Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení domácích klobás

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Cital som v zahranicnych diskusiach, ze hned..., host, 15.1.2019
Postupů je jak je vidět mnoho.Já bych tř..., vyslouzil, 31.8.2018
Postupů je jak je vidět mnoho.Já bych třeba ..., host, 31.8.2018
Z uvařeného vychladlého láku odeberu sád..., vyslouzil, 30.8.2018
Dobrý den, klobásy zavařuji tak, ..., host, 30.8.2018
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
      

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.255.5 (?)
28.9.2015 9:56, počet návštěv: 301168
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. 

O víkendu jsem také dělal klobásy. Uvnitř nadherné šťavnaté měkoučké a střívko(vnější kraj tuhý), udím s topeništěm cca 1,8m od udírny. topím na 50 - 60°C a to cca 24 hod. Klobásy jsem vkládal do vyhřáte udírny. Topím i přes noc a teploty mi neklesne pod 30°C prřes noc.Jinak se snažím uhlídat těch 50 - 60°C.  Myslím že teplota je optimalní ale výsledek nepotěšujíci kvůli tvrdosti slupky. Nepomohl by mi někdo jak vyřešit můj problém? 

Další dotaz bude směřovat k teploměru. Zda ho nemém špatně umístěný? Je ve dvířkách cca v pulce udícího boxu, ale klobásky jsou nad urovní teploměru. Teploměr je stonkový a délka stonku v udírně cca 10cm za dvířky. Co používáte vy na měření teploty? Nebo umístit teploměr jinam?

Předem moc děkuji za odpověď Pavel

Koci22@seznam.cz

Obrázky:
moje udírna
moje udírna
Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
         

Uzení domácích klobás


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
28.9.2015 14:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkuste střeva před plněním namočit na 24 hodin do vody. Teploměr je, myslím, umístěn dobře. Já ho nemám ve dvířkách nýbrž ve stěně, ale to je asi jedno.

Připojit reakci
         

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.115.36 (?)
2.10.2015 8:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň

nuž osobne si myslím, že namáčať črievko pred plnením klobáskovej zmesy na 24 hod je úplne zbytočné, nakoľko je to samo o sebe tak vláčny materiál, že viac vody neabsorbuje než môže... toto asi nebude podstata problemu.

Připojit reakci
            

Uzení domácích klobás


vyslouzil (563) - xxx.xxx.15.90 (?)
2.10.2015 9:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nu, střevo je obvykle nasolené. A když popřemýšlíte o osmotické aktivitě soli, možná s tou nemožností absorbovat víc vody to nebude až tak jednoznačné.

Připojit reakci
               

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.115.36 (?)
3.10.2015 8:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

S Vašimi názormi polemizovať nebudem a považujem ich za správne, ale toto nebude mať zásadný vplyv na vyriešenie problemu. Ten je podla mňa v spôsobe udenia..

Připojit reakci
   

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.213.215 (?)
29.6.2012 14:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak jen pár postřehů udit by se měli na 70 stupňů a 6-7 hodin. a ochlazovat se nemusí a velice důležité je nechat klobásku odstát... no a pak by měli být dobré. PS: opatrně s vodou co se přidává do masa... míň je líp

Připojit reakci
      

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.34.165 (?)
11.9.2012 12:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za dobré rady, chystám se tento víkend udit tak je budu potřebovat, uzení zdar!

Připojit reakci
      

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.111.8 (?)
29.9.2015 9:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přesně tak, naražené klobásky nechat přes noc v chladnější místnosti odstát.Ráno vložit do dobře vyhřáté a vysušené udírny.Také udím na 60-70C po dobu 5-7hod.24 hod. i při teplotě 50-60C se mi zdá trochu moc.Teploměr dát do středu uzených výrobků.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
   

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.227.2 (?)
11.9.2012 15:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chce to udit svestkou bez kury, jinak maso horkne, mimo jine a vzdy tak dve sucha polinka a treti mokre, z kyble s vodou.Jen suche drevo, tj.spatne, pak maso je vysusene, atd.

Připojit reakci
      

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.226.182 (?)
11.9.2012 17:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Každý má svůj postup, já např.udím bukem a olší bez kůry.Vysuším udírnu, snížím teplotu na 80C a vložím klobásy na 45 min.aby oschly.Poté udržuji teplotu na 60-70C cca 6-7hod.Klobásy i maso jsou vždy výborné.rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield316.6.2019540
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201917417
Generátor kouře3918.3.201995684
Dehtování4418.3.201926340
Jake drevo2615.3.201923158
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20194040
Prvni moje uzeni2315.3.201920843
Uzení masa496.3.2019150076
Udírna dehtuje221.3.201931929
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019102383
Uzení Zadní Hovězí74.2.20195344
Uzení domácích klobás15115.1.2019485519
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192784
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181837
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201840676
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183652
Udírny Thermowind722.11.20185793
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018103645
Domácí klobásy6919.10.2018269697
Dmácí uzený sýr4622.8.2018254579
A až Z o uzení2053.8.2018519507
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018331136
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201833455
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201867971
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018163162
Lovecký a Turistický salám329.5.2018112483
Uzeni bucek6028.3.201874124
Špek1228.3.201851618
Plnička klobás143.2.201814741
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188970
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185247
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017122285
První klobásky5119.12.201797902
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201745060
Průměr komínu k udírně22.8.20177385
Zateplení udírny816.7.20178997
Udene kuriatko47.6.20176030
Uzený kapr3129.5.2017130411
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201732480
Drobící se se uzené maso47.3.20175203
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů