Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení domácích klobás

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Cital som v zahranicnych diskusiach, ze hned..., host, 15.1.2019
Postupů je jak je vidět mnoho.Já bych tř..., vyslouzil, 31.8.2018
Postupů je jak je vidět mnoho.Já bych třeba ..., host, 31.8.2018
Z uvařeného vychladlého láku odeberu sád..., vyslouzil, 30.8.2018
Dobrý den, klobásy zavařuji tak, ..., host, 30.8.2018
   << Předchozí příspěvky | <...6, 7, 8, 9, 10...> | Zobrazit celou diskuzi   
         

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.216.103 (?)
27.11.2012 23:53, počet návštěv: 462279
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nezlobte se na mne, ale máte je dost vysušené. Takovéto klobásy nemůžete nechat delší dobu na obyčejném vzduchu, po chvíli budou jako troud. Teda pokud je rychle nesnítewink

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
            

Uzení domácích klobás


miroslav partl (12) - xxx.xxx.35.166 (?)
28.11.2012 19:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klobásy jsem dělal v sobotu poprvé. 6 hodin na 60 stupňů a 1 hodinu na 70 stupňů a výsledek byl ecxelentní (dle názoru několika mlsných jazýčků).

Připojit reakci
            

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.226.182 (?)
29.11.2012 18:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejsou to silné klobásy ale cigáro.Fotka je z doby mého prvního uzení.Střevo bylo Cutisin.Už používám vepřová zdíraná střeva kalibr 28-30.Za Váš názor se nezlobím.Jako troud nikdy nebudou, zavakuuji a zamrazím.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
               

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.226.182 (?)
29.11.2012 18:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Fotka klobás z posledního uzení.

Obrázky:

Připojit reakci
                  

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.35.166 (?)
17.2.2013 0:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klobásky z posledního uzení. Dělal jsem 20 kilo.

Obrázky:

Připojit reakci
                     

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.47.69 (?)
17.2.2013 18:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vaše klobásky vypadají opravdu skvěle.Musím se také pochlubit.Doba uzení 12hodin na 50 stupňů.

Obrázky:

Připojit reakci
                        

Uzení domácích klobás


Pican (3) - xxx.xxx.47.69 (?)
17.2.2013 18:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě připojuji foto v řezu.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.92.226 (?)
27.2.2013 19:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zkoušel nekdo nadivat klobasky plnickou na jitrnice?zajima me jestli to ten nerezovy valec vydrzi.
Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.167.135 (?)
2.3.2013 15:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nevím jakou máte, ale s plničkama nebo mlýnkama s nástavci se to běžně dělá, plnivo není až tak tuhé, aby to strojek nevydržel.

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.57.169 (?)
15.8.2013 9:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Plnička na jitrnice není dobrá, pokud nemáte nějakou mechanickou.Klobásková směs je tužší než jaternicová a tak jen ručně to není dost dobře možné, myslím tím klasika-válec, dřevěný píst.Já plním mlýnkem na maso.Pozor.Bez šajby, bez nože!!! Jen šnek a nástavec z plastu na plnění střívek.Odpor hmoty, když má prolézt plnícím otvorem zatlačí šnek dozadu a tudíž ten pak krásně drží v mlýnku i bez šajby.Není tedy pravda, že šajba tam musí být, jako "ložisko",či jako uložení šneku.To jsem si také nejdřív myslel, ale klobásková hmota šla přes šajbu bez nože do plničky velmi ztěžka a navíc se to ještě jednou všechno pomlelo.milans13

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...6, 7, 8, 9, 10...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield316.6.2019540
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201917417
Generátor kouře3918.3.201995684
Dehtování4418.3.201926340
Jake drevo2615.3.201923158
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20194040
Prvni moje uzeni2315.3.201920843
Uzení masa496.3.2019150076
Udírna dehtuje221.3.201931929
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019102383
Uzení Zadní Hovězí74.2.20195344
Uzení domácích klobás15115.1.2019485520
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192784
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181837
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201840676
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183652
Udírny Thermowind722.11.20185793
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018103645
Domácí klobásy6919.10.2018269697
Dmácí uzený sýr4622.8.2018254579
A až Z o uzení2053.8.2018519508
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018331136
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201833455
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201867971
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018163162
Lovecký a Turistický salám329.5.2018112483
Uzeni bucek6028.3.201874124
Špek1228.3.201851619
Plnička klobás143.2.201814741
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188970
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185247
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017122285
První klobásky5119.12.201797902
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201745060
Průměr komínu k udírně22.8.20177385
Zateplení udírny816.7.20178997
Udene kuriatko47.6.20176030
Uzený kapr3129.5.2017130411
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201732480
Drobící se se uzené maso47.3.20175203
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů