Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení Zadní Hovězí

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.107.57 (?)
3.11.2018 10:57, počet návštěv: 6563
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Udil tady někdo, nebo pravidelně udí zadní Hovězí? Chtěl bych to před Vánoci vyzkoušet. Zajímali by mě poznatky, jestli kořenit, jak nakládat atd.. Díky.
Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Uzení Zadní Hovězí


vyslouzil (564) - xxx.xxx.236.1 (?)
3.11.2018 17:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hovězí jsem neudil a ani to nehodlám zkoušet. Ne nadarmo se považuje za nejlepší maso k uzení bůček, žebra, koleno, a krkovice. I vepřová kotleta mi přijde po vyuzení dost suchá. Co teprve hovězí, nota bene zadní.  Krávu chová málokdo, aby měl masa, že neví, co s ním. Při ceně hovězího bych hledal spíš receptury na steaky, ptáčky, svíčkovou, tatarák. 

Připojit reakci
   

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.45.223 (?)
17.11.2018 22:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, hovězí jsem udil je velice dobré, ale taky drahé.nakládal jsem ho stejně s ostatním masem, kamarádi se mi smáli, ale když jsem jim donesl do hospody ochutnat, tak to hovězí bylo první pryč a ptali se jak jsem ho nakládal, jak dlouho udil.

Připojit reakci
      

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.5.9 (?)
20.11.2018 9:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Při jaké teplotě jste ho udil? A co za Hovězinu jste použil? Děkuji.
Připojit reakci
      

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.176.115 (?)
4.2.2019 18:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hovězí udím již několik let a je to absolutní pecka, chuťově nesrovnatelná s vepřovým. Udím hovězí falešnou svíčkovou, hovězí zadní, také vyrábím hovězí šunku. Například hovězí zadní nejprve nasolím mořskou solí a obalím v pepři 4 barev, 10 dní nechám v ledničce, denně otáčím a slévám vodu. Poté nechám půl dne oschnout v pokojové teplotě a udím bukem 7 hodin při teplotě 50 stupňů. Po vyuzení maso musí ještě 14 dní zrát ve visu v chladu a temnu (ne v lednici). Poté je připraveno ke konzumaci. Výsledek je famózní. Falešnou síčkovou zase nakládám do česneku a soli na 4 dny, poté na 3 týdny do přepvařeného láku. Poté z láku maso vyjmu, obalím v bylinkách (tymián, rozmarýn), nechám oschnout a udím na 50-60 stupních 7-10 hodin. Po vyuzení opět nechat alespoň týden dozrát v chladu. Je třeba říci, že uzené hovězí má úžasnou plnou chuť, musí se krájet na velmi tenké plátky. Proto doporučuji koupit profi nářezák, nebo si nechat maso nakrájet u známého v prodejně. Výsledek ale skutečně stojí za to. Naopak hovězí šunka se neudí, ale nakládá, dusí a nakonec peče. Výsledkem je křehoučká hovězí čunka s krásnou kresbou masa. Právě v tuto chvíli mám naloženo 10 kg hovězí roštěné. Uzení zdar, open.now@email.cz

Obrázky:
hovězí v pepři 4 barev
hovězí v pepři 4 barev
Připojit reakci
         

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.176.115 (?)
4.2.2019 18:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

bohužel mi nejde vloýit více obrázků najednou, takže připojuji foto falešné hovězí svíčkové...

Obrázky:
hovězí falešná svíčková
hovězí falešná svíčková
Připojit reakci
            

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.176.115 (?)
4.2.2019 18:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a konečně hovězí šunka. Jakmile za 3 týdny vyudím roštěnou, mohu v případě zájmu vyvěsit fotky. open.now@email.cz

Obrázky:
hovězí šunka
hovězí šunka
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1113.8.20191741
Uzení masa5011.8.2019154749
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20193843
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192354
Uzení domácích klobás15928.7.2019499522
Kyselost po uzení1126.7.201926237
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201918790
Generátor kouře3918.3.2019101056
Dehtování4418.3.201930005
Jake drevo2615.3.201925222
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195300
Prvni moje uzeni2315.3.201922591
Udírna dehtuje221.3.201934664
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019105366
Uzení Zadní Hovězí74.2.20196564
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193470
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201844678
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20184539
Udírny Thermowind722.11.20186783
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018107929
Domácí klobásy6919.10.2018275218
Dmácí uzený sýr4622.8.2018259710
A až Z o uzení2053.8.2018534780
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018338063
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201835241
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201870572
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018168033
Lovecký a Turistický salám329.5.2018115105
Uzeni bucek6028.3.201878470
Špek1228.3.201853495
Plnička klobás143.2.201815990
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20189864
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185727
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017125367
První klobásky5119.12.2017101378
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201746819
Průměr komínu k udírně22.8.20177906
Zateplení udírny816.7.20179740
Udene kuriatko47.6.20176450
Uzený kapr3129.5.2017133660
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů