Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení masa

Uzení masa


Ozzák (2) - xxx.xxx.213.204 (?)
17.11.2019 11:50

Také se pochlubím včerejším výtvorem. Moc mi toho nezůstalo po náletu rodinných příslušníků.

Obrázky:

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | <...6   
         

Uzení masa


Ozzák (2) - xxx.xxx.213.204 (?)
17.11.2019 11:50, počet návštěv: 3644
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také se pochlubím včerejším výtvorem. Moc mi toho nezůstalo po náletu rodinných příslušníků.

Obrázky:

Připojit reakci   
            

Uzení masa


host - xxx.xxx.27.216 (?)
19.11.2019 10:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěl bych se zeptat jaká je ideální velikost(hmotnost) šrutek masa k uzení?

Připojit reakci
               

Uzení masa


Radek.P (8) - xxx.xxx.183.41 (?)
19.11.2019 12:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, já osobně dělám kusy 1-1.5kg.Maso udím 10-12hod při teplotě 60-70C.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                  

Uzení masa


host - xxx.xxx.64.137 (?)
22.11.2019 7:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím.

Chci se zeptat,  Kolik máte cílovou teplotu uvnitř masa? B.

Připojit reakci
                     

Uzení masa


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
22.11.2019 11:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslíte, že se za 12 hodin kilový kus masa neprohřeje celý?  Teploměr jsem dostal spolu s troubou na pečení, ale v udírně mě nenapadlo ho používat.

Připojit reakci
                     

Uzení masa


Radek.P (8) - xxx.xxx.183.41 (?)
22.11.2019 11:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

cílovou teplotu uvnitř masa Vám neřeknu.Nikdy jsem ji neměřil a myslím si že ji neměří žádný domácí uzenář.Že je maso hotové poznám podle barvy, rozkrojením a ochutnávkou.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                        

Uzení masa


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
24.11.2019 11:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hlavně to měření teploty uvnitř masa nemá vůbec žádný smysl. To má význam u tepelných úpravy masa řádově v délce desítek minut, kdy potřebujeme vědět, že je již maso hotové, aby nebylo syrové ani zbytečně přepečené.  Uzení není prvotně tepelná úprava, ostatně udí se i studeným kouřem 20st C. Důležitá je doba expozice kouři. Pokud se udí kouřem teplým, není to proto, aby se maso řádně upeklo, nýbrž aby se zkrátila doba uzení, maso tolik nevyschlo a obsahovalo méně karcinogenů.

Připojit reakci
<...6   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198780
Uzeni bucek633.12.201988810
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199390
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019121156
Uzení masa5724.11.2019167295
Uzení domácích klobás16023.11.2019526730
Jak obalit uzené maso?316.11.2019876
Udírna415.11.20191146
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121224
Domácí klobásy734.11.2019288078
Prvni moje uzeni2531.10.201926999
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194202
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133365
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198057
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191804
Dehtování4625.8.201938369
Udírna dehtuje2625.8.201941526
Kyselost po uzení1126.7.201929240
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921483
Generátor kouře3918.3.2019112075
Jake drevo2515.3.201928726
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197658
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110652
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199458
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194811
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852295
Udírny Thermowind722.11.20188159
Dmácí uzený sýr4622.8.2018270000
A až Z o uzení2053.8.2018565532
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352396
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839345
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875673
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018180136
Špek1228.3.201857400
Plnička klobás143.2.201818441
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811753
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186722
První klobásky5119.12.2017108658
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750483
Průměr komínu k udírně22.8.20178942
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů