Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení masa

   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.168.31 (?)
1.1.2017 11:54, počet návštěv: 98730
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

mna by skor zaujimalo ako docielite krehkost masa ked udite studenym dymom, ked som to skusal maso som mal tvrde a to bolo nalozene v laku 5 tyzdnov, nakonec som musel dvihnut teplotu udenia aby som to nemusel varit po udeni, takze otazka ako docielit krehkost masa pri udeni na studenom dyme?len dlzkou nalozenia ci aj sposobom nalozenia masa?nakladam rovno do laku ale mam pocit ze je jedno ako dlho je maso v laku povedzme cca po troch tyzdnoch je uz presolene dostatocne ze tam nieje sedy stred ale tvrdost ostala aj po 5 tyzdnoch rovnaka ako po 3 tyzdnoch tak veru neviem... poradi niekto?viktor

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.141.231 (?)
1.1.2017 13:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

docielite tym, ze budete udit kvalitne, mlade maso.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.84.190 (?)
1.1.2017 14:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Kdy udil kdo mladé kvalitní maso? Prase se zabilo po roce a i déle a naopak pořád se tu podsouvá že nejhorší je maso z řetězce.Tam jsou ty metrákoví.Ten dub a nevěřící Tomášové.Kdo umí tak vyudí i s dubem.Komu to moc nejde, tak mu nepomůže ani buk.Vždyť to tu čtete.Každý si může najít čím se udí.Toto jsem vám opsal -- Dub – má své osobité aroma, díky kterému je stejně jako buk hojně vyhledávaným druhem pro udírny. Pokud mu necháte kůru, nebo nenecháte dřevo správně proschnout, maso zkysne a zhořkne.
Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.17.210 (?)
3.1.2017 13:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ked uz dub, tak namocit maso v barrique vine

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.13.182 (?)
19.1.2019 17:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak ohledně metrákových prasat - zhruba 110kilovým se říkalo šunkáči. Máte prosím nějakou zkušenost s třešní?

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.13.182 (?)
19.1.2019 17:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím všechny. Protože právě na dvoře v udírně poprvé v životě udím, v mezičasech čtu zkušenosti jiných. Tady v debatě ohledně toho dubu - dočítám se na jiných stránkách, že dub je doporučován, ale zásadně bez kůry. Právě aby maso nechytilo nepříjemnou chuť (prý). Já mám buk a - jak jsem se teď dočetla, nevhodnou třešeň :-) :-(. No tak uvidíme. Udím od 10 od rána, teplota udírny je cca 60 °C, tak za 2 hoďky zkusím vytáhnout nejmenší kousek, jak to vypadá.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
20.1.2019 10:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já mám buk a - jak jsem se teď dočetla, nevhodnou třešeň :-)

Kde jste se dočetla, že třešeň je nevhodná? Třešeň je výborná na uzení, ostatně jako většina listnatých dřev včetně dubu

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.111.8 (?)
20.1.2019 18:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Třešen' vůbec nevhodná na uzení není.Pokud jsem třešen' měl tak jsem na ní udil.Bohužel se nedá tak lehce sehnat jako buk.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.195.71 (?)
3.1.2017 18:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dub v žádném případě hořký není a běžně se s ním udí.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.92.46 (?)
4.1.2017 18:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...a také se hodí na páratka...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198780
Uzeni bucek633.12.201988811
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199391
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019121157
Uzení masa5724.11.2019167297
Uzení domácích klobás16023.11.2019526731
Jak obalit uzené maso?316.11.2019877
Udírna415.11.20191147
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121224
Domácí klobásy734.11.2019288078
Prvni moje uzeni2531.10.201926999
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194203
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133365
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198057
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191804
Dehtování4625.8.201938369
Udírna dehtuje2625.8.201941526
Kyselost po uzení1126.7.201929240
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921483
Generátor kouře3918.3.2019112075
Jake drevo2515.3.201928726
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197658
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110652
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199458
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194811
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852295
Udírny Thermowind722.11.20188159
Dmácí uzený sýr4622.8.2018270000
A až Z o uzení2053.8.2018565532
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352396
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839345
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875673
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018180138
Špek1228.3.201857400
Plnička klobás143.2.201818442
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811753
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186722
První klobásky5119.12.2017108658
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750483
Průměr komínu k udírně22.8.20178943
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů