Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Uzení domácích klobás

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.140.9 (?)
30.6.2020 22:43

Děláš záslužnou práci! Tak ať se Ti daří naučit vnoučata všemu, o čem většině dnešních mladých nemá ani tušení, co se dobrého a hlavně zdravého jídla týče!

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | <...11, 12, 13, 14, 15...>   
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.72.149 (?), 17.12.2013 21:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

My jsme zdědili udírnu na půdě- staré stavení, udírna je zděná, odvod mám do komína. Udím velmi lehkým kouřem a po každém udění, cca 6-8hod. udírnu otevřu a místo dvířek nasadím rám se svařovanou sítí a nechám do druhého dne, někdy i déle větrat. Pak zase přiudím a zase tak dokud to není hotové. Udím bukovou štěpkou(suchou). Velmi dobře se takto udí když je vysoký tlak, nízká vlhost vzduchu- v noci tak -5 a ve dne na tom moc nezáleží.

FO

Připojit reakci   
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.4.86 (?), 18.12.2013 12:52
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak tu murovanú udiareň na povale vám v dobrom závidím smiley to musí byť radosť ! Ono málokto si to uvedomuje, ale dobré vyudenie je veľmi dôležité a na druhej strane sa dajú aj dobré klobásky zlým vyudením totálne pokaziť... a hlavne sa nikam neponáhľať... všetko chce svoj čas wink

RS

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.4.86 (?), 18.12.2013 14:20
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na priloženom obrázku chcem ukázať, ako sa vedia klobásky zmeniť resp dozrievať po vyúdení. Väčší, neprekrojený pár, je donesený z vychladnutej udiarne, kde bol ešte 3 dni po dokončení údenia. Menší, prekrojený, pár klobások bol po skončení údenia vonku ešte 2 dni a približne niečo cez jeden deň  je v miestnosti / špajzi / pri cca 10 - 12 st tepla.  Oba páry klobás nie sú utierané ani inak čistené... Sú priamo z udiarne.

RS

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.72.149 (?), 18.12.2013 16:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hlavně nemusím k udírně přivázat psa, aby ji spoluobčané nevykradli.

FO

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.140.9 (?), 30.6.2020 22:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děláš záslužnou práci! Tak ať se Ti daří naučit vnoučata všemu, o čem většině dnešních mladých nemá ani tušení, co se dobrého a hlavně zdravého jídla týče!

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.174.75 (?), 29.9.2016 2:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Presne tak

Připojit reakci
                        

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.255.5 (?), 1.10.2015 6:54
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nádherné červené klobásky. Ja je mám zatím pokaždé černější a nevím co mi to zpusobuje? topím na 50°C a mín přes 20 hod. Topenište 1,8 m daleko. Topím vyschlou břízou bez kury. Nemohl by to byt problem.

Obrázky:
Klobasy po měsíci sušení
Klobasy po měsíci sušení
Připojit reakci
                        

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.255.5 (?), 3.10.2015 19:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Fakt nádherné klobásky, kéž by se mi povedla takovato barva uz take

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.48.106 (?), 4.10.2015 19:52
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mňam zkuste gril s vodou.
Připojit reakci
   

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.176.166 (?), 25.12.2013 10:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já už klobásy nedělám.Ale můj postup byl ten že jsem do vyhřáté udírny cca 80 st.klobásy nechal cca 30 min. potom douzval při60 st asi 3 hod.nechal v udírně vychladnout.Klobásy vydržely do té doby než se snědly.Problém jsem měl spíše v tom že ať jsem zkoušel různé receptury tak v podstatě jsem je měl chuťově téměř identické.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...11, 12, 13, 14, 15...>   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů