Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Uzení masa

Uzení masa


host - xxx.xxx.92.46 (?)
4.1.2017 18:52

...a také se hodí na páratka...

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.168.31 (?), 1.1.2017 11:54
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

mna by skor zaujimalo ako docielite krehkost masa ked udite studenym dymom, ked som to skusal maso som mal tvrde a to bolo nalozene v laku 5 tyzdnov, nakonec som musel dvihnut teplotu udenia aby som to nemusel varit po udeni, takze otazka ako docielit krehkost masa pri udeni na studenom dyme?len dlzkou nalozenia ci aj sposobom nalozenia masa?nakladam rovno do laku ale mam pocit ze je jedno ako dlho je maso v laku povedzme cca po troch tyzdnoch je uz presolene dostatocne ze tam nieje sedy stred ale tvrdost ostala aj po 5 tyzdnoch rovnaka ako po 3 tyzdnoch tak veru neviem... poradi niekto?viktor

Připojit reakci   
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.141.231 (?), 1.1.2017 13:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

docielite tym, ze budete udit kvalitne, mlade maso.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.84.190 (?), 1.1.2017 14:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Kdy udil kdo mladé kvalitní maso? Prase se zabilo po roce a i déle a naopak pořád se tu podsouvá že nejhorší je maso z řetězce.Tam jsou ty metrákoví.Ten dub a nevěřící Tomášové.Kdo umí tak vyudí i s dubem.Komu to moc nejde, tak mu nepomůže ani buk.Vždyť to tu čtete.Každý si může najít čím se udí.Toto jsem vám opsal -- Dub – má své osobité aroma, díky kterému je stejně jako buk hojně vyhledávaným druhem pro udírny. Pokud mu necháte kůru, nebo nenecháte dřevo správně proschnout, maso zkysne a zhořkne.
Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.17.210 (?), 3.1.2017 13:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ked uz dub, tak namocit maso v barrique vine

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.13.182 (?), 19.1.2019 17:32
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak ohledně metrákových prasat - zhruba 110kilovým se říkalo šunkáči. Máte prosím nějakou zkušenost s třešní?

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.13.182 (?), 19.1.2019 17:30
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím všechny. Protože právě na dvoře v udírně poprvé v životě udím, v mezičasech čtu zkušenosti jiných. Tady v debatě ohledně toho dubu - dočítám se na jiných stránkách, že dub je doporučován, ale zásadně bez kůry. Právě aby maso nechytilo nepříjemnou chuť (prý). Já mám buk a - jak jsem se teď dočetla, nevhodnou třešeň :-) :-(. No tak uvidíme. Udím od 10 od rána, teplota udírny je cca 60 °C, tak za 2 hoďky zkusím vytáhnout nejmenší kousek, jak to vypadá.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?), 20.1.2019 10:34
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já mám buk a - jak jsem se teď dočetla, nevhodnou třešeň :-)

Kde jste se dočetla, že třešeň je nevhodná? Třešeň je výborná na uzení, ostatně jako většina listnatých dřev včetně dubu

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.111.8 (?), 20.1.2019 18:01
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Třešen' vůbec nevhodná na uzení není.Pokud jsem třešen' měl tak jsem na ní udil.Bohužel se nedá tak lehce sehnat jako buk.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.195.71 (?), 3.1.2017 18:38
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dub v žádném případě hořký není a běžně se s ním udí.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.92.46 (?), 4.1.2017 18:52
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...a také se hodí na páratka...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů