Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení masa

Uzení masa


host - xxx.xxx.212.188 (?)
5.3.2019 10:48

Mě česnek zklamal. Dával jsem 20g na kilo masa. Při vytahování z láku to nádherně vonělo, při prohřívání masa v horké vodě také, ale v udírně už to bylo cítit jenom česnekem. Maso bylo do zlatova vyuzené na štěpce z buku a olše, přesto byl na povrchu štiplavý ocásek, který jsem částečně odstranil omytím masa.

 Další várka bude bez česneku.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
         

Uzení masa


host - xxx.xxx.250.122 (?)
16.4.2017 15:19, počet návštěv: 90224
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Uz nenakladam na dlouho, neprijde mi to efektivni. Nalozene do soli jen na noc, pred uzenim protahnu ve vode 80 st. 20 min, tim se prebytecna sul dostane pryc. Pak udim nalezato na rostu jako spizy na jehle prolozene cibuli 4,5h na 70 - 80. Krajim na silne platky 4-5 cm, 5 kg masa vyjde tak na tri jehly.

Teple i studene vynikajici, vzdycky k tomu, delam party o 10+ lidech. Obrazek krkovicka. Co nesnime hned, to dam po vychladnuti do mrazaku, me ty susenky moc nejedou. Po rozmrazeni jsou stejny jako pred zmrazenim. Zkuste, clovek se nesmi bat.

Obrázky:

Připojit reakci   
            

Uzení masa


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.4.2017 16:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co je na naložení masa neefektivního? 
Mně přijde spíš neefektivní ke každému uzení shánět 10+ lidí, kteří pak čekají 4,5 hodiny.  Navíc si myslím, že vyuzené maso a klobásy potřebují k dosažení ideální chuti ještě pár dní po vyuzení "dozrát".
    Pokud se taková párty sejde, maso skutečně naložím jen na pár hodin, ale místo do udírny ho položím na rošt na gril. Hotové je za pár minut a výsledek možná ještě lepší.

Připojit reakci
               

Uzení masa


host - xxx.xxx.9.135 (?)
28.3.2018 13:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdosi mi poradil nakládat bez česneku. Váhal jsem, myslel jsem, že bez česneku to nebude ono. Přesto jsem to zkusil. Naloženo kombinovaně necelé tři týdny, lák 6%. Výsledek je velmi dobrý, řekl bych výtečný. Takže česnek tam být nemusí.

Připojit reakci
                  

Uzení masa


vyslouzil (575) - xxx.xxx.92.38 (?)
28.3.2018 13:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozřejmě. Uzené bez česneku je stejně dobré jako s česnekem. Je to jen o tom, co komu víc chutná. V Čechách se udí víc bez česneku, na Moravě s česnekem (podle příručky Uzení masa).

Připojit reakci
                     

Uzení masa


host - xxx.xxx.9.135 (?)
28.3.2018 14:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A právě na tom je pikantní to, že mi to poradil Moravák...

Připojit reakci
                     

Uzení masa


host - xxx.xxx.212.188 (?)
5.3.2019 10:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mě česnek zklamal. Dával jsem 20g na kilo masa. Při vytahování z láku to nádherně vonělo, při prohřívání masa v horké vodě také, ale v udírně už to bylo cítit jenom česnekem. Maso bylo do zlatova vyuzené na štěpce z buku a olše, přesto byl na povrchu štiplavý ocásek, který jsem částečně odstranil omytím masa.

 Další várka bude bez česneku.

Připojit reakci
                        

Uzení masa


host - xxx.xxx.183.41 (?)
5.3.2019 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslíte že štiplavý ocásek byl od česneku?

Další várka bude bez česneku, co když bude štiplavý ocásek také.

Udím maso s česnekem i bez něj a problémy nemám.Dávám 20-30g česneku na kilo masa.Podle mého názoru to není česnekem.

Dříve jsem udil na buku s olší a maso mělo také trochu štiplavou chut'.Může to být právě tou olší.Je to má zkušenost.Já už používám jen buk, maso krásně voní a není štiplavé.

rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.212.167 (?)
6.3.2019 16:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím že to bude česnekem. Sám bych na to asi nepřišel, ale probíral jsem to se starým řezníkem a ten mi jasně řekl je to česnekem. Mohu cvičně vyzkoušet jenom ten buk a potom olši a budu moudřejší. smiley

Připojit reakci
   

Uzení masa


radek.liberec (14) - xxx.xxx.30.200 (?)
9.5.2018 9:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

já bych řekl že to máš uř přesušené po 12 hodinách

Připojit reakci
      

Uzení masa


host - xxx.xxx.183.41 (?)
11.8.2019 14:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, posílám foto sobotního uzení.Maso ve středu navečer nastříknuté 24% solným roztokem.Uzení trvalo 11 hodin při teplotě 60-70C.

Obrázky:

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20199933
Uzeni bucek633.12.201990797
Kaiserova elektrická udírna2628.11.201910061
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019122489
Uzení masa5724.11.2019168776
Uzení domácích klobás16023.11.2019529579
Jak obalit uzené maso?316.11.2019980
Udírna415.11.20191265
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121934
Domácí klobásy734.11.2019289483
Prvni moje uzeni2531.10.201927363
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194306
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019134183
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198278
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191920
Dehtování4625.8.201939066
Udírna dehtuje2625.8.201942123
Kyselost po uzení1126.7.201929548
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921732
Generátor kouře3918.3.2019113030
Jake drevo2515.3.201929081
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197919
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019111194
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199726
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194930
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201853045
Udírny Thermowind722.11.20188287
Dmácí uzený sýr4622.8.2018271251
A až Z o uzení2053.8.2018568500
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018353954
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839866
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201876286
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018181830
Špek1228.3.201857867
Plnička klobás143.2.201818652
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812011
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186819
První klobásky5119.12.2017109330
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750899
Průměr komínu k udírně22.8.20179015
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů