr?

Připojit reakci
                           

Uzený kapr


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?), 15.8.2014 19:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Určitě jsou různé brambory a různé soli...

Připojit reakci
                  

Uzený kapr


host - xxx.xxx.208.140 (?), 28.5.2017 20:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den.

O víkendu jsem udil 2 kapry. Pročetl jsem hromadu receptů, ale výsledek je špatný.

Kapr je hrozně cítit rybinou. Od večera do rána byl naložený ve slaném nálevu s trochou česneku. Udil jsem 4 hodiny 1. hodinu zhruba 60°C, ve 2. hodině zvýšená teplota na 80 - 100°C, 3. hodina teplota cca 60°C a 4. hodina cca 40°C. Kapr je nádherně zlatý, voní udírnou, ale jíst se nedá. Kde jsem udělal chybu? Měl jsem ho naložit do mléka???

Děkuji za odpověď, Jirka Kutná Hora

Připojit reakci
                     

Uzený kapr


host - xxx.xxx.216.241 (?), 29.5.2017 2:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Uzený kapr je pamlsek, nejdůležitější je podle mě se zbavit vody, tzn. nenamáčet, ale naopak jen nasolit, dosti a pak opláchnout. během naložení i třeba slít vodu, kterou pustí. Stačí 24 hod. pak pověsit do udírny a pomalu sušit do 60°, aby voda odkapala a maso jakoby ztuhlo, pak teprve dodělat. 

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů