Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Uzeni bucek

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.64.16 (?)
3.12.2019 19:06
Děkuji za info.uz jsem se ptal řezníků a řekli to samé.Dekuji.
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                           

Uzeni bucek


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.41.194 (?)
4.12.2016 7:55, počet návštěv: 93846
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Děkuji za reakci a rady.Uvidim co z toho vznikne.Chci se zeptat klobasky také děláte zda ano bylo by možné podělit se s postupem?Diky
Připojit reakci   
                           

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.9.135 (?)
4.12.2016 8:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podívejte se na Zahradu, budete to číst týden. Stejně by se to akorát opakovalo.

Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.111.8 (?)
4.12.2016 9:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Libové maso, hovězí,kon'ské, kýta atd.semelu na šajbě č.10mm.Tlusté bůček na šajbě č.8mm.Koření dávám na kilo masa 22g soli,1g moučkového cukru,2-3g pepře,1-1,5g ml.kmínu,0,4g majoránky.Česnek 6g, ale ten přidávám až do spojky (prátu).Každé maso (libové, tučné) dám zvlášt do nádoby a ke každému přidám polovinu koření.Propracuji a dám do plast.nádob tak aby v něm bylo co nejméně vzduchu.Uložím do lednice (3-5C) a nechám v ní na 3-5 dní.Po této době vyndám libové maso a 1/3 semelu 2x na šajbě č.2mm a přidávám ten česnek.Takto semleté maso dám do robota a přidám ledovou vodu, která je polovina objemu semletého masa.V robotu se maso s vodou propracovává cca 30-40min.než se spojí voda s tukem.Vznikne lepivá hmota spojka (prát).Takto vyrobený prát dám do zbytku libového masa a pořádně do sebe zapracuji.Na konec přidám tučné maso a jemně vpracuji k libovému masu.Narážím do vepřových sdíraných střev.Každou klobásku párkrát propíchnu jehlou.Dám na hůlky a nechám přes noc v chladnější místnosti.Ráno vkládám do dobře vysušené a vyhřáté udírny na 45min.při 80C a pak na 60-70C na 4-6hod.Topím bukem a ke konci přidám pár větviček jalovce na vůni.At' se daří, uzení zdar rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.64.16 (?)
2.12.2019 17:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím chci se jen zeptat a budu rád za každou radu.Nechal jsem řezníka naložit bůček a nějaká žebra a nechal jsem si to u něho vyudit. Jenže jak mi to přivezl tak maso je bez chuti jak by tam dal jen česnek a žádnou sůl.Neda se to jíst dá se to nějak napravit? Děkuji za odpověď.
Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


Radek.P (18) - xxx.xxx.183.41 (?)
3.12.2019 10:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, podle mého názoru stím nic nenaděláte.Zkusit převařit v hodně slané vodě, ale sůl se asi nedostane dovnitř masa.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.64.16 (?)
3.12.2019 19:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Děkuji za info.uz jsem se ptal řezníků a řekli to samé.Dekuji.
Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.111.8 (?)
4.12.2016 9:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bůček ve čtvrtek nastříknutý a včera vyuzený.rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.41.194 (?)
4.12.2016 19:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak dnes po 3 dnech suchého nasolení zalito lakem s kořením /bobkový list, jalovec, nové koření/ ted jen vyčkat do 23.12 a modlit se aby se nezvrhl lak.

Obrázky:



Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.9.135 (?)
5.12.2016 15:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Choďte to co tři dny očenichávat. Pokud jste neuděal hrubou chybu a nevyleze nějak dramaticky teplota, nic se nestane. Nehrabejte se v tom furt, v polovině doby to přeložte, lák nechte stejný, když mu nic nebude. Při uzení si přivstaňte, trvá to dlouho a den je krátký. Nepřežeňe teplotu. Při uzení se nedá nic moc jiného dělat, pokud topíte ručně, musí se to pořád kontrolovat. Ať vám šmakuje.

Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.41.194 (?)
5.12.2016 15:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Teplota by neměla kolisat mam to v lednici teplotu 1-4 stupně.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna3517.1.202014074
Lovecký a Turistický salám3415.1.2020124434
Uzení špeku915.1.2020689
Elektrická udírna z Mountfield2812.1.202013749
Uzení masa808.1.2020178282
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny255.1.202054059
Kolik soli na lák na uzené?5230.12.2019187112
Rychlosoli v mase - pro a proti624.12.201939260
Jak obalit uzené maso?422.12.20191572
Uzeni bucek633.12.201996008
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019127335
Uzení domácích klobás16023.11.2019541145
Udírna415.11.20191761
Domácí klobásy734.11.2019294002
Prvni moje uzeni2531.10.201928711
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194763
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019136984
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20199252
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20192309
Dehtování4625.8.201942409
Udírna dehtuje2625.8.201944726
Kyselost po uzení1126.7.201930930
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201922982
Generátor kouře3918.3.2019118102
Jake drevo2515.3.201930404
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20198772
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019113309
Uzení Zadní Hovězí74.2.201910937
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20195410
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201855829
Udírny Thermowind722.11.20188870
Dmácí uzený sýr4622.8.2018276221
A až Z o uzení2053.8.2018578370
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018359662
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201841955
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201878712
Špek1228.3.201859408
Plnička klobás143.2.201819565
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812766
Odkůrování polínek na uzení56.1.20187351
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů