|
 |
Uzení > Uzení masa
|
|
|
|
<< Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.99.186 (?) 8.12.2018 19:07, počet návštěv: 41116 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím, zrovna se chystám na uzení a tentokrát to budu dělat jinak.V loni jsem maso nevařil a udil pouze na sechém buku.Tentokrát maso vykoupu v teplé vodě cca na 1 hodinu a přidám jak mokré dřevo z kýble, tak i suché.Poradil mi to přímo řezník, prý je to lepší.A co se týče dubu, tak na uzení se moc nehodí.Má jinou struktura dřeva, je v něm něco jiného než buk.Ten je lepší.V loni to nebylo špatné, ale doufám, že to tentokrát bude mnohem lepší a chutnější.Tak at se daří všem.S pozdravem Pavel
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.209.47 (?) 10.12.2018 22:13 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj, udim 22.12 plánovaně. 2,5 kg bůčku a klobás kolik udělám cca7,5 kg(po vyuzení míň) řezník ti neporadí protože nemá čas zkoušet druhy dřeva. buk nebo dub je jedno, kvalita dřeva rozhoduje. Osobní zkušenost mám z Olší. Po 3 měsícech po pokácení, rozštípání a zbavení kůry a třísloviny je parádní matroš na uzení klobás i masa, jen je potřeba víc hlídat přikládání, protože vyhoří na papír a je dobrý ji namočit před uzenim den dopředu do vody. Příliš vyschlá je jen ohřívač.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.111.8 (?) 11.12.2018 13:19 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Příliš vyschlá je jen ohřívač.
Po třech měsících nebude nikdy příliš vyschlá.Proč dřevo den před uzením máchat ve vodě.
Uzení jen na olši má podle mě trochu štiplavou chut'.Vaše chut' může být jiná.
Dříve jsem měl olši, ale přidával jsem ji k buku.
Má zkušenost je s bukem který je tak suchý že z něj sama odpadává kůra a krásně voní.Z bukového dřeva se nemusí kůra při uzení odstran'ovat.Je slabá.rpstylle@seznam.cz
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.92.46 (?) 30.12.2016 20:16 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dub smrdí z komína podobně, jako smrdí kouř, když v kotli hoří lípa, topol a vrba. Podle mě je uzení dubem naprosto nevhodné. Zkoušet to ale opravdu nebudu, není důvod kazit maso.
Kdo nevěří, ať porovná vůni kouře buku a ovocných stromů oproti dubu a výše uvedeným dřevinám.
Martin
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.168.31 (?) 31.12.2016 10:09 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
dubom sa da dobre udit, nic nesmrdi, piste len co mate odskusane, dobre vysuseny dub povedzme aspon 3 roky je na udenie dobre drevo, mam osobnu skusenost, nic nesmrdelo ani necernalo, treba len dobre preschnuty dub a dobre ruky udenika aby nezadechtooval klobasu ci maso, viktor
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|