Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení domácích klobás

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Cital som v zahranicnych diskusiach, ze hned..., host, 15.1.2019
Postupů je jak je vidět mnoho.Já bych tř..., vyslouzil, 31.8.2018
Postupů je jak je vidět mnoho.Já bych třeba ..., host, 31.8.2018
Z uvařeného vychladlého láku odeberu sád..., vyslouzil, 30.8.2018
Dobrý den, klobásy zavařuji tak, ..., host, 30.8.2018
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
                        

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.21.233 (?)
10.12.2015 13:20, počet návštěv: 280642
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň

Mám problém s klobáskami. Keď ich beriem z udiarne tak sú v poriadku ako majú byť. Tak za dva dni sa prudko zosuší črievko a oddelí sa od náplne. Asi po týždni náplň pri krájaní vypadne z črievkaUž sa mi to stalo 2x a neviem kde robím chybu.

Ďakujem

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.19.41 (?)
9.4.2016 17:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stalo se mi to jednou taky, poté, co jsem střívka co zbyly, po rozmočení opět nasolil a dal na mrazák.. Chyba, rozmočený už vyhodit, skladovat max v lednici, nejlépe spíž...

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


vyslouzil (563) - xxx.xxx.67.66 (?)
11.4.2016 22:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nemyslím si, že by zmražená střeva byla příčinou problému. Spíš přídavek velkého množství vody do díla, málo promíchaná spojka, vysoká teplota uzení, atd. Střevo nemá na výsledek velký vliv. Stalo se mi, že jsem měl nekvalitní střeva - při uzení byly na klobásách ve střevech velké díry nebo se střevo rozmotalo, otevřelo na konci a vůbec nic se nestalo, klobásy se vyudily v pohodě.

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.6.242 (?)
15.1.2019 15:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cital som v zahranicnych diskusiach, ze hned po vyudeni, aste teple, ochladit v studenej vode a to eliminuje tento problem.

Připojit reakci
                     

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.12.14 (?)
11.12.2015 8:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dovolim si poopraviť ale aj podporiť prispevok 74214...pri vyšších teplotách aj podľa mňa črievko dym prepusti, za horšie považujem že pri vysokých teplotách udenia zoschmne celá povrchová vrstva klobásky, ktoré potom budia dojem že sú varené. Práve som dostal pár takýchto klobás "na ochutnanie" a na prvý pohľad vyzerajú akoby ste ich z horúcej vody vybrali. Chuťovo sú dobré, ale štruktúrov mi pripomínajú varené klobásky. O ich trvanlivosti si nebudem robiť ilúzie.

Připojit reakci
                        

Uzení domácích klobás


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
11.12.2015 21:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chuťovo sú dobré, ale štruktúrov mi pripomínajú varené klobásky.

.Já tedy vařené klobásy od nevařených podle struktury nepoznám. Uvařením se může změnit teplota, tvrdost, šťavnatost, možná i chuť. Ale mozaika zůstává stejná.   Taky nerozumím výrazu, že "zoschmne povrchová vrstva".

Připojit reakci
            

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.18.90 (?)
5.11.2012 22:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Aby klobásy v udírně nevysychaly, dávám do udírny nerezovou misku s vodou, která se po dobu uzení odpařuje.

Připojit reakci
      

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.149.124 (?)
19.2.2016 20:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podle meho nazoru je blbost klobasky po vyuzeni prudce ochladit!!! Nechavam je at schladnou postupne a nemam problem

Připojit reakci
      

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.24.32 (?)
30.7.2016 0:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zkuste to tak jak pisete osusit, pak studenym az maji barvu a to je vse! Zadna pasterizace ani chlazeni vodou. Klobasy lze jist jiz po trech dnech, kdy probehne potrebna fermentace.Samozrejme za tyden budou lepsi a za mesic jeste lepsi! A nebojte se vynechat spojku(prát) pri tomto zpusobu k nicemu.
Připojit reakci
   

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.96.4 (?)
24.10.2011 9:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, narazil jsem dneska na Váš příspěvek ohledně uzení kolbás: Plně souhlasím s názorem, že schlazování vodou asi vede k těm Vašim potížím s hrupavostí střeva, osobně jsem také tak postupoval ale výsledek byl jako ten Váš a tak jsem od toho upustil aje to v pořádku. Ten Váš postup při uzení je celkem v pořádku.Každý ale udí trochu jinak jak jste správně podotkl.Já když chci klobásy tak zvané trvalé tak vyhřeji udírnu na 80 a pak tam dám materiál a nechm to spadnout (teplotu) po 30min. na 40 stupnů a za 2hod.to stáhnu na 25-30 a udím teda tak24-36hod. podle velikosti klobás.Potom stačí klobásky pověsit někam do sucha a zajistit aby to tam pořád luftovalo a garantuji Vám, že když si je vezmete v létě na dovku tak i bez lednice Vám vydrží.  a maximálně bude na povrchu trochu plísně ale to ta zdravá jako na uheráku nebo čabajce.Druhý způsob který používám je, že vyhřeji udírnu na 80stupnňů a vložím klobásy(které ale před tím nechám aspoň 1den vyvěšené) po30min. ztahuji teplotu na 55-60stupňů a udím 6-8hod zase podle velikosti klobás, myslím že optimální velikost je tak délka při nabíjení 40cm(pro jeden pár) vaha je asi 15dkg.jedna nožka.Potom je pověsím vychladnout a oschnout a je to.V žádném případě nenechávat vychladnout v udírně!!!Druhý způsob používám při dom. zabíjačce.Správný domací klobás má být na povrch trochu jako vrásčitý né hladký.  Ať se daří všem domácím uzenářům.Pomalu se vracíme k tradici našich předků protože ty výrobky co prodávají se fakt dají jíst jen z velkým sebezapřením.Hubert

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield316.6.2019540
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201917417
Generátor kouře3918.3.201995684
Dehtování4418.3.201926340
Jake drevo2615.3.201923158
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20194040
Prvni moje uzeni2315.3.201920843
Uzení masa496.3.2019150076
Udírna dehtuje221.3.201931929
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019102383
Uzení Zadní Hovězí74.2.20195344
Uzení domácích klobás15115.1.2019485517
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192784
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181837
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201840675
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183652
Udírny Thermowind722.11.20185793
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018103645
Domácí klobásy6919.10.2018269697
Dmácí uzený sýr4622.8.2018254576
A až Z o uzení2053.8.2018519507
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018331136
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201833455
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201867971
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018163162
Lovecký a Turistický salám329.5.2018112483
Uzeni bucek6028.3.201874124
Špek1228.3.201851618
Plnička klobás143.2.201814741
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188970
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185247
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017122285
První klobásky5119.12.201797902
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201745060
Průměr komínu k udírně22.8.20177385
Zateplení udírny816.7.20178997
Udene kuriatko47.6.20176030
Uzený kapr3129.5.2017130410
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201732480
Drobící se se uzené maso47.3.20175203
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů