Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení domácích klobás

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.84.190 (?)
26.7.2019 13:19
Ano, žádná rada na uzeni ryb tady v sekci klobas by neměla být.
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | <...16   
            

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.168.31 (?)
23.12.2016 15:44, počet návštěv: 215112
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ako ste tam napratal tie tyče aj klobasy?neviem si to predstavit, skor na nejakom plechu, ale ako mam dat do beznej kuchynskej rury 10kil klobas na tyči?

Připojit reakci   
            

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.111.8 (?)
23.12.2016 21:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám dřevěnou udírnu která je dvouplášt'ová a izolovaná proti ochlazování.Již jsem to v jiném vláknu psal.Našla se i odpověd' že je to k ničemu a že to vypadá (zní) jen honostněji.Pravda je jiná, udržím stejnou teplotu v létě i v zimě.Udírnu vysušuji cca 1hod.Pokud máte plechovou udírnu tak ji vydřevte.Pokud máte problémy se svým uzákem tak je řešte.Nikdy jsem klobásy nerozvlažoval, do horkovzdušné trouby bych je i s tyčkama nenarval.Zkoušet to ani nebudu, nemám proč.Žádné zhoupnutí teploty nemám.Teplota klesne jen když otevřu vrata a dávám tyče s klobáskama nebo masem do uzáku.Pak již ne, nastavím si na vrátkách u topeniště růžici jak potřebuji a klobásky nebo maso se udí.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
               

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.84.190 (?)
24.12.2016 8:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Už jsem to tu psal.Myšlenka byla asi taková, že ten kdo zvládne nacpat klobásy do nějaké horkovzdušné trouby, tak určitě bude umět to samé udělat v udírně.Je to tedy to, aby se neochlazovala a ten moment, kdy by se klobásy rosily nenastal.Odpadne zbytečná práce a úspěch bude zaručen.

Připojit reakci
                  

Uzení domácích klobás


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
25.12.2016 11:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Šlo to vcelku jednoduše. Ro rohů trouby jsem postavil dřevěné hranolky a ně položil diagonálně tyčku se zavěšenými klobásy. Neudělal jsem nic víc, než že jsem nahřál klobásy na teplotu v udírně. V troubě se krátce po vložení studené klobásy taky orosily, ale zakrátko oschly. To jsem zopakoval 4x (ve stejném pořadáí jsem pak tyče z vyuzenými klobásami z udírny odebral). Nikomu to nenutím.

Připojit reakci
   

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.214.245 (?)
26.7.2019 11:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Měl bychdotaz na uzení namáčeným dřevem. Myslím si, že to je škodlivé, že se vytvářejí karcinogení látky zdravý škodlivé.Prosím o názor skušených uzenářu.

Připojit reakci
      

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.236.1 (?)
28.7.2019 0:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

uzení namáčeným dřevem. Myslím si, že to je škodlivé, že se vytvářejí karcinogení látky

Karcinogenní látky obsahuje každý kouř i každé uzené maso. Osobně udím jen suchým dřevem, ale nemyslím si, že u namočeného dřeva je kouř škodlivější.

Připojit reakci
         

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.183.41 (?)
28.7.2019 9:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, já také udím suchým bukem.Jsou ale uzenáři, kteří dřevo namáčejí do vody již třeba den před uzením.Přikládají 1 suché a 1 mokré polínko.Mokré dřevo asi škodlivější není.Mě se to neosvěčilo, udírna pak hulí jak parní lokomotiva.K vyuzení masa stačí slabý, světlý a von'avý kouř.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
            

Uzení domácích klobás


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
28.7.2019 11:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím si, že přikládání namočených polínek může uzení urychlit. Trochu to patrně napodobuje profesionální provozy, kde se taky udí směsí kouře a páry.
   Jednou jsem to namočení zkusil, pravda ne den před uzením, jen asi hodinu. Ve výsledku žádný rozdíl patrný nebyl. Dokonce ani udírna nijak nápadně nehulila. Zato když jsem přihodil omylem polínko syrové, kouřilo to. Přemýšlel jsem, jak se liší syrové poleno od vyschlého a znovu namočeného, když vyschnutím ztrácí jen vodu. Na nic jsem nepřišel, ale rozdíl v kouři je výrazný.

Připojit reakci
   

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.214.245 (?)
26.7.2019 11:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zde se dávají rady na uzení masa, klobásek nebo jiných dobrot, ale žádna rada na uzení ryb, kaprů nebo sumců.Zajímal by mě názor na délku uzení, nasolení a délka nasolení. Je dobré jíst teplé ryby vytažené z udírny? Těším se na rady. J H.

Připojit reakci
      

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.84.190 (?)
26.7.2019 13:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ano, žádná rada na uzeni ryb tady v sekci klobas by neměla být.
Připojit reakci
<...16   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198784
Uzeni bucek633.12.201988817
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199394
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019121164
Uzení masa5724.11.2019167301
Uzení domácích klobás16023.11.2019526744
Jak obalit uzené maso?316.11.2019879
Udírna415.11.20191149
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121224
Domácí klobásy734.11.2019288081
Prvni moje uzeni2531.10.201927001
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194203
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133367
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198061
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191805
Dehtování4625.8.201938370
Udírna dehtuje2625.8.201941527
Kyselost po uzení1126.7.201929244
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921485
Generátor kouře3918.3.2019112076
Jake drevo2515.3.201928727
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197659
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110653
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199458
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194811
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852298
Udírny Thermowind722.11.20188159
Dmácí uzený sýr4622.8.2018270001
A až Z o uzení2053.8.2018565541
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352397
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839347
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875675
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018180147
Špek1228.3.201857402
Plnička klobás143.2.201818443
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811754
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186722
První klobásky5119.12.2017108660
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750483
Průměr komínu k udírně22.8.20178943
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů