Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Uzení masa

Uzení masa


host - xxx.xxx.168.31 (?)
31.12.2016 10:09

dubom sa da dobre udit, nic nesmrdi, piste len co mate odskusane, dobre vysuseny dub povedzme aspon 3 roky je na udenie dobre drevo, mam osobnu skusenost, nic nesmrdelo ani necernalo, treba len dobre preschnuty dub a dobre ruky udenika aby nezadechtooval klobasu ci maso, viktor

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.99.186 (?), 8.12.2018 19:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, zrovna se chystám na uzení a tentokrát to budu dělat jinak.V loni jsem maso nevařil a udil pouze na sechém buku.Tentokrát maso vykoupu v teplé vodě cca na 1 hodinu a přidám jak mokré dřevo z kýble, tak i suché.Poradil mi to přímo řezník, prý je to lepší.A co se týče dubu, tak na uzení se moc nehodí.Má jinou struktura dřeva, je v něm něco jiného než buk.Ten je lepší.V loni to nebylo špatné, ale doufám, že to tentokrát bude mnohem lepší a chutnější.Tak at se daří všem.S pozdravem Pavel

Připojit reakci   
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.209.47 (?), 10.12.2018 22:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, udim 22.12 plánovaně. 2,5 kg bůčku a klobás kolik udělám cca7,5 kg(po vyuzení míň) řezník ti neporadí protože nemá čas zkoušet druhy dřeva. buk nebo dub je jedno, kvalita dřeva rozhoduje. Osobní zkušenost mám z Olší. Po 3 měsícech po pokácení, rozštípání a zbavení kůry a třísloviny je parádní matroš na uzení klobás i masa, jen je potřeba víc hlídat přikládání, protože vyhoří na papír a je dobrý ji namočit před uzenim den dopředu do vody. Příliš vyschlá je jen ohřívač.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


vyslouzil (590) - xxx.xxx.11.118 (?), 11.12.2018 8:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tři měsíce po pokácení není dřevo dostatečně vyschlé - leda že byste ho naštípal na třísky či sušil v sušárně. Nikdy neudím dřevem dřív než po roce, a to i v případě, když nějaká polínka namáčím.
   Osobně jsem ale nepoznal rozdíl ve výsledku při uzení zcela suchým dřevem a občasným přiložením namočeného polínka.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.111.8 (?), 11.12.2018 13:19
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Příliš vyschlá je jen ohřívač.

Po třech měsících nebude nikdy příliš vyschlá.Proč dřevo den před uzením máchat ve vodě.

Uzení jen na olši má podle mě trochu štiplavou chut'.Vaše chut' může být jiná.

Dříve jsem měl olši, ale přidával jsem ji k buku.

Má zkušenost je s bukem který je tak suchý že z něj sama odpadává kůra a krásně voní.Z bukového dřeva se nemusí kůra při uzení odstran'ovat.Je slabá.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                        

Uzení masa


host - xxx.xxx.2.134 (?), 29.12.2016 11:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dubem nikdo neudí, protože i amatér ví, že je hořký!!!Udí se bukem, olší,atd...

Připojit reakci
                           

Uzení masa


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?), 29.12.2016 11:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jenom ti, kteří na dubu neudí, tvrdí, že je hořký, protože to nikdy nezkusili.
Dub je možná hořký, když ho budete okusovat. Maso na něm vyuzené hořké není. Udil jsem na dubu roky bez problémů. Teď už ne, protože ho nemám. 

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.92.46 (?), 30.12.2016 20:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dub smrdí z komína podobně, jako smrdí kouř, když v kotli hoří lípa, topol a vrba. Podle mě je uzení dubem naprosto nevhodné. Zkoušet to ale opravdu nebudu, není důvod kazit maso.
Kdo nevěří, ať porovná vůni kouře buku a ovocných stromů oproti dubu a výše uvedeným dřevinám.
Martin

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.168.31 (?), 31.12.2016 10:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dubom sa da dobre udit, nic nesmrdi, piste len co mate odskusane, dobre vysuseny dub povedzme aspon 3 roky je na udenie dobre drevo, mam osobnu skusenost, nic nesmrdelo ani necernalo, treba len dobre preschnuty dub a dobre ruky udenika aby nezadechtooval klobasu ci maso, viktor

Připojit reakci
                           

Uzení masa


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?), 31.12.2016 13:50
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dub smrdí z komína podobně,...

Nevím, jak u vás, ale když topím suchým dřevem, nesmrdí z komína nic. Cítit je pouze pryskyřičná vůně při pálení smolnatých jehličnanů.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.92.46 (?), 1.1.2017 11:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Těžko oponovat, pokud Vám voní kouř z dubu, lípy, vrby nebo topolu, tak je to teda asi věc individulního "čumáčku", nebo Vaši neznalosti. Ale což, každý ať si udí, na čem chce, vychválit se dá tady na fóru ledacos...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů