Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení domácích klobás

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Cital som v zahranicnych diskusiach, ze hned..., host, 15.1.2019
Postupů je jak je vidět mnoho.Já bych tř..., vyslouzil, 31.8.2018
Postupů je jak je vidět mnoho.Já bych třeba ..., host, 31.8.2018
Z uvařeného vychladlého láku odeberu sád..., vyslouzil, 30.8.2018
Dobrý den, klobásy zavařuji tak, ..., host, 30.8.2018
   << Předchozí příspěvky | <...6, 7, 8, 9, 10...> | Zobrazit celou diskuzi   
         

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.216.103 (?)
27.11.2012 23:53, počet návštěv: 446260
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nezlobte se na mne, ale máte je dost vysušené. Takovéto klobásy nemůžete nechat delší dobu na obyčejném vzduchu, po chvíli budou jako troud. Teda pokud je rychle nesnítewink

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
            

Uzení domácích klobás


miroslav partl (12) - xxx.xxx.35.166 (?)
28.11.2012 19:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klobásy jsem dělal v sobotu poprvé. 6 hodin na 60 stupňů a 1 hodinu na 70 stupňů a výsledek byl ecxelentní (dle názoru několika mlsných jazýčků).

Připojit reakci
            

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.226.182 (?)
29.11.2012 18:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejsou to silné klobásy ale cigáro.Fotka je z doby mého prvního uzení.Střevo bylo Cutisin.Už používám vepřová zdíraná střeva kalibr 28-30.Za Váš názor se nezlobím.Jako troud nikdy nebudou, zavakuuji a zamrazím.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
               

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.226.182 (?)
29.11.2012 18:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Fotka klobás z posledního uzení.

Obrázky:

Připojit reakci
                  

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.35.166 (?)
17.2.2013 0:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klobásky z posledního uzení. Dělal jsem 20 kilo.

Obrázky:

Připojit reakci
                     

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.47.69 (?)
17.2.2013 18:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vaše klobásky vypadají opravdu skvěle.Musím se také pochlubit.Doba uzení 12hodin na 50 stupňů.

Obrázky:

Připojit reakci
                        

Uzení domácích klobás


Pican (3) - xxx.xxx.47.69 (?)
17.2.2013 18:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě připojuji foto v řezu.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.92.226 (?)
27.2.2013 19:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zkoušel nekdo nadivat klobasky plnickou na jitrnice?zajima me jestli to ten nerezovy valec vydrzi.
Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.167.135 (?)
2.3.2013 15:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nevím jakou máte, ale s plničkama nebo mlýnkama s nástavci se to běžně dělá, plnivo není až tak tuhé, aby to strojek nevydržel.

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.57.169 (?)
15.8.2013 9:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Plnička na jitrnice není dobrá, pokud nemáte nějakou mechanickou.Klobásková směs je tužší než jaternicová a tak jen ručně to není dost dobře možné, myslím tím klasika-válec, dřevěný píst.Já plním mlýnkem na maso.Pozor.Bez šajby, bez nože!!! Jen šnek a nástavec z plastu na plnění střívek.Odpor hmoty, když má prolézt plnícím otvorem zatlačí šnek dozadu a tudíž ten pak krásně drží v mlýnku i bez šajby.Není tedy pravda, že šajba tam musí být, jako "ložisko",či jako uložení šneku.To jsem si také nejdřív myslel, ale klobásková hmota šla přes šajbu bez nože do plničky velmi ztěžka a navíc se to ještě jednou všechno pomlelo.milans13

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...6, 7, 8, 9, 10...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3918.3.201985497
Uzení masa studeným kouřem718.3.201912199
Dehtování4418.3.201921086
Jake drevo2615.3.201920260
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20191979
Prvni moje uzeni2315.3.201918284
Uzení masa496.3.2019143669
Udírna dehtuje221.3.201928262
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201998241
Uzení Zadní Hovězí74.2.20193506
Uzení domácích klobás15115.1.2019469501
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191959
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181266
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201835557
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182675
Udírny Thermowind722.11.20183955
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201898627
Domácí klobásy6919.10.2018262693
Dmácí uzený sýr4622.8.2018247128
A až Z o uzení2053.8.2018499068
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018321008
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201831096
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201864765
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018157250
Lovecký a Turistický salám329.5.2018109012
Uzeni bucek6028.3.201868882
Špek1228.3.201849073
Plnička klobás143.2.201813279
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187815
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184551
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017118490
První klobásky5119.12.201793562
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742764
Průměr komínu k udírně22.8.20176731
Zateplení udírny816.7.20178076
Udene kuriatko47.6.20175490
Uzený kapr3129.5.2017126992
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730662
Drobící se se uzené maso47.3.20174804
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713176
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů