Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení masa

Uzení masa


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
29.12.2016 11:55

Jenom ti, kteří na dubu neudí, tvrdí, že je hořký, protože to nikdy nezkusili.
Dub je možná hořký, když ho budete okusovat. Maso na něm vyuzené hořké není. Udil jsem na dubu roky bez problémů. Teď už ne, protože ho nemám. 

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.99.186 (?)
8.12.2018 19:07, počet návštěv: 41108
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, zrovna se chystám na uzení a tentokrát to budu dělat jinak.V loni jsem maso nevařil a udil pouze na sechém buku.Tentokrát maso vykoupu v teplé vodě cca na 1 hodinu a přidám jak mokré dřevo z kýble, tak i suché.Poradil mi to přímo řezník, prý je to lepší.A co se týče dubu, tak na uzení se moc nehodí.Má jinou struktura dřeva, je v něm něco jiného než buk.Ten je lepší.V loni to nebylo špatné, ale doufám, že to tentokrát bude mnohem lepší a chutnější.Tak at se daří všem.S pozdravem Pavel

Připojit reakci   
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.209.47 (?)
10.12.2018 22:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, udim 22.12 plánovaně. 2,5 kg bůčku a klobás kolik udělám cca7,5 kg(po vyuzení míň) řezník ti neporadí protože nemá čas zkoušet druhy dřeva. buk nebo dub je jedno, kvalita dřeva rozhoduje. Osobní zkušenost mám z Olší. Po 3 měsícech po pokácení, rozštípání a zbavení kůry a třísloviny je parádní matroš na uzení klobás i masa, jen je potřeba víc hlídat přikládání, protože vyhoří na papír a je dobrý ji namočit před uzenim den dopředu do vody. Příliš vyschlá je jen ohřívač.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


vyslouzil (575) - xxx.xxx.11.118 (?)
11.12.2018 8:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tři měsíce po pokácení není dřevo dostatečně vyschlé - leda že byste ho naštípal na třísky či sušil v sušárně. Nikdy neudím dřevem dřív než po roce, a to i v případě, když nějaká polínka namáčím.
   Osobně jsem ale nepoznal rozdíl ve výsledku při uzení zcela suchým dřevem a občasným přiložením namočeného polínka.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.111.8 (?)
11.12.2018 13:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Příliš vyschlá je jen ohřívač.

Po třech měsících nebude nikdy příliš vyschlá.Proč dřevo den před uzením máchat ve vodě.

Uzení jen na olši má podle mě trochu štiplavou chut'.Vaše chut' může být jiná.

Dříve jsem měl olši, ale přidával jsem ji k buku.

Má zkušenost je s bukem který je tak suchý že z něj sama odpadává kůra a krásně voní.Z bukového dřeva se nemusí kůra při uzení odstran'ovat.Je slabá.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                        

Uzení masa


host - xxx.xxx.2.134 (?)
29.12.2016 11:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dubem nikdo neudí, protože i amatér ví, že je hořký!!!Udí se bukem, olší,atd...

Připojit reakci
                           

Uzení masa


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
29.12.2016 11:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jenom ti, kteří na dubu neudí, tvrdí, že je hořký, protože to nikdy nezkusili.
Dub je možná hořký, když ho budete okusovat. Maso na něm vyuzené hořké není. Udil jsem na dubu roky bez problémů. Teď už ne, protože ho nemám. 

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.92.46 (?)
30.12.2016 20:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dub smrdí z komína podobně, jako smrdí kouř, když v kotli hoří lípa, topol a vrba. Podle mě je uzení dubem naprosto nevhodné. Zkoušet to ale opravdu nebudu, není důvod kazit maso.
Kdo nevěří, ať porovná vůni kouře buku a ovocných stromů oproti dubu a výše uvedeným dřevinám.
Martin

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.168.31 (?)
31.12.2016 10:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dubom sa da dobre udit, nic nesmrdi, piste len co mate odskusane, dobre vysuseny dub povedzme aspon 3 roky je na udenie dobre drevo, mam osobnu skusenost, nic nesmrdelo ani necernalo, treba len dobre preschnuty dub a dobre ruky udenika aby nezadechtooval klobasu ci maso, viktor

Připojit reakci
                           

Uzení masa


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
31.12.2016 13:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dub smrdí z komína podobně,...

Nevím, jak u vás, ale když topím suchým dřevem, nesmrdí z komína nic. Cítit je pouze pryskyřičná vůně při pálení smolnatých jehličnanů.

Připojit reakci
                           

Uzení masa


host - xxx.xxx.92.46 (?)
1.1.2017 11:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Těžko oponovat, pokud Vám voní kouř z dubu, lípy, vrby nebo topolu, tak je to teda asi věc individulního "čumáčku", nebo Vaši neznalosti. Ale což, každý ať si udí, na čem chce, vychválit se dá tady na fóru ledacos...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198754
Uzeni bucek633.12.201988792
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199375
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019121132
Uzení masa5724.11.2019167250
Uzení domácích klobás16023.11.2019526679
Jak obalit uzené maso?316.11.2019876
Udírna415.11.20191142
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121208
Domácí klobásy734.11.2019288049
Prvni moje uzeni2531.10.201926987
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194198
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133355
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198050
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191802
Dehtování4625.8.201938357
Udírna dehtuje2625.8.201941515
Kyselost po uzení1126.7.201929230
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921477
Generátor kouře3918.3.2019112062
Jake drevo2515.3.201928722
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197654
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110644
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199450
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194807
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852278
Udírny Thermowind722.11.20188155
Dmácí uzený sýr4622.8.2018269980
A až Z o uzení2053.8.2018565461
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352365
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839339
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875669
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018180126
Špek1228.3.201857391
Plnička klobás143.2.201818435
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811748
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186720
První klobásky5119.12.2017108639
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750476
Průměr komínu k udírně22.8.20178942
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů