Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Uzení domácích klobás

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.16.48 (?)
1.6.2020 10:26

Ahoj, myslíte,že údenie klobás v júni je sprostosť?

Ak sa dá, čo treba dodržať?

Ďakujem.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | <...6, 7, 8, 9, 10...>   
         

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.16.48 (?), 1.6.2020 10:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, myslíte,že údenie klobás v júni je sprostosť?

Ak sa dá, čo treba dodržať?

Ďakujem.

Připojit reakci   
            

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.195.10 (?), 1.6.2020 20:34
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udil jsem minulý týden. Z důvodu oslavy.

Nemůžeš udit studeným kouřem (do cca 25 st.C), ale teplým. A to cca 60 st. C asi čtyři hodiny a na cca 50 dalších 6 hodin. Ideálně použít vpichovací teploměr. 

Připojit reakci
               

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.92.38 (?), 16.6.2020 17:50
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udit klobásy v červnu lze velmi dobře, dokonce to jde lépe než v zimě. Nehrozí tolik dehtování, rosení na chladném mase, je i menší spotřeba dřeva. Problém je při výrobě, práce s mletým masem a jeho míchání musí probíhat v chladnu a dílo musí být studené. Stejný problém bude s chlazením a uskladněním vyuzených klobás. Jestli máte toto ošetřené, samotného uzení se bát nemusíte. Donce ani uzení studeným kouřem, aspoň nemusíte přitápět spirálou.

Připojit reakci
      

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.111.8 (?), 29.9.2015 9:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přesně tak, naražené klobásky nechat přes noc v chladnější místnosti odstát.Ráno vložit do dobře vyhřáté a vysušené udírny.Také udím na 60-70C po dobu 5-7hod.24 hod. i při teplotě 50-60C se mi zdá trochu moc.Teploměr dát do středu uzených výrobků.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
   

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.227.2 (?), 11.9.2012 15:20
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chce to udit svestkou bez kury, jinak maso horkne, mimo jine a vzdy tak dve sucha polinka a treti mokre, z kyble s vodou.Jen suche drevo, tj.spatne, pak maso je vysusene, atd.

Připojit reakci
      

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.226.182 (?), 11.9.2012 17:10
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Každý má svůj postup, já např.udím bukem a olší bez kůry.Vysuším udírnu, snížím teplotu na 80C a vložím klobásy na 45 min.aby oschly.Poté udržuji teplotu na 60-70C cca 6-7hod.Klobásy i maso jsou vždy výborné.rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
         

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.216.103 (?), 27.11.2012 23:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nezlobte se na mne, ale máte je dost vysušené. Takovéto klobásy nemůžete nechat delší dobu na obyčejném vzduchu, po chvíli budou jako troud. Teda pokud je rychle nesnítewink

Připojit reakci
            

Uzení domácích klobás


miroslav partl (12) - xxx.xxx.35.166 (?), 28.11.2012 19:17
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klobásy jsem dělal v sobotu poprvé. 6 hodin na 60 stupňů a 1 hodinu na 70 stupňů a výsledek byl ecxelentní (dle názoru několika mlsných jazýčků).

Připojit reakci
            

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.226.182 (?), 29.11.2012 18:21
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejsou to silné klobásy ale cigáro.Fotka je z doby mého prvního uzení.Střevo bylo Cutisin.Už používám vepřová zdíraná střeva kalibr 28-30.Za Váš názor se nezlobím.Jako troud nikdy nebudou, zavakuuji a zamrazím.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
               

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.226.182 (?), 29.11.2012 18:29
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Fotka klobás z posledního uzení.

Obrázky:

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...6, 7, 8, 9, 10...>   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů