Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Uzení domácích klobás

   << Předchozí příspěvky | <...6, 7, 8, 9, 10...>   
                  

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.35.166 (?), 17.2.2013 0:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klobásky z posledního uzení. Dělal jsem 20 kilo.

Obrázky:

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
                     

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.47.69 (?), 17.2.2013 18:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vaše klobásky vypadají opravdu skvěle.Musím se také pochlubit.Doba uzení 12hodin na 50 stupňů.

Obrázky:

Připojit reakci
                        

Uzení domácích klobás


Pican (3) - xxx.xxx.47.69 (?), 17.2.2013 18:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě připojuji foto v řezu.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.92.226 (?), 27.2.2013 19:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zkoušel nekdo nadivat klobasky plnickou na jitrnice?zajima me jestli to ten nerezovy valec vydrzi.
Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.167.135 (?), 2.3.2013 15:33
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nevím jakou máte, ale s plničkama nebo mlýnkama s nástavci se to běžně dělá, plnivo není až tak tuhé, aby to strojek nevydržel.

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.57.169 (?), 15.8.2013 9:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Plnička na jitrnice není dobrá, pokud nemáte nějakou mechanickou.Klobásková směs je tužší než jaternicová a tak jen ručně to není dost dobře možné, myslím tím klasika-válec, dřevěný píst.Já plním mlýnkem na maso.Pozor.Bez šajby, bez nože!!! Jen šnek a nástavec z plastu na plnění střívek.Odpor hmoty, když má prolézt plnícím otvorem zatlačí šnek dozadu a tudíž ten pak krásně drží v mlýnku i bez šajby.Není tedy pravda, že šajba tam musí být, jako "ložisko",či jako uložení šneku.To jsem si také nejdřív myslel, ale klobásková hmota šla přes šajbu bez nože do plničky velmi ztěžka a navíc se to ještě jednou všechno pomlelo.milans13

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.0.146 (?), 15.9.2013 11:34
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím před 50 lety jsem začal pomáhat dědivi s výrobou klobás a salámu držel doma ovečku a prase klobásy perfektní a salámy visely na pudě od prosince a když jsme mu přišli na Jozefa gratulovat salam byl jak uherák minulý týden jsem si pořídil novou dvourychlostní narážečku na 3 litry vypada velmi dobře děda dělal řemeslo do 81 let a babka za pár korun narážečku prodala začínáme se k tomu vracet chci to naučit děti a vnoučata letní kuchyn na zabíječky postavena chlév taky už se pomalu zaplnuje a pole osety vojtěškou vysadíme stare odrudy ovoce na mezích

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.13.21 (?), 29.9.2013 9:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň, dovolil by som si vrátiť sa k podstate tejto témy a napísať svoje skúsenosti s údením. Dlhé roky až desaťročia údime klobásky zásadne "studeným " dymom. To znamená, že máme drevenú údiareň a dym do nej je privádzaný cca 2,5 m dlhým dymovodom z ohniska, ktoré je umiestnené mimo udiarne. Údime suchým drevom ovocných stromov / jabloň, čerešňa / a prípadne bukom. Ak sa mi podarí v lese nájsť suchý borievkový kmienok, tak pred ukončením údenia priložím pár konárokov. Ale toto nie je podmienka... U nás sa klobásky robia len v období od konca októbra do konca marca. Samotné údenie trvá 2 dni a to cca 10 - 12 hod každý deň, potom jedeň prestávka a ešte jeden deň cca 5 hod. Klobásky jak pred údením tak počas neho sú v udiarni vonku a prospieva im, ak v tomto čase aj premrznú... Ak je po skončení údenia vonku mrazivo, nechávam klobásky vonku v udiarni ako dlho to len ide.

Na budúci rok zvažujem spraviť drevenú rozoberateľnú údiareň ale opäť s ohniskom mimo nej. Zásadne!yes

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


j3david (16) - xxx.xxx.51.179 (?), 1.10.2013 15:29
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, dovolil bych si malý dotaz. Píšete "borievkový kmienok". Přestože žiju na pomezí u Slovenských hranic, přece jenom toto neznám. To jsou větvičky z borůvek (čučorietok)? Nebo jalovec? Nebo co?

Děkuji

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.14.148 (?), 3.10.2013 12:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň, je to ten Vami spomínaný jalovec... smiley

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...6, 7, 8, 9, 10...>   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů