Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení Zadní Hovězí

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.107.57 (?)
3.11.2018 10:57, počet návštěv: 2748
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Udil tady někdo, nebo pravidelně udí zadní Hovězí? Chtěl bych to před Vánoci vyzkoušet. Zajímali by mě poznatky, jestli kořenit, jak nakládat atd.. Díky.
Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Uzení Zadní Hovězí


vyslouzil (555) - xxx.xxx.236.1 (?)
3.11.2018 17:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hovězí jsem neudil a ani to nehodlám zkoušet. Ne nadarmo se považuje za nejlepší maso k uzení bůček, žebra, koleno, a krkovice. I vepřová kotleta mi přijde po vyuzení dost suchá. Co teprve hovězí, nota bene zadní.  Krávu chová málokdo, aby měl masa, že neví, co s ním. Při ceně hovězího bych hledal spíš receptury na steaky, ptáčky, svíčkovou, tatarák. 

Připojit reakci
   

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.45.223 (?)
17.11.2018 22:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, hovězí jsem udil je velice dobré, ale taky drahé.nakládal jsem ho stejně s ostatním masem, kamarádi se mi smáli, ale když jsem jim donesl do hospody ochutnat, tak to hovězí bylo první pryč a ptali se jak jsem ho nakládal, jak dlouho udil.

Připojit reakci
      

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.5.9 (?)
20.11.2018 9:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Při jaké teplotě jste ho udil? A co za Hovězinu jste použil? Děkuji.
Připojit reakci
      

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.176.115 (?)
4.2.2019 18:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hovězí udím již několik let a je to absolutní pecka, chuťově nesrovnatelná s vepřovým. Udím hovězí falešnou svíčkovou, hovězí zadní, také vyrábím hovězí šunku. Například hovězí zadní nejprve nasolím mořskou solí a obalím v pepři 4 barev, 10 dní nechám v ledničce, denně otáčím a slévám vodu. Poté nechám půl dne oschnout v pokojové teplotě a udím bukem 7 hodin při teplotě 50 stupňů. Po vyuzení maso musí ještě 14 dní zrát ve visu v chladu a temnu (ne v lednici). Poté je připraveno ke konzumaci. Výsledek je famózní. Falešnou síčkovou zase nakládám do česneku a soli na 4 dny, poté na 3 týdny do přepvařeného láku. Poté z láku maso vyjmu, obalím v bylinkách (tymián, rozmarýn), nechám oschnout a udím na 50-60 stupních 7-10 hodin. Po vyuzení opět nechat alespoň týden dozrát v chladu. Je třeba říci, že uzené hovězí má úžasnou plnou chuť, musí se krájet na velmi tenké plátky. Proto doporučuji koupit profi nářezák, nebo si nechat maso nakrájet u známého v prodejně. Výsledek ale skutečně stojí za to. Naopak hovězí šunka se neudí, ale nakládá, dusí a nakonec peče. Výsledkem je křehoučká hovězí čunka s krásnou kresbou masa. Právě v tuto chvíli mám naloženo 10 kg hovězí roštěné. Uzení zdar, open.now@email.cz

Obrázky:
hovězí v pepři 4 barev
hovězí v pepři 4 barev
Připojit reakci
         

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.176.115 (?)
4.2.2019 18:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

bohužel mi nejde vloýit více obrázků najednou, takže připojuji foto falešné hovězí svíčkové...

Obrázky:
hovězí falešná svíčková
hovězí falešná svíčková
Připojit reakci
            

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.176.115 (?)
4.2.2019 18:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a konečně hovězí šunka. Jakmile za 3 týdny vyudím roštěnou, mohu v případě zájmu vyvěsit fotky. open.now@email.cz

Obrázky:
hovězí šunka
hovězí šunka
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jake drevo2123.2.201918611
Šunka bez rychlosolí 3315.2.201996393
Generátor kouře3610.2.201981248
Uzení Zadní Hovězí74.2.20192749
Udírna dehtuje2131.1.201926454
Uzení masa4620.1.2019140097
Uzení domácích klobás15115.1.2019463001
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191569
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181042
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201833590
Dehtování428.12.201819264
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182378
Udírny Thermowind722.11.20183564
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201896571
Domácí klobásy6919.10.2018259604
Dmácí uzený sýr4622.8.2018244246
A až Z o uzení2053.8.2018492444
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018315463
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201830140
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201863633
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018154496
Lovecký a Turistický salám329.5.2018107621
Uzeni bucek6028.3.201866845
Špek1228.3.201848057
Plnička klobás143.2.201812670
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187390
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184325
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017116932
První klobásky5119.12.201791995
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742051
Průměr komínu k udírně22.8.20176473
Zateplení udírny816.7.20177734
Udene kuriatko47.6.20175309
Uzený kapr3129.5.2017125883
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730032
Prvni moje uzeni2111.3.201717370
Drobící se se uzené maso47.3.20174655
Uzení masa studeným kouřem25.3.201711195
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201712681
Fuet164.1.201745100
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů