Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Uzení domácích klobás

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.183.41 (?)
28.7.2019 9:37

Zdravím, já také udím suchým bukem.Jsou ale uzenáři, kteří dřevo namáčejí do vody již třeba den před uzením.Přikládají 1 suché a 1 mokré polínko.Mokré dřevo asi škodlivější není.Mě se to neosvěčilo, udírna pak hulí jak parní lokomotiva.K vyuzení masa stačí slabý, světlý a von'avý kouř.rpstylle@seznam.cz

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | <...16, 17   
   

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.214.245 (?), 26.7.2019 11:12
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Měl bychdotaz na uzení namáčeným dřevem. Myslím si, že to je škodlivé, že se vytvářejí karcinogení látky zdravý škodlivé.Prosím o názor skušených uzenářu.

Připojit reakci   
      

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.236.1 (?), 28.7.2019 0:38
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

uzení namáčeným dřevem. Myslím si, že to je škodlivé, že se vytvářejí karcinogení látky

Karcinogenní látky obsahuje každý kouř i každé uzené maso. Osobně udím jen suchým dřevem, ale nemyslím si, že u namočeného dřeva je kouř škodlivější.

Připojit reakci
         

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.183.41 (?), 28.7.2019 9:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, já také udím suchým bukem.Jsou ale uzenáři, kteří dřevo namáčejí do vody již třeba den před uzením.Přikládají 1 suché a 1 mokré polínko.Mokré dřevo asi škodlivější není.Mě se to neosvěčilo, udírna pak hulí jak parní lokomotiva.K vyuzení masa stačí slabý, světlý a von'avý kouř.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
            

Uzení domácích klobás


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?), 28.7.2019 11:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím si, že přikládání namočených polínek může uzení urychlit. Trochu to patrně napodobuje profesionální provozy, kde se taky udí směsí kouře a páry.
   Jednou jsem to namočení zkusil, pravda ne den před uzením, jen asi hodinu. Ve výsledku žádný rozdíl patrný nebyl. Dokonce ani udírna nijak nápadně nehulila. Zato když jsem přihodil omylem polínko syrové, kouřilo to. Přemýšlel jsem, jak se liší syrové poleno od vyschlého a znovu namočeného, když vyschnutím ztrácí jen vodu. Na nic jsem nepřišel, ale rozdíl v kouři je výrazný.

Připojit reakci
   

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.214.245 (?), 26.7.2019 11:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zde se dávají rady na uzení masa, klobásek nebo jiných dobrot, ale žádna rada na uzení ryb, kaprů nebo sumců.Zajímal by mě názor na délku uzení, nasolení a délka nasolení. Je dobré jíst teplé ryby vytažené z udírny? Těším se na rady. J H.

Připojit reakci
      

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.84.190 (?), 26.7.2019 13:19
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ano, žádná rada na uzeni ryb tady v sekci klobas by neměla být.
Připojit reakci
<...16, 17   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020