Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzení domácích klobás

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.98.68 (?)
16.7.2019 19:50

Naprostý souhlas! Taky tak, taky tak!

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                     

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.98.68 (?)
16.7.2019 19:50, počet návštěv: 35847
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Naprostý souhlas! Taky tak, taky tak!

Připojit reakci   
                  

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.74.214 (?)
8.12.2015 5:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nechcem robiť chytreho, ale keď čítam teploty, to už pomaly varíte a nie udite. Nad 30 st sa crevko zatiahne a nepustí dym do hĺbky. Ja udim na studeno, do 20 st 2-5 dní a klobásy sú super. Keď sa nestihnú pojest vydržia veeelmi dlho
Připojit reakci
                     

Uzení domácích klobás


vyslouzil (575) - xxx.xxx.15.90 (?)
8.12.2015 8:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nad 30 st sa crevko zatiahne a nepustí dym do hĺbky

Věřte tomu, že pustí

Připojit reakci
                        

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.21.233 (?)
10.12.2015 13:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň

Mám problém s klobáskami. Keď ich beriem z udiarne tak sú v poriadku ako majú byť. Tak za dva dni sa prudko zosuší črievko a oddelí sa od náplne. Asi po týždni náplň pri krájaní vypadne z črievkaUž sa mi to stalo 2x a neviem kde robím chybu.

Ďakujem

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.19.41 (?)
9.4.2016 17:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stalo se mi to jednou taky, poté, co jsem střívka co zbyly, po rozmočení opět nasolil a dal na mrazák.. Chyba, rozmočený už vyhodit, skladovat max v lednici, nejlépe spíž...

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


vyslouzil (575) - xxx.xxx.67.66 (?)
11.4.2016 22:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nemyslím si, že by zmražená střeva byla příčinou problému. Spíš přídavek velkého množství vody do díla, málo promíchaná spojka, vysoká teplota uzení, atd. Střevo nemá na výsledek velký vliv. Stalo se mi, že jsem měl nekvalitní střeva - při uzení byly na klobásách ve střevech velké díry nebo se střevo rozmotalo, otevřelo na konci a vůbec nic se nestalo, klobásy se vyudily v pohodě.

Připojit reakci
                           

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.6.242 (?)
15.1.2019 15:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cital som v zahranicnych diskusiach, ze hned po vyudeni, aste teple, ochladit v studenej vode a to eliminuje tento problem.

Připojit reakci
                     

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.12.14 (?)
11.12.2015 8:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dovolim si poopraviť ale aj podporiť prispevok 74214...pri vyšších teplotách aj podľa mňa črievko dym prepusti, za horšie považujem že pri vysokých teplotách udenia zoschmne celá povrchová vrstva klobásky, ktoré potom budia dojem že sú varené. Práve som dostal pár takýchto klobás "na ochutnanie" a na prvý pohľad vyzerajú akoby ste ich z horúcej vody vybrali. Chuťovo sú dobré, ale štruktúrov mi pripomínajú varené klobásky. O ich trvanlivosti si nebudem robiť ilúzie.

Připojit reakci
                        

Uzení domácích klobás


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
11.12.2015 21:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chuťovo sú dobré, ale štruktúrov mi pripomínajú varené klobásky.

.Já tedy vařené klobásy od nevařených podle struktury nepoznám. Uvařením se může změnit teplota, tvrdost, šťavnatost, možná i chuť. Ale mozaika zůstává stejná.   Taky nerozumím výrazu, že "zoschmne povrchová vrstva".

Připojit reakci
            

Uzení domácích klobás


host - xxx.xxx.18.90 (?)
5.11.2012 22:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Aby klobásy v udírně nevysychaly, dávám do udírny nerezovou misku s vodou, která se po dobu uzení odpařuje.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198608
Uzeni bucek633.12.201988710
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199318
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019120974
Uzení masa5724.11.2019167123
Uzení domácích klobás16023.11.2019526434
Jak obalit uzené maso?316.11.2019865
Udírna415.11.20191134
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121166
Domácí klobásy734.11.2019287950
Prvni moje uzeni2531.10.201926964
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194184
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133308
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198035
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191794
Dehtování4625.8.201938324
Udírna dehtuje2625.8.201941478
Kyselost po uzení1126.7.201929214
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921458
Generátor kouře3918.3.2019111979
Jake drevo2515.3.201928707
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197624
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110614
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199419
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194796
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852256
Udírny Thermowind722.11.20188146
Dmácí uzený sýr4622.8.2018269880
A až Z o uzení2053.8.2018565243
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352284
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839298
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875639
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018179918
Špek1228.3.201857334
Plnička klobás143.2.201818419
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811733
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186714
První klobásky5119.12.2017108581
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750449
Průměr komínu k udírně22.8.20178930
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů