Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení Zadní Hovězí

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.107.57 (?)
3.11.2018 10:57, počet návštěv: 9725
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Udil tady někdo, nebo pravidelně udí zadní Hovězí? Chtěl bych to před Vánoci vyzkoušet. Zajímali by mě poznatky, jestli kořenit, jak nakládat atd.. Díky.
Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Uzení Zadní Hovězí


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
3.11.2018 17:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hovězí jsem neudil a ani to nehodlám zkoušet. Ne nadarmo se považuje za nejlepší maso k uzení bůček, žebra, koleno, a krkovice. I vepřová kotleta mi přijde po vyuzení dost suchá. Co teprve hovězí, nota bene zadní.  Krávu chová málokdo, aby měl masa, že neví, co s ním. Při ceně hovězího bych hledal spíš receptury na steaky, ptáčky, svíčkovou, tatarák. 

Připojit reakci
   

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.45.223 (?)
17.11.2018 22:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, hovězí jsem udil je velice dobré, ale taky drahé.nakládal jsem ho stejně s ostatním masem, kamarádi se mi smáli, ale když jsem jim donesl do hospody ochutnat, tak to hovězí bylo první pryč a ptali se jak jsem ho nakládal, jak dlouho udil.

Připojit reakci
      

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.5.9 (?)
20.11.2018 9:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Při jaké teplotě jste ho udil? A co za Hovězinu jste použil? Děkuji.
Připojit reakci
      

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.176.115 (?)
4.2.2019 18:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hovězí udím již několik let a je to absolutní pecka, chuťově nesrovnatelná s vepřovým. Udím hovězí falešnou svíčkovou, hovězí zadní, také vyrábím hovězí šunku. Například hovězí zadní nejprve nasolím mořskou solí a obalím v pepři 4 barev, 10 dní nechám v ledničce, denně otáčím a slévám vodu. Poté nechám půl dne oschnout v pokojové teplotě a udím bukem 7 hodin při teplotě 50 stupňů. Po vyuzení maso musí ještě 14 dní zrát ve visu v chladu a temnu (ne v lednici). Poté je připraveno ke konzumaci. Výsledek je famózní. Falešnou síčkovou zase nakládám do česneku a soli na 4 dny, poté na 3 týdny do přepvařeného láku. Poté z láku maso vyjmu, obalím v bylinkách (tymián, rozmarýn), nechám oschnout a udím na 50-60 stupních 7-10 hodin. Po vyuzení opět nechat alespoň týden dozrát v chladu. Je třeba říci, že uzené hovězí má úžasnou plnou chuť, musí se krájet na velmi tenké plátky. Proto doporučuji koupit profi nářezák, nebo si nechat maso nakrájet u známého v prodejně. Výsledek ale skutečně stojí za to. Naopak hovězí šunka se neudí, ale nakládá, dusí a nakonec peče. Výsledkem je křehoučká hovězí čunka s krásnou kresbou masa. Právě v tuto chvíli mám naloženo 10 kg hovězí roštěné. Uzení zdar, open.now@email.cz

Obrázky:
hovězí v pepři 4 barev
hovězí v pepři 4 barev
Připojit reakci
         

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.176.115 (?)
4.2.2019 18:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

bohužel mi nejde vloýit více obrázků najednou, takže připojuji foto falešné hovězí svíčkové...

Obrázky:
hovězí falešná svíčková
hovězí falešná svíčková
Připojit reakci
            

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.176.115 (?)
4.2.2019 18:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a konečně hovězí šunka. Jakmile za 3 týdny vyudím roštěnou, mohu v případě zájmu vyvěsit fotky. open.now@email.cz

Obrázky:
hovězí šunka
hovězí šunka
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20199931
Uzeni bucek633.12.201990796
Kaiserova elektrická udírna2628.11.201910061
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019122487
Uzení masa5724.11.2019168773
Uzení domácích klobás16023.11.2019529574
Jak obalit uzené maso?316.11.2019980
Udírna415.11.20191265
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121930
Domácí klobásy734.11.2019289480
Prvni moje uzeni2531.10.201927361
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194306
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019134179
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198277
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191920
Dehtování4625.8.201939066
Udírna dehtuje2625.8.201942123
Kyselost po uzení1126.7.201929548
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921732
Generátor kouře3918.3.2019113022
Jake drevo2515.3.201929079
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197918
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019111192
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199726
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194930
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201853045
Udírny Thermowind722.11.20188286
Dmácí uzený sýr4622.8.2018271249
A až Z o uzení2053.8.2018568496
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018353952
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839866
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201876285
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018181827
Špek1228.3.201857866
Plnička klobás143.2.201818652
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812011
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186819
První klobásky5119.12.2017109329
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750897
Průměr komínu k udírně22.8.20179012
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů