Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení Zadní Hovězí

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.176.115 (?)
4.2.2019 18:31

Hovězí udím již několik let a je to absolutní pecka, chuťově nesrovnatelná s vepřovým. Udím hovězí falešnou svíčkovou, hovězí zadní, také vyrábím hovězí šunku. Například hovězí zadní nejprve nasolím mořskou solí a obalím v pepři 4 barev, 10 dní nechám v ledničce, denně otáčím a slévám vodu. Poté nechám půl dne oschnout v pokojové teplotě a udím bukem 7 hodin při teplotě 50 stupňů. Po vyuzení maso musí ještě 14 dní zrát ve visu v chladu a temnu (ne v lednici). Poté je připraveno ke konzumaci. Výsledek je famózní. Falešnou síčkovou zase nakládám do česneku a soli na 4 dny, poté na 3 týdny do přepvařeného láku. Poté z láku maso vyjmu, obalím v bylinkách (tymián, rozmarýn), nechám oschnout a udím na 50-60 stupních 7-10 hodin. Po vyuzení opět nechat alespoň týden dozrát v chladu. Je třeba říci, že uzené hovězí má úžasnou plnou chuť, musí se krájet na velmi tenké plátky. Proto doporučuji koupit profi nářezák, nebo si nechat maso nakrájet u známého v prodejně. Výsledek ale skutečně stojí za to. Naopak hovězí šunka se neudí, ale nakládá, dusí a nakonec peče. Výsledkem je křehoučká hovězí čunka s krásnou kresbou masa. Právě v tuto chvíli mám naloženo 10 kg hovězí roštěné. Uzení zdar, open.now@email.cz

Obrázky:
hovězí v pepři 4 barev
hovězí v pepři 4 barev
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.107.57 (?)
3.11.2018 10:57, počet návštěv: 4259
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Udil tady někdo, nebo pravidelně udí zadní Hovězí? Chtěl bych to před Vánoci vyzkoušet. Zajímali by mě poznatky, jestli kořenit, jak nakládat atd.. Díky.
Připojit reakci   
   

Uzení Zadní Hovězí


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
3.11.2018 17:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hovězí jsem neudil a ani to nehodlám zkoušet. Ne nadarmo se považuje za nejlepší maso k uzení bůček, žebra, koleno, a krkovice. I vepřová kotleta mi přijde po vyuzení dost suchá. Co teprve hovězí, nota bene zadní.  Krávu chová málokdo, aby měl masa, že neví, co s ním. Při ceně hovězího bych hledal spíš receptury na steaky, ptáčky, svíčkovou, tatarák. 

Připojit reakci
   

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.45.223 (?)
17.11.2018 22:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, hovězí jsem udil je velice dobré, ale taky drahé.nakládal jsem ho stejně s ostatním masem, kamarádi se mi smáli, ale když jsem jim donesl do hospody ochutnat, tak to hovězí bylo první pryč a ptali se jak jsem ho nakládal, jak dlouho udil.

Připojit reakci
      

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.5.9 (?)
20.11.2018 9:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Při jaké teplotě jste ho udil? A co za Hovězinu jste použil? Děkuji.
Připojit reakci
      

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.176.115 (?)
4.2.2019 18:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hovězí udím již několik let a je to absolutní pecka, chuťově nesrovnatelná s vepřovým. Udím hovězí falešnou svíčkovou, hovězí zadní, také vyrábím hovězí šunku. Například hovězí zadní nejprve nasolím mořskou solí a obalím v pepři 4 barev, 10 dní nechám v ledničce, denně otáčím a slévám vodu. Poté nechám půl dne oschnout v pokojové teplotě a udím bukem 7 hodin při teplotě 50 stupňů. Po vyuzení maso musí ještě 14 dní zrát ve visu v chladu a temnu (ne v lednici). Poté je připraveno ke konzumaci. Výsledek je famózní. Falešnou síčkovou zase nakládám do česneku a soli na 4 dny, poté na 3 týdny do přepvařeného láku. Poté z láku maso vyjmu, obalím v bylinkách (tymián, rozmarýn), nechám oschnout a udím na 50-60 stupních 7-10 hodin. Po vyuzení opět nechat alespoň týden dozrát v chladu. Je třeba říci, že uzené hovězí má úžasnou plnou chuť, musí se krájet na velmi tenké plátky. Proto doporučuji koupit profi nářezák, nebo si nechat maso nakrájet u známého v prodejně. Výsledek ale skutečně stojí za to. Naopak hovězí šunka se neudí, ale nakládá, dusí a nakonec peče. Výsledkem je křehoučká hovězí čunka s krásnou kresbou masa. Právě v tuto chvíli mám naloženo 10 kg hovězí roštěné. Uzení zdar, open.now@email.cz

Obrázky:
hovězí v pepři 4 barev
hovězí v pepři 4 barev
Připojit reakci
         

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.176.115 (?)
4.2.2019 18:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

bohužel mi nejde vloýit více obrázků najednou, takže připojuji foto falešné hovězí svíčkové...

Obrázky:
hovězí falešná svíčková
hovězí falešná svíčková
Připojit reakci
            

Uzení Zadní Hovězí


host - xxx.xxx.176.115 (?)
4.2.2019 18:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a konečně hovězí šunka. Jakmile za 3 týdny vyudím roštěnou, mohu v případě zájmu vyvěsit fotky. open.now@email.cz

Obrázky:
hovězí šunka
hovězí šunka
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201913520
Generátor kouře3918.3.201990612
Dehtování4418.3.201923483
Jake drevo2615.3.201921574
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20192877
Prvni moje uzeni2315.3.201919649
Uzení masa496.3.2019146489
Udírna dehtuje221.3.201929795
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201999943
Uzení Zadní Hovězí74.2.20194260
Uzení domácích klobás15115.1.2019476080
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192295
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181498
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201837511
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183070
Udírny Thermowind722.11.20184324
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018100745
Domácí klobásy6919.10.2018265511
Dmácí uzený sýr4622.8.2018250348
A až Z o uzení2053.8.2018507358
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018325331
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201832092
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201866121
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018159834
Lovecký a Turistický salám329.5.2018110510
Uzeni bucek6028.3.201871064
Špek1228.3.201850131
Plnička klobás143.2.201813860
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188284
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184822
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017120041
První klobásky5119.12.201795269
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201743675
Průměr komínu k udírně22.8.20176992
Zateplení udírny816.7.20178462
Udene kuriatko47.6.20175677
Uzený kapr3129.5.2017128390
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201731416
Drobící se se uzené maso47.3.20174952
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713731
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů