Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení domácích klobás

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Cital som v zahranicnych diskusiach, ze hned..., host, 15.1.2019
Postupů je jak je vidět mnoho.Já bych tř..., vyslouzil, 31.8.2018
Postupů je jak je vidět mnoho.Já bych třeba ..., host, 31.8.2018
Z uvařeného vychladlého láku odeberu sád..., vyslouzil, 30.8.2018
Dobrý den, klobásy zavařuji tak, ..., host, 30.8.2018
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.0.146 (?)
3.8.2014 22:05, počet návštěv: 358513
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím chci si koupit profi mlynek na maso a líbila bi se mi nějaká řezná deska s otvory 10 až 16 mm na namletí časti masa na klobásy jako mozajku jakou mate zkušenost a do jaké velikosti by jste šli vy

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
                           

Uzení domácích klobás


vyslouzil (563) - xxx.xxx.92.38 (?)
4.8.2014 10:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám mlýnek ruční, průměr šajby 11 cm. Největší otvory asi 10 mm. Mozaika tak akorát, jen musí být dobře nabroušeno a maso co nejvíc studené. Jinak se bez ohledu na velikost otvorů dílo rozmatlá.

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.218.45 (?)
20.4.2014 18:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zavařování masa
Vepřové pečené maso, paštiku nebo třeba jitrnicový prejt a uzené maso jsme zavařovali do sklenic 0,7l (nebo 0,3l) pod víčko s červenou gumičkou 2 hodiny - počítané od té doby, co voda v zavařovacím hrnci nebo brutaru měla 95°C a více (v pohodě se blížíme ke 100°C), pak se musí trochu ubrat na varu, aby to nebylo moc zprudka. Po 2 hodinách zavařování vypneme sporák nebo zavčas přestaneme přikládat do kamen a necháme chvíli být a pak opatrně vyndáme a pokládáme dnem vzhůru (na nějakou utěrku) a necháme do druhého dne otočené. Prstem poklepu na víčko a dle zvuku rozpoznám, že dobře drží (i u kompotu). Takto zavařené maso nám ve špajzu vydrželo v pohodě 1 rok nebo déle (většinou se do zabijačky snědlo). Jednou jsem zkusila zavařit i jitrnici - samozřejmě praskla a byla tam mini vyteklá jitrnička.

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.14.199 (?)
22.4.2014 13:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte recht. Fuguje to tak přesně. Dáváme do sklenice kůži, pokud tam není, aby se udělal rosol. Dokud je pevný, je vše ok. Když začne řidnout, sklenice musí do spotřeby.

Připojit reakci
                        

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.84.52 (?)
30.8.2018 11:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

klobásy zavařuji tak, že den předem uvařím vepřové kůže. Z uvařeného vychladlého láku odeberu sádlo a lákem zaleju kobásy do 1/2-3/4 sklenice. Poté zavařuji 2hod. na 80°C. Nedávno jsem našel zastrčenou sklenici klobás cca 2roky starou. Po otevření byly stejně kvalitní jako pár dní po zavaření. Do vývaru z vepř.kůží zavařuji proto, protože vývar natáhne minimum chutě z klobás oproti vodě. Klobásy když ohřívám, tak je ohřívám i vtom láku. Radek

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


vyslouzil (563) - xxx.xxx.11.85 (?)
30.8.2018 16:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z uvařeného vychladlého láku odeberu sádlo a lákem zaleju kobásy

Vychladlý vývar z kůží je ale tuhý, tím se zalévat moc nedá.

Nicméně je to pozoruhodný postup. Ten jste vymyslel nebo někde vyčetl? Sám jsem o něčem podobném přemýšlel v případě zavařování uzeného masa - to zalévám až po vrch, zatímco klobásy jen s trochou vody na dně sklenice. Každopádně je to zajímavé, už proto, že vývar z kůží vylepší chuť jakékoli masné potraviny.
Pak ještě mám pár otázek:
Není 80st na maso málo?
Nezkazily se Vám někdy klobásy kvůli nízké teplotě?
Nepřemýšlel jste o vyšší teplotě a kratším čase?
Nejsou klobásy po tak dlouhé době zavaření příliš měkké?
Nezkoušel jste je zavařit krátce, ale 2x po 48 hodinách?
Jak dlouho pak klobásy ve sklenicích skladujete?

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.84.190 (?)
31.8.2018 7:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Postupů je jak je vidět mnoho.Já bych třeba z těch kůží ani ten tuk neodstraňoval, klobásy jsem zalíval jen trochou vody(vývarem),dájí se zalít jak vidíme do 3/4.Dají se jen zaudit a pak vařit 100 stup.Nebo jinak vyuzené 80 st.Každý se máme jinak rádi.Můj tchán kdysi jedl plechovku klobás asi 7 letou.To já nemusím.Zapoměl jsem dodat, že přežil.V současné době, když něco vyrobím, tak dávám do mrazáku(použ.lečo, gril,polívka).Když studeným kouřem, tak sklep.Je tam sucho, málý průvan a teplota přiměřená.Je to nezdravé, tak se snažím se podělit.

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
31.8.2018 11:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Postupů je jak je vidět mnoho.Já bych třeba z těch kůží ani ten tuk neodstraňoval,...

Jistě, i když zaleju klobásy trochou vody, po zavaření je beztak na hladině vrstvička tuku z klobás. Na druhé straně v tuku se rozpouštějí aromatické látky a je možné, že při zavaření do mastnější polévky by do láku přešla větší část vůně klobás než do pouhé vody. Ale to je jen úvaha.

   Já z každého vývaru po vychladnutí tuk seberu. S výhodou ho použiju třeba do paštiky, navíc s odtučněným vývarem se líp pracuje (např. dýl vydrží v mrazáku).

Připojit reakci
                  

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.74.214 (?)
8.12.2015 5:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nechcem robiť chytreho, ale keď čítam teploty, to už pomaly varíte a nie udite. Nad 30 st sa crevko zatiahne a nepustí dym do hĺbky. Ja udim na studeno, do 20 st 2-5 dní a klobásy sú super. Keď sa nestihnú pojest vydržia veeelmi dlho
Připojit reakci
                     

Uzení domácích klobás


vyslouzil (563) - xxx.xxx.15.90 (?)
8.12.2015 8:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nad 30 st sa crevko zatiahne a nepustí dym do hĺbky

Věřte tomu, že pustí

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3918.3.201985496
Uzení masa studeným kouřem718.3.201912198
Dehtování4418.3.201921086
Jake drevo2615.3.201920260
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20191979
Prvni moje uzeni2315.3.201918284
Uzení masa496.3.2019143667
Udírna dehtuje221.3.201928262
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201998241
Uzení Zadní Hovězí74.2.20193506
Uzení domácích klobás15115.1.2019469495
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191959
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181266
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201835554
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182675
Udírny Thermowind722.11.20183955
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201898627
Domácí klobásy6919.10.2018262692
Dmácí uzený sýr4622.8.2018247127
A až Z o uzení2053.8.2018499067
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018320998
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201831096
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201864765
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018157249
Lovecký a Turistický salám329.5.2018109012
Uzeni bucek6028.3.201868882
Špek1228.3.201849072
Plnička klobás143.2.201813279
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187815
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184551
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017118490
První klobásky5119.12.201793562
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742764
Průměr komínu k udírně22.8.20176731
Zateplení udírny816.7.20178076
Udene kuriatko47.6.20175490
Uzený kapr3129.5.2017126992
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730662
Drobící se se uzené maso47.3.20174804
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713176
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů