Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení domácích klobás

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.183.41 (?)
28.7.2019 9:37

Zdravím, já také udím suchým bukem.Jsou ale uzenáři, kteří dřevo namáčejí do vody již třeba den před uzením.Přikládají 1 suché a 1 mokré polínko.Mokré dřevo asi škodlivější není.Mě se to neosvěčilo, udírna pak hulí jak parní lokomotiva.K vyuzení masa stačí slabý, světlý a von'avý kouř.rpstylle@seznam.cz

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | <...16   
            

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.111.8 (?)
23.12.2016 21:43, počet návštěv: 200728
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám dřevěnou udírnu která je dvouplášt'ová a izolovaná proti ochlazování.Již jsem to v jiném vláknu psal.Našla se i odpověd' že je to k ničemu a že to vypadá (zní) jen honostněji.Pravda je jiná, udržím stejnou teplotu v létě i v zimě.Udírnu vysušuji cca 1hod.Pokud máte plechovou udírnu tak ji vydřevte.Pokud máte problémy se svým uzákem tak je řešte.Nikdy jsem klobásy nerozvlažoval, do horkovzdušné trouby bych je i s tyčkama nenarval.Zkoušet to ani nebudu, nemám proč.Žádné zhoupnutí teploty nemám.Teplota klesne jen když otevřu vrata a dávám tyče s klobáskama nebo masem do uzáku.Pak již ne, nastavím si na vrátkách u topeniště růžici jak potřebuji a klobásky nebo maso se udí.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci   
               

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.84.190 (?)
24.12.2016 8:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Už jsem to tu psal.Myšlenka byla asi taková, že ten kdo zvládne nacpat klobásy do nějaké horkovzdušné trouby, tak určitě bude umět to samé udělat v udírně.Je to tedy to, aby se neochlazovala a ten moment, kdy by se klobásy rosily nenastal.Odpadne zbytečná práce a úspěch bude zaručen.

Připojit reakci
                  

Uzení domácích klobás


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
25.12.2016 11:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Šlo to vcelku jednoduše. Ro rohů trouby jsem postavil dřevěné hranolky a ně položil diagonálně tyčku se zavěšenými klobásy. Neudělal jsem nic víc, než že jsem nahřál klobásy na teplotu v udírně. V troubě se krátce po vložení studené klobásy taky orosily, ale zakrátko oschly. To jsem zopakoval 4x (ve stejném pořadáí jsem pak tyče z vyuzenými klobásami z udírny odebral). Nikomu to nenutím.

Připojit reakci
   

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.214.245 (?)
26.7.2019 11:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Měl bychdotaz na uzení namáčeným dřevem. Myslím si, že to je škodlivé, že se vytvářejí karcinogení látky zdravý škodlivé.Prosím o názor skušených uzenářu.

Připojit reakci
      

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.236.1 (?)
28.7.2019 0:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

uzení namáčeným dřevem. Myslím si, že to je škodlivé, že se vytvářejí karcinogení látky

Karcinogenní látky obsahuje každý kouř i každé uzené maso. Osobně udím jen suchým dřevem, ale nemyslím si, že u namočeného dřeva je kouř škodlivější.

Připojit reakci
         

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.183.41 (?)
28.7.2019 9:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, já také udím suchým bukem.Jsou ale uzenáři, kteří dřevo namáčejí do vody již třeba den před uzením.Přikládají 1 suché a 1 mokré polínko.Mokré dřevo asi škodlivější není.Mě se to neosvěčilo, udírna pak hulí jak parní lokomotiva.K vyuzení masa stačí slabý, světlý a von'avý kouř.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
            

Uzení domácích klobás


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
28.7.2019 11:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím si, že přikládání namočených polínek může uzení urychlit. Trochu to patrně napodobuje profesionální provozy, kde se taky udí směsí kouře a páry.
   Jednou jsem to namočení zkusil, pravda ne den před uzením, jen asi hodinu. Ve výsledku žádný rozdíl patrný nebyl. Dokonce ani udírna nijak nápadně nehulila. Zato když jsem přihodil omylem polínko syrové, kouřilo to. Přemýšlel jsem, jak se liší syrové poleno od vyschlého a znovu namočeného, když vyschnutím ztrácí jen vodu. Na nic jsem nepřišel, ale rozdíl v kouři je výrazný.

Připojit reakci
   

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.214.245 (?)
26.7.2019 11:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zde se dávají rady na uzení masa, klobásek nebo jiných dobrot, ale žádna rada na uzení ryb, kaprů nebo sumců.Zajímal by mě názor na délku uzení, nasolení a délka nasolení. Je dobré jíst teplé ryby vytažené z udírny? Těším se na rady. J H.

Připojit reakci
      

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.84.190 (?)
26.7.2019 13:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ano, žádná rada na uzeni ryb tady v sekci klobas by neměla být.
Připojit reakci
<...16   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20195841
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019113195
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20196691
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191108
Dehtování4625.8.201934207
Udírna dehtuje2625.8.201937905
Uzení masa5011.8.2019160021
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20195075
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192793
Uzení domácích klobás15928.7.2019512480
Kyselost po uzení1126.7.201927646
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920000
Generátor kouře3918.3.2019105914
Jake drevo2515.3.201926992
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20196397
Prvni moje uzeni2315.3.201924659
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019108035
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197743
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194083
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201848675
Udírny Thermowind722.11.20187420
Domácí klobásy6919.10.2018281190
Dmácí uzený sýr4622.8.2018264709
A až Z o uzení2053.8.2018549061
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018345687
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836944
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201873255
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018172512
Lovecký a Turistický salám329.5.2018117567
Uzeni bucek6028.3.201883274
Špek1228.3.201855216
Plnička klobás143.2.201817194
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810718
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186185
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017128951
První klobásky5119.12.2017105130
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201748501
Průměr komínu k udírně22.8.20178356
Zateplení udírny816.7.201710511
Udene kuriatko47.6.20176826
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů