Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení masa

Uzení masa


host - xxx.xxx.27.216 (?)
19.11.2019 10:49

Chtěl bych se zeptat jaká je ideální velikost(hmotnost) šrutek masa k uzení?

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | <...6   
         

Uzení masa


Ozzák (2) - xxx.xxx.213.204 (?)
17.11.2019 11:50, počet návštěv: 3656
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také se pochlubím včerejším výtvorem. Moc mi toho nezůstalo po náletu rodinných příslušníků.

Obrázky:

Připojit reakci   
            

Uzení masa


host - xxx.xxx.27.216 (?)
19.11.2019 10:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěl bych se zeptat jaká je ideální velikost(hmotnost) šrutek masa k uzení?

Připojit reakci
               

Uzení masa


Radek.P (8) - xxx.xxx.183.41 (?)
19.11.2019 12:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, já osobně dělám kusy 1-1.5kg.Maso udím 10-12hod při teplotě 60-70C.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                  

Uzení masa


host - xxx.xxx.64.137 (?)
22.11.2019 7:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím.

Chci se zeptat,  Kolik máte cílovou teplotu uvnitř masa? B.

Připojit reakci
                     

Uzení masa


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
22.11.2019 11:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslíte, že se za 12 hodin kilový kus masa neprohřeje celý?  Teploměr jsem dostal spolu s troubou na pečení, ale v udírně mě nenapadlo ho používat.

Připojit reakci
                     

Uzení masa


Radek.P (8) - xxx.xxx.183.41 (?)
22.11.2019 11:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

cílovou teplotu uvnitř masa Vám neřeknu.Nikdy jsem ji neměřil a myslím si že ji neměří žádný domácí uzenář.Že je maso hotové poznám podle barvy, rozkrojením a ochutnávkou.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                        

Uzení masa


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
24.11.2019 11:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hlavně to měření teploty uvnitř masa nemá vůbec žádný smysl. To má význam u tepelných úpravy masa řádově v délce desítek minut, kdy potřebujeme vědět, že je již maso hotové, aby nebylo syrové ani zbytečně přepečené.  Uzení není prvotně tepelná úprava, ostatně udí se i studeným kouřem 20st C. Důležitá je doba expozice kouři. Pokud se udí kouřem teplým, není to proto, aby se maso řádně upeklo, nýbrž aby se zkrátila doba uzení, maso tolik nevyschlo a obsahovalo méně karcinogenů.

Připojit reakci
<...6   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198787
Uzeni bucek633.12.201988818
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199396
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019121164
Uzení masa5724.11.2019167307
Uzení domácích klobás16023.11.2019526750
Jak obalit uzené maso?316.11.2019880
Udírna415.11.20191149
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121224
Domácí klobásy734.11.2019288084
Prvni moje uzeni2531.10.201927002
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194203
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133369
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198061
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191805
Dehtování4625.8.201938371
Udírna dehtuje2625.8.201941527
Kyselost po uzení1126.7.201929244
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921487
Generátor kouře3918.3.2019112080
Jake drevo2515.3.201928727
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197660
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110655
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199462
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194811
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852300
Udírny Thermowind722.11.20188159
Dmácí uzený sýr4622.8.2018270004
A až Z o uzení2053.8.2018565545
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352400
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839349
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875676
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018180153
Špek1228.3.201857405
Plnička klobás143.2.201818444
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811757
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186722
První klobásky5119.12.2017108660
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750484
Průměr komínu k udírně22.8.20178943
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů