Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzeni bucek

Uzeni bucek


Radek.P (8) - xxx.xxx.183.41 (?)
3.12.2019 10:18

Zdravím, podle mého názoru stím nic nenaděláte.Zkusit převařit v hodně slané vodě, ale sůl se asi nedostane dovnitř masa.rpstylle@seznam.cz

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                           

Uzeni bucek


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.41.194 (?)
4.12.2016 7:55, počet návštěv: 86649
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Děkuji za reakci a rady.Uvidim co z toho vznikne.Chci se zeptat klobasky také děláte zda ano bylo by možné podělit se s postupem?Diky
Připojit reakci   
                           

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.9.135 (?)
4.12.2016 8:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podívejte se na Zahradu, budete to číst týden. Stejně by se to akorát opakovalo.

Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.111.8 (?)
4.12.2016 9:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Libové maso, hovězí,kon'ské, kýta atd.semelu na šajbě č.10mm.Tlusté bůček na šajbě č.8mm.Koření dávám na kilo masa 22g soli,1g moučkového cukru,2-3g pepře,1-1,5g ml.kmínu,0,4g majoránky.Česnek 6g, ale ten přidávám až do spojky (prátu).Každé maso (libové, tučné) dám zvlášt do nádoby a ke každému přidám polovinu koření.Propracuji a dám do plast.nádob tak aby v něm bylo co nejméně vzduchu.Uložím do lednice (3-5C) a nechám v ní na 3-5 dní.Po této době vyndám libové maso a 1/3 semelu 2x na šajbě č.2mm a přidávám ten česnek.Takto semleté maso dám do robota a přidám ledovou vodu, která je polovina objemu semletého masa.V robotu se maso s vodou propracovává cca 30-40min.než se spojí voda s tukem.Vznikne lepivá hmota spojka (prát).Takto vyrobený prát dám do zbytku libového masa a pořádně do sebe zapracuji.Na konec přidám tučné maso a jemně vpracuji k libovému masu.Narážím do vepřových sdíraných střev.Každou klobásku párkrát propíchnu jehlou.Dám na hůlky a nechám přes noc v chladnější místnosti.Ráno vkládám do dobře vysušené a vyhřáté udírny na 45min.při 80C a pak na 60-70C na 4-6hod.Topím bukem a ke konci přidám pár větviček jalovce na vůni.At' se daří, uzení zdar rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.64.16 (?)
2.12.2019 17:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím chci se jen zeptat a budu rád za každou radu.Nechal jsem řezníka naložit bůček a nějaká žebra a nechal jsem si to u něho vyudit. Jenže jak mi to přivezl tak maso je bez chuti jak by tam dal jen česnek a žádnou sůl.Neda se to jíst dá se to nějak napravit? Děkuji za odpověď.
Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


Radek.P (8) - xxx.xxx.183.41 (?)
3.12.2019 10:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, podle mého názoru stím nic nenaděláte.Zkusit převařit v hodně slané vodě, ale sůl se asi nedostane dovnitř masa.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.64.16 (?)
3.12.2019 19:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Děkuji za info.uz jsem se ptal řezníků a řekli to samé.Dekuji.
Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.111.8 (?)
4.12.2016 9:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bůček ve čtvrtek nastříknutý a včera vyuzený.rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.41.194 (?)
4.12.2016 19:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak dnes po 3 dnech suchého nasolení zalito lakem s kořením /bobkový list, jalovec, nové koření/ ted jen vyčkat do 23.12 a modlit se aby se nezvrhl lak.

Obrázky:



Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.9.135 (?)
5.12.2016 15:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Choďte to co tři dny očenichávat. Pokud jste neuděal hrubou chybu a nevyleze nějak dramaticky teplota, nic se nestane. Nehrabejte se v tom furt, v polovině doby to přeložte, lák nechte stejný, když mu nic nebude. Při uzení si přivstaňte, trvá to dlouho a den je krátký. Nepřežeňe teplotu. Při uzení se nedá nic moc jiného dělat, pokud topíte ručně, musí se to pořád kontrolovat. Ať vám šmakuje.

Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.41.194 (?)
5.12.2016 15:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Teplota by neměla kolisat mam to v lednici teplotu 1-4 stupně.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198780
Uzeni bucek633.12.201988811
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199390
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019121156
Uzení masa5724.11.2019167295
Uzení domácích klobás16023.11.2019526730
Jak obalit uzené maso?316.11.2019876
Udírna415.11.20191146
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121224
Domácí klobásy734.11.2019288078
Prvni moje uzeni2531.10.201926999
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194202
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133365
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198057
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191804
Dehtování4625.8.201938369
Udírna dehtuje2625.8.201941526
Kyselost po uzení1126.7.201929240
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921483
Generátor kouře3918.3.2019112075
Jake drevo2515.3.201928726
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197658
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110652
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199458
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194811
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852295
Udírny Thermowind722.11.20188159
Dmácí uzený sýr4622.8.2018270000
A až Z o uzení2053.8.2018565532
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352396
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839345
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875673
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018180136
Špek1228.3.201857400
Plnička klobás143.2.201818441
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811753
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186722
První klobásky5119.12.2017108658
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750483
Průměr komínu k udírně22.8.20178942
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů