Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení masa

Uzení masa


vlapro (8) - xxx.xxx.176.55 (?)
19.12.2011 21:18
Jednou jsem také nechal maso do rana ve vychladající udírně a to byla chyba. Maso bylo tuhé, oschlé. Od té doby vytahuju maso z teplé udírny.
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5   
                     

Uzení masa


host - xxx.xxx.143.215 (?)
31.3.2015 14:21, počet návštěv: 123589
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To vypadá, že host 227.2 myslel Pragandu. Zh.
Připojit reakci   
               

Uzení masa


PP. (68) - xxx.xxx.70.100 (?)
19.12.2011 14:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pravděpodbně s tím teď už nic neuděláte, maso se uzavřelo a nějaké opravování nemá cenu. Jestli je prouzené až do středu, není problém. Pokud ne, zkonzumujte jej rychleji. Budete jej muset před jídlem vařit, ale to se u selského uzeného dělalo vždy. Nemáte záhadnou hmotu plnou žetatiny z hypermarketu, ale domácí uzené.

Připojit reakci
                  

Uzení masa


skopous (4) - xxx.xxx.153.238 (?)
20.12.2011 17:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Tak přidám ještě jeden poznatek... v udírně bylo asi 12 šrutků masa z toho jich asi polovina byla dobrých a zbytek bylo těch tuhých nedodělaných a bylo jedno jestli to byl bůček nebo něco libovějšího. Je možné že to bylo masem? Protože všechny byly v jednom nálevu a stejně dlouhou dobu akorát to bylo kupováno ve třech řeznictvích...

Připojit reakci
                     

Uzení masa


vyslouzil (569) - xxx.xxx.81.81 (?)
20.12.2011 17:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Různá řeznictví jako příčina odlišné tuhosti masa se mi nezdá. Věk zabíjených  zvířat ve velkochovech se příliš neliší.  Spíš bych si tipnul, že udírna má na různých místech prostoru jinou teplotu, jiný proud kouře nebo tak. Tedy pokud byly šrutky stejně velké.

Připojit reakci
                     

Uzení masa


Jiříček (23) - xxx.xxx.211.38 (?)
21.12.2011 0:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud věším maso do udírny, věším jej tak, abych jej měl rozmístěno podle velikosti a druhu, protože udírna není na všech místech stejně teplá.I když jsem se snažil tuto necnost eliminovat dvojitým stropem.Při uzení se proto zaměř na kontrolu jednotlivých kusů masa a případně je v udírně přemisťuj, tak aby si měl všechno maso stejnoměrně vyuzeno.Já například boky, tučné maso udím kratší dobu, to samé lze udělat i s menšími kousky masa, člověk už to má za ta léta v oku.

Co se masa týče těžko soudit, nepíšeš o jaký druh masa jde, většinou jsou trochu tužší kousky boků v oblasti pupku (podbřížku),proto s nimi počítám pro další tepelnou úpravu (pečení).

Připojit reakci
   

Uzení masa


vlapro (8) - xxx.xxx.176.55 (?)
19.12.2011 21:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jednou jsem také nechal maso do rana ve vychladající udírně a to byla chyba. Maso bylo tuhé, oschlé. Od té doby vytahuju maso z teplé udírny.
Připojit reakci
      

Uzení masa


miroslav partl (12) - xxx.xxx.144.246 (?)
20.12.2011 17:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso vytahuji z udírny hned. Tři řeznictví mohou být tři jinak staří a tuzí čuníci. A maso udím ovocným dřevem (jabloň, třešeň a meruňka) i s kůrou a žádnou hořkost jsem já, ani další ochutnávači necítili. Nakonec dávám mokrou bukovou drť s jalovcem na ovonění.

Připojit reakci
   

Uzení masa


host - xxx.xxx.9.135 (?)
24.3.2017 17:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím vespolek.

Naložil jsem dnes pár kousků čuníka, někdy v úterý to půjde do láku, udit bych chtěl asi v pátek před Velikonocemi. Ve sklepě je 5 st. Dotaz zní, jestli nebude problém s teplotou. Zvažuju, že když by to mělo nějak zlobit, nastříknu to a vyudím dřív. Chápu, že nemáte věšteckou kouli, ale jen nějaký odhad - vydrží/nevydrží? Ty tři týdny není nic moc, ale kousky nejsou velké, mohlo by to stačit. Dík za názory.

Připojit reakci
      

Uzení masa


host - xxx.xxx.92.46 (?)
26.3.2017 16:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V příštím týdnů má být okolo 20 °C, pokud ve sklepě zůstane 5°C, maso je čerstvé a bude v láku, tak by neměl být problém.

Připojit reakci
      

Uzení masa


host - xxx.xxx.9.135 (?)
13.4.2017 15:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to vyuzené, bez závad. Maso je trochu tužší, což se dalo čekat při tak krátké době. Ve sklepě bylo na začátku naložení 5 st., pak kolem 6-7st. Při těch hicech před pár dny až 8 st. Nic závadného se neprojevilo ani na láku ani na mase. Soleno směsí 0,5 kg soli a lžíce pragandy.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tvrdá kůže na bůčku415.10.20192908
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20196005
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019113401
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20196735
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191136
Dehtování4625.8.201934368
Udírna dehtuje2625.8.201938014
Uzení masa5011.8.2019160200
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20195130
Uzení domácích klobás15928.7.2019512776
Kyselost po uzení1126.7.201927680
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920029
Generátor kouře3918.3.2019106108
Jake drevo2515.3.201927026
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20196437
Prvni moje uzeni2315.3.201924702
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019108148
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197786
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194094
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201848761
Udírny Thermowind722.11.20187432
Domácí klobásy6919.10.2018281343
Dmácí uzený sýr4622.8.2018264836
A až Z o uzení2053.8.2018549498
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018345857
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201837011
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201873312
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018172675
Lovecký a Turistický salám329.5.2018117639
Uzeni bucek6028.3.201883405
Špek1228.3.201855277
Plnička klobás143.2.201817231
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810740
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186198
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017129076
První klobásky5119.12.2017105217
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201748550
Průměr komínu k udírně22.8.20178382
Zateplení udírny816.7.201710542
Udene kuriatko47.6.20176839
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů