Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Uzeni bucek

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.168.31 (?)
25.11.2016 17:23

miloši ja kozu nechavam davam prec len kosti riziko zasmradnutia este nikdy som na bokovine nedaval kozu prec pride mi to aj esteticky akesi ine ale tak kazdy ma ten svoj recept a postup, viktor

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Děkuji za info.uz jsem se ptal řezníků a řekli to ..., host, 3.12.2019
Zdravím, podle mého názoru stím nic nenadělá..., Radek.P, 3.12.2019
Zdravím chci se jen zeptat a budu rád za každou ra..., host, 2.12.2019
Nejsem odborník před maso, ale myslím, že je..., vyslouzil, 12.1.2017
Například při  80 °C je koncentrace kys..., host, 12.1.2017
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.4.146 (?)
22.11.2016 16:59, počet návštěv: 88816
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtel bych se zeptat proc se da nektery bucek skoro namazat a nektery je tuhy je to teplotou uzeni?

Připojit reakci   
   

Uzeni bucek


vyslouzil (575) - xxx.xxx.67.66 (?)
22.11.2016 17:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teplotou uzení, délkou uzení, dobou naložení, způsobem naložení (nasucho x v láku).

Připojit reakci
      

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.78.70 (?)
22.11.2016 17:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po zkušenostech kupuji bůčky nízké hmotnosti (vcelku) do šesti kg.Při stejném naložení i uzení jsou bůčky s vyšší hmotností vždycky tužší.

Připojit reakci
               

Uzeni bucek


vyslouzil (575) - xxx.xxx.67.66 (?)
24.11.2016 8:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Při stejném naložení i uzení jsou bůčky s vyšší hmotností vždycky tuhší.

Je to logické, že menší kusy masa se proleží a proudí dřív než ty velké.  Bohužel vysoké bůčky se už skoro nedají koupit, slanina z nich byla nenahraditelná. Bůček běžně prodávaný, 3 cm vysoký, když se zbaví kůže a žeber, to je o něčem jiném.

Připojit reakci
                  

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.168.31 (?)
24.11.2016 20:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dnes som nalozil 10kil bočika zamerne kusy asi o vahe 700 gramov skor to presolim a pri rovnakom udeni to bude viac pachnut dymom ako dvojkilove kusy naco su vam velke kusiska kedysi som skusal aj take ale radsej mam tu prvu variantu, viktor

Připojit reakci
                     

Uzeni bucek


vyslouzil (575) - xxx.xxx.67.66 (?)
25.11.2016 6:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejde o to, kolik kilo má kus, ale jak vysoký bůček je. Ty placaté jsou sice libovější, ale není to ono.

Připojit reakci
                        

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.168.31 (?)
25.11.2016 17:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

miloši ja kozu nechavam davam prec len kosti riziko zasmradnutia este nikdy som na bokovine nedaval kozu prec pride mi to aj esteticky akesi ine ale tak kazdy ma ten svoj recept a postup, viktor

Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
25.11.2016 18:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano, kůži lze ponechat. Já bůčky udím bez kůže proto, že uzenou kůži vyhazujem, kdežto vařenou použijem do tlačenky, huspeniny aj. Bez kůže se taky uzené líp krájí.

Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.45.254 (?)
25.11.2016 22:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ale taková odříznutá vyuzená kůže dá třeba zelňačce ten správný šmak.

Připojit reakci
                           

Uzeni bucek


host - xxx.xxx.168.31 (?)
29.11.2016 11:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

bokovinu nasolujem 10kil masa 5 litrov vody+0.5kg soli(z toho 200g rychlosol)doba nalozenia 14-21dni teplota 4-8 stupne nad nulou, bokovina mi pride akurat slana, chcel by som nalozit krkovicu ale dat soli len 2 percenta z hmotnosti masa a nalevu teda 10kil krkovice+5litrov vody+300g soli, nezkazi sa to pri tak slabej koncentracii?aka je tam hranicna teplota pri nasoleni?pri tak nizkej koncentracii si myslim ze zakladna podmienka doby trvania celeho nalozenie musi byt konstantna na 2-3 stupne maximalne nad nulou akekolvek presiahnutie tejto teploty i kratkodobo asi sposobi zvrhnutie laku, co si myslite?viktor

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198782
Uzeni bucek633.12.201988817
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199394
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019121163
Uzení masa5724.11.2019167300
Uzení domácích klobás16023.11.2019526743
Jak obalit uzené maso?316.11.2019878
Udírna415.11.20191149
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121224
Domácí klobásy734.11.2019288080
Prvni moje uzeni2531.10.201927001
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194203
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133367
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198061
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191805
Dehtování4625.8.201938370
Udírna dehtuje2625.8.201941527
Kyselost po uzení1126.7.201929243
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921484
Generátor kouře3918.3.2019112076
Jake drevo2515.3.201928727
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197659
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110653
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199458
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194811
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852297
Udírny Thermowind722.11.20188159
Dmácí uzený sýr4622.8.2018270001
A až Z o uzení2053.8.2018565539
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352397
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839347
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875674
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018180143
Špek1228.3.201857402
Plnička klobás143.2.201818443
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811754
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186722
První klobásky5119.12.2017108659
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750483
Průměr komínu k udírně22.8.20178943
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů