Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení masa

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Zdravím, posílám foto sobotního uzení.Maso v... , host, 11.8.2019
Myslím že to bude česnekem. Sám bych na to a..., host, 6.3.2019
Myslíte že štiplavý ocásek byl od česneku?, host, 5.3.2019
Mě česnek zklamal. Dával jsem 20g na kilo ma..., host, 5.3.2019
Třešen' vůbec nevhodná na uzení není.Pokud j..., host, 20.1.2019
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
                     

Uzení masa


host - xxx.xxx.143.215 (?)
31.3.2015 14:21, počet návštěv: 118071
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To vypadá, že host 227.2 myslel Pragandu. Zh.
Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
               

Uzení masa


PP. (68) - xxx.xxx.70.100 (?)
19.12.2011 14:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pravděpodbně s tím teď už nic neuděláte, maso se uzavřelo a nějaké opravování nemá cenu. Jestli je prouzené až do středu, není problém. Pokud ne, zkonzumujte jej rychleji. Budete jej muset před jídlem vařit, ale to se u selského uzeného dělalo vždy. Nemáte záhadnou hmotu plnou žetatiny z hypermarketu, ale domácí uzené.

Připojit reakci
                  

Uzení masa


skopous (4) - xxx.xxx.153.238 (?)
20.12.2011 17:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Tak přidám ještě jeden poznatek... v udírně bylo asi 12 šrutků masa z toho jich asi polovina byla dobrých a zbytek bylo těch tuhých nedodělaných a bylo jedno jestli to byl bůček nebo něco libovějšího. Je možné že to bylo masem? Protože všechny byly v jednom nálevu a stejně dlouhou dobu akorát to bylo kupováno ve třech řeznictvích...

Připojit reakci
                     

Uzení masa


vyslouzil (564) - xxx.xxx.81.81 (?)
20.12.2011 17:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Různá řeznictví jako příčina odlišné tuhosti masa se mi nezdá. Věk zabíjených  zvířat ve velkochovech se příliš neliší.  Spíš bych si tipnul, že udírna má na různých místech prostoru jinou teplotu, jiný proud kouře nebo tak. Tedy pokud byly šrutky stejně velké.

Připojit reakci
                     

Uzení masa


Jiříček (23) - xxx.xxx.211.38 (?)
21.12.2011 0:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud věším maso do udírny, věším jej tak, abych jej měl rozmístěno podle velikosti a druhu, protože udírna není na všech místech stejně teplá.I když jsem se snažil tuto necnost eliminovat dvojitým stropem.Při uzení se proto zaměř na kontrolu jednotlivých kusů masa a případně je v udírně přemisťuj, tak aby si měl všechno maso stejnoměrně vyuzeno.Já například boky, tučné maso udím kratší dobu, to samé lze udělat i s menšími kousky masa, člověk už to má za ta léta v oku.

Co se masa týče těžko soudit, nepíšeš o jaký druh masa jde, většinou jsou trochu tužší kousky boků v oblasti pupku (podbřížku),proto s nimi počítám pro další tepelnou úpravu (pečení).

Připojit reakci
   

Uzení masa


vlapro (8) - xxx.xxx.176.55 (?)
19.12.2011 21:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jednou jsem také nechal maso do rana ve vychladající udírně a to byla chyba. Maso bylo tuhé, oschlé. Od té doby vytahuju maso z teplé udírny.
Připojit reakci
      

Uzení masa


miroslav partl (12) - xxx.xxx.144.246 (?)
20.12.2011 17:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso vytahuji z udírny hned. Tři řeznictví mohou být tři jinak staří a tuzí čuníci. A maso udím ovocným dřevem (jabloň, třešeň a meruňka) i s kůrou a žádnou hořkost jsem já, ani další ochutnávači necítili. Nakonec dávám mokrou bukovou drť s jalovcem na ovonění.

Připojit reakci
   

Uzení masa


host - xxx.xxx.9.135 (?)
24.3.2017 17:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím vespolek.

Naložil jsem dnes pár kousků čuníka, někdy v úterý to půjde do láku, udit bych chtěl asi v pátek před Velikonocemi. Ve sklepě je 5 st. Dotaz zní, jestli nebude problém s teplotou. Zvažuju, že když by to mělo nějak zlobit, nastříknu to a vyudím dřív. Chápu, že nemáte věšteckou kouli, ale jen nějaký odhad - vydrží/nevydrží? Ty tři týdny není nic moc, ale kousky nejsou velké, mohlo by to stačit. Dík za názory.

Připojit reakci
      

Uzení masa


host - xxx.xxx.92.46 (?)
26.3.2017 16:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V příštím týdnů má být okolo 20 °C, pokud ve sklepě zůstane 5°C, maso je čerstvé a bude v láku, tak by neměl být problém.

Připojit reakci
      

Uzení masa


host - xxx.xxx.9.135 (?)
13.4.2017 15:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to vyuzené, bez závad. Maso je trochu tužší, což se dalo čekat při tak krátké době. Ve sklepě bylo na začátku naložení 5 st., pak kolem 6-7st. Při těch hicech před pár dny až 8 st. Nic závadného se neprojevilo ani na láku ani na mase. Soleno směsí 0,5 kg soli a lžíce pragandy.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1113.8.20191705
Uzení masa5011.8.2019154682
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20193824
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192350
Uzení domácích klobás15928.7.2019499427
Kyselost po uzení1126.7.201926223
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201918782
Generátor kouře3918.3.2019101024
Dehtování4418.3.201929986
Jake drevo2615.3.201925214
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195286
Prvni moje uzeni2315.3.201922569
Udírna dehtuje221.3.201934641
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019105353
Uzení Zadní Hovězí74.2.20196554
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193464
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201844651
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20184531
Udírny Thermowind722.11.20186779
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018107902
Domácí klobásy6919.10.2018275181
Dmácí uzený sýr4622.8.2018259689
A až Z o uzení2053.8.2018534676
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018338011
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201835230
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201870552
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018168012
Lovecký a Turistický salám329.5.2018115089
Uzeni bucek6028.3.201878447
Špek1228.3.201853476
Plnička klobás143.2.201815977
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20189849
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185721
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017125348
První klobásky5119.12.2017101357
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201746795
Průměr komínu k udírně22.8.20177897
Zateplení udírny816.7.20179733
Udene kuriatko47.6.20176449
Uzený kapr3129.5.2017133636
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů