Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení masa

Uzení masa


host - xxx.xxx.141.231 (?)
1.1.2017 13:55

docielite tym, ze budete udit kvalitne, mlade maso.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5   
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.168.31 (?)
1.1.2017 11:54, počet návštěv: 91648
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

mna by skor zaujimalo ako docielite krehkost masa ked udite studenym dymom, ked som to skusal maso som mal tvrde a to bolo nalozene v laku 5 tyzdnov, nakonec som musel dvihnut teplotu udenia aby som to nemusel varit po udeni, takze otazka ako docielit krehkost masa pri udeni na studenom dyme?len dlzkou nalozenia ci aj sposobom nalozenia masa?nakladam rovno do laku ale mam pocit ze je jedno ako dlho je maso v laku povedzme cca po troch tyzdnoch je uz presolene dostatocne ze tam nieje sedy stred ale tvrdost ostala aj po 5 tyzdnoch rovnaka ako po 3 tyzdnoch tak veru neviem... poradi niekto?viktor

Připojit reakci   
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.141.231 (?)
1.1.2017 13:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

docielite tym, ze budete udit kvalitne, mlade maso.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.84.190 (?)
1.1.2017 14:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Kdy udil kdo mladé kvalitní maso? Prase se zabilo po roce a i déle a naopak pořád se tu podsouvá že nejhorší je maso z řetězce.Tam jsou ty metrákoví.Ten dub a nevěřící Tomášové.Kdo umí tak vyudí i s dubem.Komu to moc nejde, tak mu nepomůže ani buk.Vždyť to tu čtete.Každý si může najít čím se udí.Toto jsem vám opsal -- Dub – má své osobité aroma, díky kterému je stejně jako buk hojně vyhledávaným druhem pro udírny. Pokud mu necháte kůru, nebo nenecháte dřevo správně proschnout, maso zkysne a zhořkne.
Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.17.210 (?)
3.1.2017 13:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ked uz dub, tak namocit maso v barrique vine

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.13.182 (?)
19.1.2019 17:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak ohledně metrákových prasat - zhruba 110kilovým se říkalo šunkáči. Máte prosím nějakou zkušenost s třešní?

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.13.182 (?)
19.1.2019 17:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím všechny. Protože právě na dvoře v udírně poprvé v životě udím, v mezičasech čtu zkušenosti jiných. Tady v debatě ohledně toho dubu - dočítám se na jiných stránkách, že dub je doporučován, ale zásadně bez kůry. Právě aby maso nechytilo nepříjemnou chuť (prý). Já mám buk a - jak jsem se teď dočetla, nevhodnou třešeň :-) :-(. No tak uvidíme. Udím od 10 od rána, teplota udírny je cca 60 °C, tak za 2 hoďky zkusím vytáhnout nejmenší kousek, jak to vypadá.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
20.1.2019 10:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já mám buk a - jak jsem se teď dočetla, nevhodnou třešeň :-)

Kde jste se dočetla, že třešeň je nevhodná? Třešeň je výborná na uzení, ostatně jako většina listnatých dřev včetně dubu

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.111.8 (?)
20.1.2019 18:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Třešen' vůbec nevhodná na uzení není.Pokud jsem třešen' měl tak jsem na ní udil.Bohužel se nedá tak lehce sehnat jako buk.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.195.71 (?)
3.1.2017 18:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dub v žádném případě hořký není a běžně se s ním udí.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.92.46 (?)
4.1.2017 18:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...a také se hodí na páratka...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tvrdá kůže na bůčku415.10.20192910
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20196006
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019113409
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20196736
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191138
Dehtování4625.8.201934369
Udírna dehtuje2625.8.201938014
Uzení masa5011.8.2019160215
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20195130
Uzení domácích klobás15928.7.2019512784
Kyselost po uzení1126.7.201927682
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920029
Generátor kouře3918.3.2019106112
Jake drevo2515.3.201927026
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20196438
Prvni moje uzeni2315.3.201924702
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019108161
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197786
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194095
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201848762
Udírny Thermowind722.11.20187432
Domácí klobásy6919.10.2018281346
Dmácí uzený sýr4622.8.2018264836
A až Z o uzení2053.8.2018549506
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018345865
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201837011
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201873314
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018172676
Lovecký a Turistický salám329.5.2018117640
Uzeni bucek6028.3.201883406
Špek1228.3.201855280
Plnička klobás143.2.201817231
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810740
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186198
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017129078
První klobásky5119.12.2017105217
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201748550
Průměr komínu k udírně22.8.20178383
Zateplení udírny816.7.201710543
Udene kuriatko47.6.20176839
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů