Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení domácích klobás

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Cital som v zahranicnych diskusiach, ze hned..., host, 15.1.2019
Postupů je jak je vidět mnoho.Já bych tř..., vyslouzil, 31.8.2018
Postupů je jak je vidět mnoho.Já bych třeba ..., host, 31.8.2018
Z uvařeného vychladlého láku odeberu sád..., vyslouzil, 30.8.2018
Dobrý den, klobásy zavařuji tak, ..., host, 30.8.2018
   << Předchozí příspěvky | <...6, 7, 8, 9, 10...> | Zobrazit celou diskuzi   
         

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.216.103 (?)
27.11.2012 23:53, počet návštěv: 430382
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nezlobte se na mne, ale máte je dost vysušené. Takovéto klobásy nemůžete nechat delší dobu na obyčejném vzduchu, po chvíli budou jako troud. Teda pokud je rychle nesnítewink

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
            

Uzení domácích klobás


miroslav partl (12) - xxx.xxx.35.166 (?)
28.11.2012 19:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klobásy jsem dělal v sobotu poprvé. 6 hodin na 60 stupňů a 1 hodinu na 70 stupňů a výsledek byl ecxelentní (dle názoru několika mlsných jazýčků).

Připojit reakci
            

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.226.182 (?)
29.11.2012 18:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejsou to silné klobásy ale cigáro.Fotka je z doby mého prvního uzení.Střevo bylo Cutisin.Už používám vepřová zdíraná střeva kalibr 28-30.Za Váš názor se nezlobím.Jako troud nikdy nebudou, zavakuuji a zamrazím.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
               

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.226.182 (?)
29.11.2012 18:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Fotka klobás z posledního uzení.

Obrázky:

Připojit reakci
                  

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.35.166 (?)
17.2.2013 0:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klobásky z posledního uzení. Dělal jsem 20 kilo.

Obrázky:

Připojit reakci
                     

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.47.69 (?)
17.2.2013 18:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vaše klobásky vypadají opravdu skvěle.Musím se také pochlubit.Doba uzení 12hodin na 50 stupňů.

Obrázky:

Připojit reakci
                        

Uzení domácích klobás


Pican (3) - xxx.xxx.47.69 (?)
17.2.2013 18:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě připojuji foto v řezu.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.92.226 (?)
27.2.2013 19:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zkoušel nekdo nadivat klobasky plnickou na jitrnice?zajima me jestli to ten nerezovy valec vydrzi.
Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.167.135 (?)
2.3.2013 15:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nevím jakou máte, ale s plničkama nebo mlýnkama s nástavci se to běžně dělá, plnivo není až tak tuhé, aby to strojek nevydržel.

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.57.169 (?)
15.8.2013 9:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Plnička na jitrnice není dobrá, pokud nemáte nějakou mechanickou.Klobásková směs je tužší než jaternicová a tak jen ručně to není dost dobře možné, myslím tím klasika-válec, dřevěný píst.Já plním mlýnkem na maso.Pozor.Bez šajby, bez nože!!! Jen šnek a nástavec z plastu na plnění střívek.Odpor hmoty, když má prolézt plnícím otvorem zatlačí šnek dozadu a tudíž ten pak krásně drží v mlýnku i bez šajby.Není tedy pravda, že šajba tam musí být, jako "ložisko",či jako uložení šneku.To jsem si také nejdřív myslel, ale klobásková hmota šla přes šajbu bez nože do plničky velmi ztěžka a navíc se to ještě jednou všechno pomlelo.milans13

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...6, 7, 8, 9, 10...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa4620.1.2019134582
Uzení domácích klobás15115.1.2019453623
Udírna dehtuje197.1.201924335
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.2019966
Tvrdá kůže na bůčku327.12.2018614
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201830498
Dehtování428.12.201816783
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20181843
Udírny Thermowind722.11.20182757
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201893493
Uzení Zadní Hovězí420.11.20181920
Domácí klobásy6919.10.2018255647
Dmácí uzený sýr4622.8.2018240577
A až Z o uzení2053.8.2018482416
Jake drevo1430.7.201817121
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018308983
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201828676
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201861788
Generátor kouře349.5.201876577
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018150301
Lovecký a Turistický salám329.5.2018105318
Uzeni bucek6028.3.201863701
Špek1228.3.201846674
Plnička klobás143.2.201811664
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20186670
Odkůrování polínek na uzení56.1.20183899
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017114571
První klobásky5119.12.201789512
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201740916
Průměr komínu k udírně22.8.20176181
Zateplení udírny816.7.20177169
Udene kuriatko47.6.20174998
Uzený kapr3129.5.2017124228
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201729028
Prvni moje uzeni2111.3.201716373
Drobící se se uzené maso47.3.20174406
Uzení masa studeným kouřem25.3.201710617
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201711992
Fuet164.1.201743892
Dymbox825.11.201615676
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů